Hintersee wandelen rond een prachtig meer

Hintersee in Beieren Duitsland

Hintersee in Beieren. Het is geen groot meer. Door de prachtige ligging is volgens mij een van de mooiste meren in Beieren. Een rondje om het meer is nog geen 3 kilometer (2,77).

Binnen een uur te wandelen.

Geen noemenswaardig hoogteverschil.

Er zijn verschillende parkeerplaatsen in en rond het gebied. Soms is het betaald parkeren en dan vaak ook alleen contant te betalen in een automaat.

Hintersee in Nationaal Park Berchtesgaden

Hintersee bij Ramsau ligt in het Nationaal Park Berchtesgaden. Dit is het enige Duitse nationale park in de Alpen. Een park met een prachtige natuur, bergen, beekjes, bos. Alles wat je van Beierse natuur verwacht. In het park zijn veel wandelroutes uitgezet met hele verschillende afstanden en moeilijkheidsgraad. Alle paden zijn goed bewegwijzerd meestal met de bekende gele borden.

Het water is kraakhelder. Hierdoor heb je de prachtige waterreflectie van de indrukwekkende bergen en de natuur. Ik was er in Oktober op een zonnige dag. Fantastisch die prachtige verschillende herfstkleuren tegenover het schone water het rotsige gebergte. Op de toppen ligt soms al sneeuw.

In de zomer kan je een waterfiets of roeiboot huren. Of maak een boottocht met “Annerl”. Een elektrische boot op het meer. In de winter kan je er zelfs op schaatsen.

Je kunt dus natuur en cultuur eenvoudig combineren. Ik ben dol op waterreflecties. Zoals je op de foto ziet en in de video is Hintersee geweldig. Gegerandeerd mooie foto’s en video’s.

Schilderijen langs het meer

“De taferelen van de Hintersee werden reeds in de vorige eeuw door landschapsschilders vastgelegd. De Hintersee is vooral romantisch in de vroege ochtend. De grondmist ligt licht over het water en de op één na hoogste berg van het Nationaal Park Berchtesgaden, de Hochkalter met de blauwe ijsgletsjer, wordt weerspiegeld in de Hintersee.

De romantische schilders van de 19e eeuw ontdekten de Hintersee in Ramsau toen al voor zichzelf. De gemeente Ramsau heeft een kleine dwarsdoorsnede van de schilderijen langs de themawandelroute rond de Hintersee met een korte beschrijving tentoongesteld.” (info van berchtesgadeninfo.de)

Extra informatie over dit prachtige meer

De Hintersee is 16,4 hectare groot en maximaal 18 meter diep. Het meer is ongeveer 3500 tot 4000 jaar geleden ontstaan door een grote steenlawine uit het Hochkaltermassief. De Hintersee is na de ijstijd ontstaan door een rotsval. Deze rotsval damde de Klausbach af tot aan de Hintersee. In de 19e eeuw werd de Klausbach kunstmatig omgeleid rond de Hintersee om de toenemende sedimentatie te voorkomen die werd veroorzaakt door het puin dat door de Klausbach werd meegevoerd. Momenteel wordt de Hintersee alleen nog door kleine zijrivieren gevoed en verzandt hij in toenemende mate in het achterland. Aan de monding van de Hintersee verenigt het meer zich met de kunstmatig gevormde Klausbach tot de Ramsauer Ache en mondt uit in het Zauberwald.

Het Zauberwald (toverbos)

Duizenden jaren geleden ontstaan door vallende rotsen. De natuur heeft een indrukwekkend landschap van deze enorme rotsblokken gevormd. Deze rotsblokken zijn onderdeel van de natuur, waar in de loop der tijd weer bomen op gegroeid zijn. Veel bomen in het Zauberwald zijn bekleed met een dikke laag mos, als kussentjes zo zacht Vanaf de Hintersee gaat de Nature Trail Magic Forest door het Zauberwald.

Er loopt een goed begaanbaar smal pad langs het snelstromende riviertje, die kronkelt tussen de rotsblokken. Vervolgens gaat de route verder het bos in. Blijf je het pad volgen, dan kom je uit in Ramsau. Je kunt de wandeling door het Zauberwald eenvoudig combineren met een rondje om de Hintersee. Steek dan niet de kleine houten brug over, maar volg het bospad dat naar links afbuigt. Of doe net als in loop hetzelfde pad terug. Ik vond de wandeling zo mooi dat hetzelfde pad lopen alleen maar fijn was.

Let op! In Oostenrijk is ook een meer met de naam Hintersee.

ReizenReizen

Waar boek ik wat?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

Booking.com

Geef een reactie