Annecy reiservaringen en tips

annecy

Een prachtige oude stad aan een fijn meer omringd door de machtige Franse Alpen. Volgens velen een van de mooiste plekken in Frankrijk. De bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar dus fijn op loopafstand. Een mooie combinatie van de stad Annecy met het meer en de natuur.

Sinds 1860 hoort het bij Frankrijk daarvoor viel het onder Zwitserland. Een leuke bijnaam van Annecy is het Venetië van de Alpen. Het meerwater is super schoon en prachtig turquoise.

Zeker zijn het meer en de stad Annecy een toeristische trekpleister. In het hoogseizoen kan het er behoorlijk druk zijn. Echter zijn ze in Annecy goed ingespeeld op de drukte. Het is zeker niet zonder reden dat er veel mensen vaak terugkomen naar dit meer en deze prachtige stad.

Meer van Annecy

Het wordt het schoonste meer van Europa genoemd. Mede doordat het een bergmeer is met prachtig turquoise water. Het is ook het derde grootste meer van Frankrijk. Het duurt een tijd voor een bergmeer een aangename temperatuur heeft. Er zijn diverse watersporten mogelijk. Je kan fijn langs het meer wandelen. Pak de fiets om het meer. Het heeft een omtrek van ruim 40 kilometer. Ga met een waterfiets het water over. Picknick op een van de bankjes lang het water of in het park. Er zijn meerdere boottochten per dag over het meer. https://www.bateaux-annecy.com/

Meer van Annecy

European Gardens

Een groot park aan het meer. Er zijn ruim 600 bomen (zelfs sequoia’s) en planten uit verschillende landen. Ga lekker bij een fontein of op een bankje genieten van het moment.

Pont des Amours

Lovers Bridge. Op de rand van het meer over de rivier Vasse. Het symbool voor het romantische karakter van de stad. De legende is dat als geliefden elkaar kussen op de brug de liefde altijd blijft bestaan. Of het waar is of niet. Het uitzicht op en vanaf de brug is prachtig.

Imperial Palace

Aan de rand van de stad aan het meer. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over het meer. De tuinen zijn gratis toegankelijk.

Chateau Annecy

Het kasteel is gebouwd in de 12 eeuw. Vroeger woonden hier de graven van Geneve. Het is enige tijd een militaire kazerne geweest. Liefhebbers van architectuur zullen ervan genieten. De stad Annecy heeft het kasteel gekocht. Nu is het een museum. Er is zowel oude en moderne kunst. Oude meubelen. Je krijgt er uitleg over het ecosysteem van het meer. Er is ook een observatorium Tevens heb je een mooi uitzicht over de stad.  

Paleis de I’Isle

Ooit een stadspaleis van de heer van Annecy op een stukje grond in de rivier. Het is ook de Munt geweest. Evenals een gevangenis en een gerechtsgebouw. Nu is het een monument waarin het stadsmuseum is gehuisvest.

ReizenReizen

Winkelen in Annecy

Rue de Saint Claire. De winkelstraat in Annecy. Een straat vol met boetiekjes, restaurants, en cafés. Omlijst met mooie oude gebouwen in verschillende pastelkleuren. Aan de ene kant komt de straat uit op een gezellig plein, Place de Saint Claire. Overal zijn boogjes die na steegjes of trappen leiden.

Het merendeel van de stad is autovrij wat het heerlijk maakt om ook te struinen door de andere kronkelende straten. Steek een brug over en laat je verrassen door de leuke doorkijkjes en uitzichten.

Annecy

Kerken in Annecy

zijn veel katholieke kerken de meesten zijn klein in omvang.

  • Sint Francois-de-Sales. Een kleine en mooie kerk. Persoonlijk vind ik deze de mooiste.  
  • Sint Pierre kathedraal. Meest bezochte in de stad. Het orgel met het glas-in-loodraam erachter is mooi. De rest is redelijke somber. V
  • Isitation Basiliek. De basiliek is op een heuvel dus vanaf veel plekken goed te zien. Van buiten een mooie gebouw van binnen redelijk kaal. Er wonen nonnen naast de kathedraal vaak is die plek ook te bezoeken.

Kaas en wijn

Annecy is zeer bekend om zijn kaas. Overal zie je dan ook kaaswinkels, kaaskramen. Qua eten wordt er dus veel kaasfondue aangeboden. Uiteraard met een goede bijpassende wijn. Wit of rood deze regio heeft het beide.

Een ​​ijsje koop je bij Glacier des Alpes. Zij staan al jaren in de top van ijsverkopers in Frankrijk.

Sportief bezig zijn

Er zijn genoeg mogelijkheden om lekker sportief bezig te zijn. Er zijn vele kilometers wandelpaden van eenvoudig tot uitdagend. Evenals vele kilometers fietspaden ook voor mountainbikers. Wandel door een kloof. Ga raften. Tour op een segway. Bewonder de wereld vanuit het water en ga duiken.

Dagtocht Tip

Ik was hier met de bus vanuit Genève. Andersom kan je dus eenvoudig van Annecy voor een dagtocht naar Genève lijn T72. https://www.sabinesmind.nl/reizen/reistips-en-ervaringen-zwitserland/

Eten en slapen in Annecy

De stad heeft vele restaurants en terrassen. Voor elk budget is er iets te vinden.

Klein en fijn La Piada https://www.facebook.com/LaPiadaAnnecy/

Altijd goed https://www.chezingalls.fr/

Italiaan in Frankrijk The little Italy https://www.thelittleitalyannecy.fr/

***

Ibis goede prijs kwaliteit http://www.booking.com/Share-TS8tyz

Niet duur en toch in de stad http://www.booking.com/Share-wcKHKS

Prachtige luxe aan het meer http://www.booking.com/Share-VK09qN

Design en lifestyleDesign en lifestyle

een eendenkuikentje redden in Annecy

Waar regel ik mijn reis?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed en/of auto reserveer ik eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

Booking.com

Geef een reactie