Waging am See, Klein dorp aan een fijn meer

Het is een klein Beiers dorp aan een meer. Bekend als kuuroord. Een heerlijk dorpje wat alles biedt wat jij je maar wenst voor een vakantie of een dagtocht. Korte tijd viel Waging am See onder de vlag van Oostenrijk. Sinds 1810 is het weer bij Beieren.

Marktplein en centrum

Waging am See heeft ongeveer 7000 inwoners. De smalle bochtige straten met oude kleurrijke panden maakt het een typisch Beiers dorp. Er zijn verschillende kleine winkels, restaurants en terrassen. En ijssalon met superlekker ijs. De “Mariensäule” ofwel de Mariazuil werd in 1854 gebouwd door de inwoners van Waging. De kerk is van binnen te bewonderen.

Opvallend is het verhoudingsgewijs grote park. Een park als een heuvellandschap. Mooi aangelegd en strak onderhouden. Het heeft een leuke minigolfbaan. Een speeltuin. Een de beende Kneipp voetbad. Goed voor de doorbloeding. In de winter kun je in de omgeving skiën en snowboarden.

Waginger See

Met de brug over de weg ben je zo aan het mooie meer Waginger See. De Waginger See is 6,6 km2. Er zijn verschillende plekken om te genieten op en aan het water. Het meest bezocht en beste ontwikkeld is het strandkurhaus

paviljoen in mist
waging am see in nebel

Strandkurhaus Waging am See

Een heel ruim opgezet terrein. Aan het begin is een hotel. Ruime parkeerplaats voor daggasten. Toegang tot de goed gewaardeerde camping. Een supermarkt Een restaurant met biergarten. Grote ligweide. Midgetgolf en een soccerpark. Fietsverhuur. Sup-, boot, waterfietsverhuur. Het is echt een vakantiemeer. Langs de waterkant staan een paar mooie paviljoens als eyecatcher. Er zijn nog 3 verkooppunten voor eten. Pizza, vis of imbis.

Regelmatig wordt er hier van alles georganiseerd. Van toernooien tot muziekconcerten en filmavonden in de open air. Lekker een kleedje mee en genieten.

Waginger See is direct verbonden met de Tachinger See. Dit meer is iets grote met een oppervlakte van 9 km². Dat deel van het meer is nagenoeg niet ontwikkeld. Er zijn slechts een paar mogelijkheden om echt aan het water te komen. En dan lig je in een uitsparing tussen of bij riet.

Om de meren of een van de meren te fietsen is goed te doen. De ronde is ongeveer 31 kilometer. Een wandeling wordt vaak toch een te grote ronden doordat je niet continue direct aan de waterkant kan blijven.

Meer officiële zwemplakken ofwel strandbaden zijn: Strandbad Seeteufel, Campingplatz Schwanenplatz, Campingplatz Hainz am See, Strandbad Tettenhausen, Strandbad Kühnhausen, Strandbad Tengling, Strandbad Taching.

Slapen en eten in Waging am See

Eten, kamperen of iets huren kan allemaal bij https://www.strandcamp.de/nl/

WonenWonen

Waar regel ik mijn reis?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed en/of auto reserveer ik eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

Booking.com

Geef een reactie