Thumsee mooi meer bij Bad Reichenhall

bayern

Een leuke plaats, een meer en bergen. Precies wat je verwacht van Beieren. Er bestaan van die plekken die iets meer aan die verwachting voldoen. Thumsee is zo’n leuk en fijn klein meer.

Thumsee is een zeer geliefd meer bij de inwoners en vele vaste bezoekers uit de verdere omgeving.

Waarom is Thumsee een van mijn favoriete meren?

Thumsee is qua omvang niet eens zeer groot. Op zijn breedst is het 325 meter. De lengte is ongeveer 889 meter. De maximale diepte is 21 meter. Volgens velen is het een meer met het meest heldere water van alle meren in Beieren.

Op de meeste dagen is het water zelfs prachtig turquoise. En het plaatje is compleet. Turquoise water omgeven door een bergen landschap. Of zoals ze het nog liever noemen: de bergen zijn de vooralpen.

Zwemmen

Om het meer is een groot grasweiland waar je zonder iets te betalen gebruik van maken. Van zonsopgang tot aan zonsondergang. Ja kan gebruik maken van een openbaar toilet. Er is een kleine kiosk die verschillende versnaperingen en drankjes verkoopt. Er zijn trapjes zodat je eenvoudig het water in en uit kan komen.

Direct ernaast is een recreatieplek tegen betalingen. Zij verhuren ook zonnebedjes en parasols. Er zijn omkleedcabines en meer prettige faciliteiten.

Wandelen

Een fijn en korte wandeling maak je door lekker direct om het meer te wandelen. De route is slechts 2,5 kilometer. Het pad rondom de zee is goed begaanbaar. Je zult altijd veel wandelaars, joggers en nordicwalkers tegenkomen.

Vanaf de parkeerplaatsen zijn nog veel meer wandelingen uitgezet met verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden.

Duiken

In een deel van het meer mag je duiken met in achtneming van de huisregels. Het is kostenvrij.

Thumsee in de winter

In de winter als het meer (gedeeltelijk) is dichtgevroren is het natuurlijk ook prachtig. Besneeuwde bergtoppen en bomen rond kraakhelder water of een ijslaag.

Thumsee in de winter

Parkeren rond Thumsee

Er zijn parkeerplaatsen op verschillende plekken rond het meer. In 2021 en 2022 waren er geen parkeerkosten. Echter is het meer zeer geliefd bij mooi weer. Dan kan parkeren lastig worden.

Bus

Je kan met de bus vanuit Bad Reichenhall naar de Thumsee. Er is een bushalte.

Eten en drinken rond Thumsee

Seewirt an Thumsee heeft een fantastisch terras met een geweldig uitzicht op het meer en zijn omgeving. https://www.thumsee.de/

Alpengasthof Madlbauer. Net boven de ligweide met een parkeerplaats. https://www.alpengasthof-madlbauer.de/

Nog een voordeel van Thumsee:

Het meer en zijn omgeving zijn echt supermooi en fijn. Daarbij komt nog als pluspunt dat het meer dichtbij Bad Reichenhall een parel in Beieren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Waar boek ik wat?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

Booking.com

Geef een reactie