Kempten reiservaringen en tips

Kempten

Kempten een van de oudste steden van Duitsland. In het zuiden van Duitsland in regio Allgau. Het hoogte verschil in de stad maakt dat er prachtige stegen en trappen zijn.

De geschiedenis van Kempten gaat terug tot 15 voor Christus. Het werd toen veroverd door de romeinen. In het Archäologischen Park Cambodunum leer je meer over deze tijd. Tegenwoordig telt de stad ongeveer 70.000 inwoners.

Fussgängerzone

De autovrije binnenstad met veel prachtige monumentale panden. Er zijn genoeg grote en leuke kleine winkels om te shoppen. Het is de winkelstad in de directe omgeving..

Rathaus

Het prachtige historische stadhuis aan het schattige Rathausplatz. Het is gebouwd in 1474. Het plein is omringd door goed gerestaureerde laat middeleeuwse panden. Ook zijn er vele gezellige terrassen. Een plaatje op trouwfoto’s.

Rathaus Kemoten

Residenz

In 750 werd hier een Benediktenklooster gebouwd. Het merendeel werd In de dertigerjarige oorlog vernietigd. Het is herbouwd als klooster voor de kerk. Het barokke Residenzpaleis. De prachtige pronkzalen zijn te bezoeken. Rijkgedecoreerde plafonds en wanden in Rococostijl. Adembenemend mooi. Een bezoek en rondleiding zeker waard. Een deel van het paleis is gerestaureerd.

De tour is duurt slechts 45 minuten en kost ook slechts euro 3,50. https://www.kempten.de/prunkraume-der-residenz-kempten-2067.html

Sint Lorenz Basiliek

Een van de blikvangers in het centrum van Kempten is de Sint Lorenz Basiliek. Een immense kerk gelegen aan een groot plein.

Rond 730 werd het klooster gesticht vanuit St. Gall. In 1652 werd het in barokke stijl gebouwd. Telkens werd het uitgebreid. De torens werden pas in 1900 voltooid. Het klooster werd in 1803 ontbonden. Sindsdien is het een parochiekerk.

Eten en slapen in Kempten

Met mooi weer lekker buiten bij de trappen eten. https://www.schalander-kempten.de/

Italiaanse keuken bij een goede keten https://losteria.net/de/restaurants/restaurant/kempten/?utm_source=google&utm_medium=Yext

Traditioneel bij een brouwerij https://meckatzer-braeu-engel.de/

*************************************

Het meest geboekte hotel Peterhof http://www.booking.com/Share-PXKa2Z

Hotel goldene Steig in het centrum http://www.booking.com/Share-xdtOfq

Big box typisch gebouw met hoge waardering http://www.booking.com/Share-PyfmoC

ReizenReizen

Geef een reactie