Berchtesgaden reiservaringen en tips

Berchtesgaden een oude kleine stad met mooie oude huizen in zuid Beieren. Omringd door Nationaal Park Berchtesgaden met bergen en meren. Helaas is het vooral bekend door zijn roemruchte verleden.

Berchtesgaden

Van 1156 tot 1803 was Berchtesgaden het centrum het onafhankelijk staatje. Geregeerd door de Prins-Proost van het klooster van Berchtesgaden.

De oude stad is zeker een bezoek waard. Wandel lekker door de voetgangerszone. Prachtige oude herenhuizen met schilderingen. Volgens velen is door dit prachtige decor hier een van de mooiste kerstmarkten van de regio. Op vrijdag is er de week- of boerenmarkt met regionale specialiteiten en ambachtelijk handwerk.

Schloss Berchtesgaden

Midden in Berchtesgaden is dit koninklijk paleis. Gebouwd en uitgebreid in de prachtige combinatie van bouwstijlen. Romantiek, Gotiek, Barok en Rococostijl. Een van de woonpaleizen en zomerpaleizen van de Wittelsbachers. De Beierse koninklijke familie. De bijbehorende kerk is vrij te bezoeken. Het paleis en zijn 214 kamers is alleen te bezoeken met een gids. https://schloss-berchtesgaden.de/de/

Zoutmijn

Een bezoek aan een zoutmijn is een leuke en interessante activiteit. Zout, het witte goud, is het natuurproduct dat deze regio rijk maakte. https://www.salzbergwerk.de/de

Slecht weer?

Ga lekker zwemmen en ontspannen in het zwembad https://www.watzmann-therme.de/

Kehlsteinhaus

Kehlsteinhaus

Hitler had daar zijn adelaarsnest had op de berg Kehlstein. Voor zijn 50de verjaardag kreeg Hitler van een groep mensen een theehuis op de top van de berg. De naam werd Kehlsteinhuis. Door de Amerikanen werd het Adelaarsnest genoemd. Dat huis is de reden dat er veel nazi vergaderingen in deze omgeving plaatsgevonden.

Het originele Kehlsteinhuis is afgebroken. Men niet wil dat het aanbeden wordt door mensen met slechte bedoelingen of negatieve denkwijzen. Nu is het een restaurant met een prachtig uitzicht. Alleen te bezoeken door er naartoe te wandelen of gebruik te maken van de bus. De wandeling is redelijk pittig. De busrit is voor sommigen ook een uitdaging door de vele bochten met zicht in een diep dal.

Obersalzburg

Bij de parkeerplaats is documentatiecentrum Obersalzburg. Een museum op de plek waar eerder een gasthuis stond. Het onderwerp en de heftige foto’s maakt dat het niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Het interessante is dat je vandaaruit de bunker in kan. Een megagrote bunker. Een ondergrondse stad op zich. Bizar. Een deel van de bunker is opengesteld. Werp een blik op de extreem hoge trap waarvan Hitler de bunker in kon.

Königssee

Königssee

Volgens velen een van de mooiste meren van Europa. Het een mooi meer omringd door bergen. Vanaf het water zijn de bergen het beste te vergelijken met fjorden. Er zijn 2 verschillende routes te boeken voor een boottocht. De korte route gaat tot de fotogenieke kerk St. Bartholomä. De lange route gaat tot Salet. Vanaf daar kan je verschillende mooie routes wandelen. https://www.seenschifffahrt.de/de/koenigssee/fahrplan/fahrplan/

Schönau. Het kleine dorp aan het water is ondertussen alleen nog maar een soort toeristen gebied. Vol met terrassen, winkels en restaurants. Er zijn ook een paar hotels. Een continue tentoonstelling van Romy Schneider en haar moeder.

Watzmann

De hoogste berg aan het meer. Een hoge bergtop met een aantal lagere toppen. Hier zegt men graag  Watzmann mit Frau und Kindern. Watzmann met vrouw en kinderen.

Jenner

Het mooiste uitzicht op het meer is natuurlijk van bovenaf. Vanaf berg Jenner. Deze berg heeft een hoogte van 1874 meter. Je kan natuurlijk de bergtop opwandelen of met de kabelbaan gaan. Hier is het wintersportseizoen zeer lang. Het uitzicht is adembenemend mooi. https://www.jennerbahn.de/

Kleine skigebieden zijn ook: Götschen en Rossfeld.

Hintersee en toverbos

Wat een fanatische prachtig meer met een toverbos in natuurgebied Ramsau Beieren. Deze echte aanrader heeft dus ook recht op een eigen blog. https://www.sabinesmind.nl/reizen/europa/hintersee-wandelen-rond-een-prachtig-meer/

beieren
hintersee beieren

Eten en slapen in Berchtesgaden

Schnitzel met uitzicht https://www.gasthof-vorderbrand.de/

Moderne en traditionele keuken https://www.bauchgfui.de/

Eten bij een brouwerij is altijd goed https://braeustueberl-berchtesgaden.de/

Griekse keuken met uitzicht en buiten terras Akropolis Berchtesgaden, Maximilianstraße 17

Traditioneel https://www.edelweiss-berchtesgaden.com/kulinarik/gasthof-neuhaus/

*********

Gästehaus Achental goed een voordelig http://www.booking.com/Share-8tpCxHR

Kempinski Hotel Berchtesgaden altijd goede kwaliteit http://www.booking.com/Share-CQ1ph1

Hotel EDELWEISS Berchtesgaden Superior http://www.booking.com/Share-0gu2uk

Hotel Schwabenwirt veel geboekt http://www.booking.com/Share-OdVQkX

Meer uitjes tips?:

Salzburg https://www.sabinesmind.nl/reizen/europa/oostenrijk/salzburg/

Bad Reichenhall https://www.sabinesmind.nl/reizen/europa/duitsland/bad-reichenhall/

Chiemsee https://www.sabinesmind.nl/reizen/europa/duitsland/chiemsee-ofwel-beierse-meer/

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Waar regel ik mijn reis?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed en/of auto reserveer ik eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

Booking.com

Geef een reactie