Benidorm reiservaring en tips

Benidorm was ooit een vissersdorp. Nu is het een grote bekende badplaats aan de Costa Blanca. Een bijnaam is  “New York aan de middellandse zee”. Door zijn vele wolkenkrabbers. Een prima vakantiebestemming voor zon, zee, strand en stad.

Jaarbestemming Benidorm

De ligging van de stad is super. Het wordt beschermd door de bergen en is gericht op het zuiden. Het heeft zo een goed microklimaat. Fijne temperaturen het hele jaar door. Het blauwe zeewater blijft ook redelijk op temperatuur.

In de winter is Benidorm populair bij overwinteraars. Een groot voordeel is dat er altijd genoeg restaurants en terrassen op zijn. In de zomer komen gezinnen er graag.

Naast een waterpark Aqua Natura of Aqualandia is er ook een pretpark Terra Mitica en dierenpark Mundomar of het moderne dierenpark Terra Natura park.

Stranden van Benidorm

De stranden zijn prettig goudkleurig zandstrand. Het meest bezochte is strand Levante. Toen ik er was werd er door een grote groep mensen gezamenlijk ochtendgymnastiek gedaan. Iets later in de schaduw waren er mensen bezig met een dansklas. Strand Poniente is een iets rustiger strand. Of doe mee met yoga of pilates.

Watersport

Er zijn vele verschillende mogelijkheden voor watersport. Het meeste kan je regelen vanuit de kleine haven.

Boulevard cq promenade van Benidorm

Het is heerlijk struinen over de boulevard cq. promenade. Gecreëerd door architecten Carlos Ferrater en Xavier Mari Gali. Het is bedoeld om het strand te alten samengaan met de stad. Er is een ruim aanbod van verschillende restaurants, terrassen en winkels.

Uiteraard geschikt voor lange wandelingen of hardlopen.

Balcon del Mediterrraneo

De grootste must is toch wel een bezoek aan het balkon. Ooit was het een kasteel ter verdediging van de stad. Een klein gedeelte is nog zichtbaar. Er staan een paar borden met uitleg over het kasteel en de veranderingen door de jaren heen. Bovenal heb je vanaf hier een prachtig uitzicht op Benidorm en zijn achterland.

Een foto nemen van de mooie trappen naar het balkon zonder mensen is een uitdaging.

Pas op de vogels hier. Het is populair om hier een foto te laten maken dat een vogel eten uit je hand pakt.

ReizenReizen

Oude stad

Midden tussen de twee grote stranden ligt de oude stad. Hier is het lekker struinen en neerstruiken op een terras. Het meest bezocht is de Iglesia de San Jaime y Santa Ana. Het heeft 2 koepels.

Bergen en natuur rond Benidorm

Het achterland van Benidorm is een vol bergen en natuur. Hier zijn voldoende mogelijkheden voor hikes en wandelingen. Meestal zijn ze door de hoogteverschillen uitdagender. Trek goede schoenen aan met profiel.

Dichtbij is ook het grootste en diepste grottencomplex van Spanje. Cuevas de Canelobre. Te bezoeken met een gids.

Ale Hop

Een bekende winkel in Spanje met producten voor die heb ik nodig en producten die ik leuk vindt om te hebben. Nice to have and need to have. Het productaanbod past zich snel aan het seizoen aan. Aan Avenida del Rey Jaime 1 zit een outlet store van deze leuke keten. Neem een grote lege tas mee.

Overnachten in Benidorm

Waar boek ik wat?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

Booking.com

Geef een reactie