Reistips en ervaringen in Costa Rica

De rijke kust letterlijk vertaald.  Pura Vida is het motto van dit land. Het pure leven. Leven in het moment zelf. Bijvoorbeeld Met koken alleen natuurlijke producten gebruiken. Het beste misschien te vergelijken met het moderne Mindfullness. I.p.v. een cursus gewoon op reis naar Costa Rica.  

San Jose

De hoofdstad van Costa Rica. De stad heeft een mooie theater, een paar oude gebouwen enkele daarvan geïnspireerd op typisch Europese architectuur. Daarnaast vind je er een paar musea, zoals bijvoorbeeld het Nationaal Museum dat van buiten net zo mooi is als vanbinnen.

Corcovado National Park 

Het mooiste nationale park in Costa Rica. Mijn eerste ervaring met de jungle in Costa Rica. Het park is alleen te bezoeken met een gids. Het is zon groot park dat je er alleen echt zou verdwalen. IK heb er in een dag allen dieren van Costa Rica gezien behalve een jaguar. Het is het laatste grote tropisch regenwoud in Midden-Amerika. De gidsen zijn erg goed.

De westkust van het land. In deze regio zijn de belangrijkste bezienswaardigheden de prachtige, brede Pacifische stranden. De meeste stranden zijn alleen geschikt om te surfen.

Manuel Antonio National Park. 

Het is een van de kleinste parken van Costa Rica maar wel het meest bezochte. Er zijn goede wandelpaden. Het park is prima zelfstandig te bezoeken. Dieren spotten is door de drukte in het park wel iets lastiger. Neem je zwemspullen mee want er zijn prachtige stranden.

Montezuma 

Vroeger een klein en onbekend vissersdorpje, dat door de slechte weg naar het dorp nauwelijks te bereiken was. Door de prachtige stranden en de woeste omgeving van het kleine dorp, is het dorp uitgegroeid tot een van de populairste backpack bestemmingen van Costa Rica. De stranden zijn erg breed. Echter door de gevaarlijke stroming is zwemmen bijna overal af te raden. In de directe omgeving is nog een waterval.

Monteverde. 

Het is hooggelegen dus altijd frisser. Er zijn verschillende natuurreservaten te bezoeken. Monteverde Cloud Forest is een bijzonder oerwoud. In dit oerwoud hangt namelijk altijd een dichte mist. Als je door dit beschermde natuurgebied wandelt, dan loop je letterlijk met je hoofd in de wolken. De hele regio omvat meerdere natuurreservaten.

Ziplinen.

Er is een groot aanbod om hoog boven een vallei te ziplinen. Mijn mooiste ervaring van ziplinen was hier. De superman line. Voor mij het gevoel dat het dichts bij kwam van: Ik vlieg.

Tortuguero 

In het uiterste noordoosten van Costa Rica.  Beroemd om de verschillende schildpadden die hier van juli tot oktober hun eieren komen leggen. Aan een kant de rivier aan de andere kant de oceaan. Zwemmen kan in beide wateren niet. Het nationaal natuurpark is te voet en over het water de bezoeken. Er zijn zo’n vierhonderd boomsoorten en meer dan tweeduizend soorten planten. Kaaimannen, apen en verschillende vogels.

Puerto Viejo 

Een dorp waar nog de echte hippiecultuur is blijven hangen. Het heeft mooie brede zandstranden en nog zelfs nog een stuk zwart strand.

Bezoek het Jaguar rescue park.

Twee keer per dag geven zij een rondleiding. Zij vertellen veel over de dieren en hun karakter. Het doel is de dieren weer laten terugkeren in de natuur. Dichtbij is nog een nationaal natuur park te bezoeken. In en rond dit dorp. Op het moment dat ik er was waren er vooral veel apen en luiaards. 

Vervoer. Het openbaar vervoer is prima geregeld in Costa Rica. Veelal touringcars die regelmatig stoppen voor toilet of eetmogelijkheid. De kosten slechts een vijfde van de kosten van een toeristenshuttle. De shuttle is vaak iets sneller echter stukken duurder. Heb je tijd? Neem de bus. 

Miljoenen artikelen
Reizen

Geef een antwoord