Bodensee Reiservaringen en tips

amazing sunset bodensee

Een meer verdeeld over bijna vier landen. Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en op slechts een paar km is al een stukje Liechtenstein. Een unicum in zijn soort. De grote en mooie Bodensee.

De Bodensee bestaat eigenlijk uit 2 meren die door de Rijn met elkaar verbonden zijn. Het meer is 530 km2 met een omvang van 273 km. Er zijn meerdere kleinere eilandjes in het meer. De internationale naam voor het meer is Lake Konstanz/Constance.

Om het meer en in de directe omgeving zijn verschillende dorpen en steden met ieder zijn eigen charme. Vele hebben prachtige oude gebouwen met schilderingen. Een meer met prachtige steden omringd door bergen. Een perfecte combinatie.

Aan de Oostenrijkse en Zwitserse kant zijn veel boerenvelden met vooral fruitbomen. Op veel plekken kan je gelijk van de boer verse producten kopen. Aan de zijde van Duitsland zijn prachtige wijnvelden. Deze afwisseling maakt de omgeving nog aantrekkelijker.

Veel Zeppelins varen over de bodensee

Nog een unicum hier is dat je een vlucht kunt maken een zeppelin. Baron Zeppelin woonde en werkte hier. Regelmatig zie je een Zeppelin varen. In Friedrichshafen is zelfs een Zeppelinmuseum. https://www.zeppelin-museum.de/

Activiteiten op een rond de Bodensee

Er zijn veel verschillende soorten activiteiten te ondernemen zowel op als rond het meer. Er zijn meerdere musea, kastelen, kerken en kloosters. Vele wandel- en fietspaden. En natuurlijk de verschillende watersporten. Zeilen, kitesurfen, windsurfen, suppen, kajakken, zwemmen, waterskiën en verschillende boottochten. https://www.bsb.de/de/bodensee-erlebnisse/rundfahrten/lindau

Lindau

In de paar dagen dat ik aan de Bodensee was bezocht ik Lindau. Vroeger was Lindau een eiland. Nu is het door middel van een brug verbonden is met het vaste land. Een middeleeuwse stad met veel groen. Bezoek de grote haven met zijn historische vuurtoren. Je kan de vuurtoren beklimmen voor een mooi uitzicht op de stad en het meer. Hier is ook het beeld de leeuw van Beieren.

De altstadt is vol met mooie gebouwen en een prachtig stadhuis. De Peterskirche is een van de oudste gebouwen aan de Bodensee. “Haus zum Cavazzen” een museum met het bijzondere dak en de uitbundige gevelschilderingen is het een prachtig barok gebouw aan het Marktplein. 

Munster Unserer Lieben Frau. ook bekend onder de naam Sint-Mariakerk of Stiftskerk. Deze kerk is vooral van binnen, in rococostijl, prachtig. De kerk is in 1750 gebrouwd nadat de eerste kerk is afgebrand. Het bevat prachtige fresco’s, 2 orgels en een preekstoel.

In en rond het centrum en de haven is het gezellig met veel terrassen en pleinen.

Er is een “stadszwembad” waar je met trappen het meer in kan. Er zijn ligbedden, omkleedcabines en douches. https://www.strandcafe-lindenhof.de/

Lindau Haven

Eten en Slapen in Lindau

Populair BBQ https://www.strandhaus.li/

eten bij een wijnbar https://valentin-lindau.de/

Duitse keuken https://www.alte-post-lindau.de/

Italiaans https://www.bottegashardana.de/

************

Een van de meest geboekte hotels hier is Boutique – Hotel Adara http://www.booking.com/Share-C0Tm7PW

Ook een goede keuze is Hotel Engel – Lindauer Bier und Weinstube http://www.booking.com/Share-WTHnvk0

Mainau

Ik toerde van Lindau naar Mainau. Het bekende bloemeneiland heeft een barok kasteel uit 1800 en een kerkje. Uiteraard zijn er verschillende tuinen zoals de rozen- of dahlia tuin. Een grote vlinderkas met waterpartijen en heerlijke ruikende bloemen. Mooie figuren van bloemen zoals de pauw. Een prachtige bloemen waterval. Heerlijk wandelen is het hier met veel bankjes. Aan de kinderen is ook gedacht er is een speeltuin, kinderboerderij en ze kunnen spelen in de waterpartij. Een bezoek aan dit bloemeneiland hoort bij de Bodensee. https://www.mainau.de/en/welcome.html

Mainau

Konstanz

Het bloemeneiland ligt gelijk naast de stad Konstanz. De grootste stad aan de Bodensee. Een mooie stad met heel veel mooie kleurige gebouwen. Vakwerkhuizen. Middeleeuwse gebouwen.

Münster Unserer Lieben Frau van Konstanz. De dom van Konstanz is gebouwd in gotische stijl. Deze kathedraal is al meerdere keren opnieuw gebouwd en gerenoveerd. Het interieur is ook de moeite waard. Via 193 traptreden bereik je een uitzicht platform. Je kan nog 52 traptreden hoger om vanaf een balkon een nog weidser uitzicht te genieten.

Imperia standbeeld. Het grootste monument voor een courtisane, hofdame. Het lijkt bijna op een soort Vrijheidsbeeld. De 9 meter hoge, in beton gegoten figuur weegt in totaal 18 ton en draait binnen vier minuten om zijn eigen as. Overigens ligt het oudste meetstation voor de waterstand in Baden-Württemberg verborgen in de sokkel.

Het beeld is in de haven van Konstanz. Hier kan je heerlijk flaneren. In de zomerperiode zijn er ook veel straatartiesten en straatmuzikanten. De haven ligt vol met verschillende soorten boten, het is parkachtig met veel bankjes.

Kaiserbrunnen, fonrtein op de Marktplatz. Met meerdere keizerlijke beeld tevens met dieren en andere figuren. Naast de fontein is een bronzen paard. De stad heeft nog twee oude torens Rheintor en de Pulverturm.

Eten en Slapen in Konstanz

Duitse keuken https://www.constanzer-wirtshaus.de/

Uitgangspunt de aardappel https://www.tolle-knolle.de/

Griekse keuken http://akropolis4.cafelists.com/

***************************

RIVA – Das Hotel am Bodensee http://www.booking.com/Share-XYd2ze

Hotel Viva Sky http://www.booking.com/Share-x1On5P

Hilton http://Hampton by Hilton Konstanz

Konstanz met beeld Imperia

Overal gratis en prachtig zijn zonsondergangen. Neem een drankje en een hapje mee en geniet.

Andere dingen die nog op een mijn lijstje staan zijn St. Gallen, eiland Reichenau, burcht Meersburg, Rijnwaterval Schaffhausen de grootste waterval van Europa. Donderend water.

Vervoer naar de Bodensee

Boek je vliegticket naar de Bodensee eenvoudig en snel bij skyscanner https://www.skyscanner.nl/

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2 gedachten over “Bodensee Reiservaringen en tips”

Geef een reactie