Reistips en ervaringen Bodensee

amazing sunset bodensee

Een meer verdeeld over bijna vier landen. Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en slechts een paar km verderop is al een stukje Liechtenstein. Een unicum in zijn soort. De grote en mooie Bodensee.

De Bodensee bestaat eigenlijk uit 2 meren die door de Rijn met elkaar verbonden zijn. Het meer is 530 km2 met een omvang van 273 km. Er zijn meerdere kleinere eilandjes in het meer. De internationale naam voor het meer is Lake Konstanz/Constance.

Om het meer en in de directe omgeving zijn verschillende dorpen en steden met ieder zijn eigen charme. Vele hebben prachtige oude gebouwen met schilderingen. In een dag rijd je dus zo van een land naar en ander land.

Aan de Oostenrijkse en Zwitserse kant zijn veel boerenvelden met vooral fruitbomen. Op veel plekken kan je gelijk van de boer verse producten kopen. Aan de zijde van Duitsland zijn prachtige wijnvelden. Deze afwisseling maakt de omgeving nog aantrekkelijker.

Veel Zeppelins varen over de bodensee

Nog een unicum hier is dat je een vlucht kunt maken een zeppelin. Baron Zeppelin woonde en werkte hier. Regelmatig zie je een Zeppelin varen. In Friedrichshafen is zelfs een Zeppelinmuseum.

Er zijn veel verschillende soorten activiteiten te ondernemen zowel op als rond het meer. Er zijn meerdere musea, kastelen, kerken en kloosters. Vele wandel- en fietspaden. En natuurlijk de verschillende watersporten. Zeilen, kitesurfen, windsurfen, suppen, kajakken, zwemmen, waterskiën en verschillende boottochten.

In de paar dagen dat ik er was bezocht ik Lindau. Vroeger een eiland die nu door middel van een brug verbonden is met het vast land. Een stad met veel groen, een grote haven met een historische vuurtoren, mooie gebouwen en een prachtig stadhuis. Gezellig met vele terrassen en pleinen. Er is een “stadszwembad” waar je met trappen het meer in kan met ligbedden, omkleedcabines en douchjes.

Ik toerde van Lindau tot aan bloemeneiland Mainau. Het bekende bloemeneiland heeft een kasteel en een kerkje. Uiteraard zijn er verschillende tuinen zoals de rozen- of dahlia tuin. Een grote vlinderkas met waterpartijen en heerlijke ruikende bloemen. Mooie figuren van bloemen zoals de pauw. En een prachtige bloemen waterval. Heerlijk wandelen is het hier met veel bankjes. Aan de kinderen is ook gedacht er is een speeltuin, kinderboerderij en ze kunnen spelen in de waterpartij.

Het bloemeneiland ligt gelijk naast de stad Konstanz. Een mooie stad met heel veel mooie kleurige gebouwen. Een mooie haven met een park en veel bankjes. De grote dom is prachtig zowel van binnen als van buiten en ligt aan een leuk plein. Door de hele stad zijn veel terrassen en restaurants.

Overal gratis en prachtig zijn zonsondergangen

Neem een drankje en een hapje mee en geniet.

Andere dingen die nog op een mijn lijstje staan zijn St. Gallen, eiland Reichenau, burcht Meersburg, Rijnwaterval Schaffhausen de grootste waterval van Europa. Donderend water.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2 gedachten over “Reistips en ervaringen Bodensee”

Geef een antwoord