Belize Reiservaringen en tips

go slow caye caulker belize

Belize is het jongste land van Midden-Amerika. Een klein heuvelachtig land. Voor de Caraïbische kust van Belize liggen drie atollen en het op een na grootste koraalrif ter wereld. Langs het rif liggen honderden tropische eilanden. Sommigen super klein. 

Voor de kust van Belize liggen honderden eilandjes waarvan er veel onbewoond zijn. Veel toeristen gaan naar de noordelijke Eilanden zoals Ambergris Caye en Caye Caulker. Wil je meer het verlaten-eiland-gevoel krijgen dan moet je naar de zuidelijke eilanden gaan zoals Tobacco Caye.

Belize heeft een kustlijn van zo’n vierhonderd kilometer. Langs de kust ligt het op een na grootste koraalrif ter wereld, het Barrièrerif van Belize en er heerst een tropisch klimaat. Het meest populair zijn Belize City op het vasteland en Caye Caulker en de Blue Hole in zee.

Belize biedt in het klein alles wat Midden Amerika te bieden heeft. In de binnenlanden zijn  zelfs Maya ruïnes. Het prijsniveau is echter stukken hoger dan de omringende landen.

Caye Caulker

Misschien wel het meest toeristische eiland van heel Belize. Dit komt voornamelijk omdat het eiland omgeven is door het op één na grootste rif ter wereld, het Barrièrerif van Belize. De onderwaterwereld is er fenomenaal, hoewel je je op het eiland zelf ook prima vermaakt.

De sfeer het gevoel op dit tropische eiland is fantastisch. Een hele ontspannen, warme sfeer. Ongeëvenaard. Een eiland wat je moet ervaren om het te kunnen begrijpen. Zet voet aan wal en het begint al. Het eiland met het motto: Go Slow!.

Er zijn diverse watersporten mogelijk. Vissen. Wandelen. Fietsen. Vertoef bij “the split”. Ga met een boot naar het noordelijke deel en geniet van een groot zandstrand met waterattributen. 

Tobacco Caye

Een klein paradijselijk eiland midden op een rif. Zittend op de pier zie je alle vissen al voorbij komen in het kraakheldere water. Veel mensen gaan hier naartoe op huwelijksreis. Je kan hier zo vanaf het eiland al prima snorkelen. Uiteraard kan je er ook duiken en vissen. Het is het kleinste eiland waar ik ooit  verbleef. En wat een ervaring. Een aanrader. Er is zelfs een volleybalveld. Voor een paar dagen een heerlijk stuk paradijs weg uit de snelle en drukke wereld. 

Placencia

De naam van zowel een klein dorp als het schiereiland waar het op ligt. Een dorp met ruim 16 kilometer aan zandstranden. Bekend om zijn sidewalk. Een voetpad midden door het dorp. Kleurrijke huizen, hotels en bars.

In de koloniale tijd was Placencia vooral een vissersdorp, maar het is nu een belangrijk toeristisch en vakantieoordgebied dat vele attracties en vermaak biedt, variërend van kajakken, snorkelen, duiken, zoutwatervliegvissen, walvishaaien kijken tijdens de volle manen tussen april en juli van elk jaar, zoutwatervissen, en een jaarlijks kreeftenfeest.

De stranden langs het Placencia schiereiland zijn bezaaid met kleine resorts die duik- en snorkeltrips kunnen regelen naar het rif, dat ongeveer 17 mijl verderop ligt. Ze regelen ook dagtrips naar de vele kleine, idyllische kaaimannen, zoals Laughing Bird Caye, een mini-atol dat beschermd snorkelen en zwemmen biedt, een wit zandstrand en vele verkoelende palmbomen. 

In heel Belize aan de kust kan je goed snorkelen, duiken en vissen. In de binnenlanden kan je ook ziplinen, rotsklimmen of een Maya ruine bezoeken.

Ik ben vanaf Placencia met een boot naar Honduras gevaren. Deze boot vaart een keer per week. 

Reizen

Waar boek ik wat?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

Booking.com

Geef een reactie