Hanoi reiservaringen en tips

Hanoi de hoofdstad van Vietnam. Er wonen 8 miljoen mensen en er rijden 5,5 miljoen scooters. Het centrum van de stad heeft toch zijn sfeer weten te behouden. Er zijn verschillende tempels en musea. Het is een drukke en lawaaierige stad door het verkeer.

Hanoi voelt nog echt aan. Ook nu nog speelt het dagelijkse leven nog steeds op straat af. Dat maakt het een levendige stad. Ik vond het een prettige stad.

Wat te zien en te doen in Hanoi

Oude Kwartier

Het oude centrum. Loop door stratendoolhof van het oude kwartier. Heerlijke koloniale architectuur, boeddhistische tempels en pagodes. Om elke hoek is weer een verrassing. Vele straten dragen de naam van het product wat er verkocht wordt. Een straat met alleen zoetigheid of een straat met alleen knopen. Er is een Franse wijk.

In Pho street heb ik de beste Pho Bo ooit gegeten. De bekende noodlesoep met rundvlees. Het was een tentje waar je alleen die soep kan krijgen.

Kathedraal

De kathedraal ligt in de Franse wijk. Het is ook net een kleine versie van de Notre Dame in Parijs. Van buiten prachtig van binnen minder bijzonder. De kathedraal is slechts weinig geopend.

Opera house

Het Opera House is ook in de Franse wijk. Al gebouwd in 1911. Het is een kopie van een operagebouw uit Parijs. Met pilaren, balustrades en gotische koepels. Uiteraard kan je een voorstelling bezoeken.

Hoa Lo Prison / Hanoi Hilton

Een oude gevangenis. Ooit door de Fransen gebouwd op een plek waar ooit een drop was. De Fransen hielden er Vietnamezen gevangen. De omstandigheden waren zeer slecht. Het gebouw was slechts bedoeld voor 500 mensen echter verbleven er meestal 2000. Na de Fransen hield Vietnam er Amerikanen gevangen. Een fraaie tentoonstelling over het leven in een gevangenis. Er zijn meerdere verhalen over mensen die hun leven hebben gelaten voor de vrijheid van Vietnam.

Women Museum

Een heel museum over de vrouw. De rol van vrouwen in de samenleving van Vietnam. Meerdere etages over het huwelijk, ouderschap, mode, koken en de rol van vrouwen in de oorlog. Er zijn veel foto’s en korte video’s.

Water Puppet show

Het Hanoi Water Puppet Theatre ligt aan de oever van het Hoan Kiem Lake. Het is een oude traditie. De spelers van de poppen staan, achter een doek, tot boven hun middel in het water. Sommige poppen wegen 15 kilo. Er is een live band en lichteffecten. Er worden in 45 minuten een paar korte verhalen vertolkt. Een keer andere entertainment.

Hanoi Night Market

De markt loop van Hang Dao Street naar Dong Xuan Market. Altijd leuk voor een bezoek. Je kunt hier alles vinden qua kleding en en ook heerlijk eten.

Food Street

De enige plek waar het winkels is toegestaan om 24 uur per dag open te zijn. Heerlijk vers eten voor een kleine prijs.

Thang Long Imperial Citadel

Citadel van Hanoi. Bijzonder is dat het pas in 2008 per ongeluk is ontdekt toen een gebouw daar werd neergehaald. Sindsdien is voorzichtig deels opgegraven. Het centrale deel staat sinds 2010 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Veel komt uit 6e eeuw en de 20e eeuw, inclusief fundamenten van oude paleizen en oude wegen. Er zijn ook bronzen munten, keramiek en aardewerk uit China en vele plaatsen in Azië gevonden.

Tran Quoc Pagode

Een van de oudste pagodes van Hanoi. Gelegen op een schiereilandje in het meer.

Hoan Kiem lake

Het meer ligt centraal in Hanoi. Hier komen zowel locals als toeristen graag.  Vanaf vrijdagavond tot en met zondagavond wordt de overgeving afgezet voor verkeer. Overal zijn optredens van bands en dansers. Mensen spelen spelletjes op straat. Erg gezellig. Er is een tempel op de klein eiland.

Perfume Pagoda

Perfume Pagoda

Voor vele Boedische mensen een van de belangrijkste tempelcomplex. Aangenomen wordt dat het in de 15de eeuw gebouwd werd. Er wordt nog veel gebeden en geofferd. De tempel is in een grot wat het nog specialer maakt. Op het terrein zijn nog een paar tempels en pagodes meer. Er is een kabelbaan zodat je niet omhoog/omlaag hoeft te lopen. Een dagtocht met een boottocht door een prachtig landschap in Songebergte. Met een minibus rijdt je door een prachtig het landschap. Vervolgens ga je met een bootje naar de voet van de bergen waar de tempel is. Indrukwekkend zelfs als je al veel tempels gezien hebt.

Free walking tour

Online te boeken. Ik deed via mijn hostel en het was de gelijke tour. Een verrassende stadswandeling. Bezoek aan een tempel. Bezoek aan de grote markt en streetfoodstreet. Over de prachtige treinbrug. Door de community van de mensen die “onder” de brug wonen. Naar trainstreet. Vooral de community was interessant en een keer iets anders.

Trainstreet

Trainstreet is een super bijzondere straat. De rails loopt dwars door een wijk. Vlak langs huizen en winkelpanden. Bizar is dat je er direct naast de rails op een stoeltje iets kan drinken. Komt er een trein dan pak het boeltje op om de train te laten passeren. Direct voor je neus met veel getoeter.

Ps ik heb gehoord dat tegenwoordig trainstreet niet meer zo te bezoeken is maar op afstand.

Waar boek ik wat?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

Booking.com
Reizen

Geef een reactie