Bangkok Reiservaring en tips

mahanakhon skywalker bangkok thailand

Bangkok is de hoofdstad en met 10.283.615 geregistreerde inwoners tevens de grootste stad van Thailand. Het is een drukke stad die ook leuke geheime kleine plekken heeft. Een stad met vele mogelijkheden. Ik kom er graag.

Thailand is een super fijn vakantieland. Het biedt cultuur en natuur. Prachtige stranden. Steden en mooie eilanden. Hier kan je een reis maken met alle ingrediënten die jij wilt op je reis.

Op de fiets

Eén van de populairste activiteiten die je kunt ondernemen in de miljoenenstad Bangkok is een boot- en fietstocht door de stad. Om 13.00 uur plaatselijke tijd sta ik dan ook helemaal klaar voor de fietstocht van Co van Kessel en gaan we van start. We fietsen een stuk door de smalle steegjes in de woonwijken en pakken een stukje Chinatown mee. Later stappen we over op de boot en maken we nog een lange tocht door de kleinere kanalen.

Op het moment dat ik de tocht maakte waren er veel afzettingen op het water i.v.m. de aanstaande kroning van de nieuwe koning. Ik vond deze tocht minder gevarieerd dan ik eerder in andere steden had gedaan. Op hele stukken was het fietsen op geasfalteerde smalle paden langs de achtertuinen van mensen. Wellicht dat je tijdens de tocht van drie of negen uur meer ziet. Misschien is dit nog iets voor de toekomst.

Het Koninklijk Paleis en Wat Phra Kaew

Een van de belangrijkste en grootste tempelcomplexen in Bangkok is het Koninklijk Paleis met daarin Wat Phra Kaew.

Helaas was het niet mogelijk om één van deze tempels van binnen te bekijken. De tempel van de Smaragdgroene Boeddha schijnt van binnen prachtig te zijn. Desalniettemin is de tempel zeker een bezoek waard. Het is de meeste bezochte plek van Bangkok. Er staan meerdere tempels en pagodes met gouden daken, prachtig versierde zuilen en muren met mozaïekwerk. De tempels zijn omgeven door prachtige beelden.

Er is een doorgang naar het paleis. Dit paleis wordt alleen nog gebruikt bij ceremonies. In het mooie bijgebouw slapen nog wel belangrijke bezoekers. Alleen het museum van de Smaragdgroene Boeddha was geopend toen ik er was.

Reistip!
Om de tempels te bezoeken moeten knieën en schouders bedekt zijn. Je kan in een winkel snel iets kopen als je er niet op gekleed bent. Voor het paleis kan je zelfs wat huren. Echter is kopen vaak slechts €1,50 duurder.

Klussen

Bangkok van boven bekijken op de Mahanakhon Skywalk

Ik ben dol op uitzichtpunten. Op dit moment is de Mahanakhon Skywalk de hoogste bar in Bangkok met 314 meter. Het gebouw heeft 78 verdiepingen met als topattractie een glazen vloer waardoor je op de stad neer kan kijken. Dit is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. Zelfs de lift is een hele belevenis.

Tip: Plan je bezoek aan het einde van de middag. Dan pak je het uitzicht en de ervaring overdag mee en de avond. Meestal zie je een prachtige zonsondergang.

Het adembenemende uitzicht vanaf Mahanakhon Skywalk in Bangkok

De rivier over met de Chao Phraya Express Boat

Op een warme dag is er niets fijner dan het water op te gaan. Er zijn verschillende boottochten eventueel met diner. Je kunt natuurlijk een longtail-boot huren maar de goedkoopste optie is om met de ferry te varen. Je kunt dan ook heel goed genieten van wat de rivier te bieden heeft en je bevindt je ook te midden van de lokale bevolking wat zo’n reisje weer wat extra charme geeft. Er zijn verschillende bootlijnen, elk met een eigen kleur. De oranje vlag stopt op elke pier. De blauwe vlag stopt alleen bij de pier in de buurt van toeristische attracties. De ferry met de oranje vlag is de goedkoopste optie. De gele vlag is de snelste boot en er is nog een boot zonder vlag. Even kijken dus wat voor jou de beste oplossing is.

Boeddhistisch tempelcomplez Wat Ratchabophit

Wat Ratchabophit is een boeddhistisch tempelcomplex waar het mausoleum van de koninklijke familie gevestigd is. Er zijn 34 monumenten en tombes met elk een andere bouwstijl. Een bonte verzameling bouwwerken die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn.

Khao San road

Tuk Tuk op Khao San Road

De uitgaansstraat Khao San Road is één van de bekendste straten voor toeristen en backpackers in Bangkok. Het is een straat vol met bars en restaurants. En een soort van kleine markt die helemaal op toeristen gericht is. Dit is een ideale plek om goedkoop nog wat zaken in te slaan voor de rest van je reis mocht je dat nodig hebben maar verwacht niet de hoogste kwaliteit.

Rond 22.00 uur gaat de muziek harder en wordt er gezellig op straat gedanst. Er zijn geen ‘pingpongbars’ meer. Er zijn in de buurt niet veel bezienswaardigheden maar ik heb er heerlijk gedanst op straat met heel veel vrolijke mensen.

In het verlengde van de Khao San Road ligt de Suzy Q straat. Hier bevinden zich ook veel restaurants met grote terrassen om lekker buiten te eten. Een voordeel is dat het hier een stuk rustiger is dan in Khao San Road.  

Wat te verder te doen in Bangkok?

Een nightmarket bezoeken moet je zeker eens meemaken. De weekend markt is de drukste.

Een rooftop-bar bezoeken voor adembenemende vergezichten.

Er zijn veel tempels die zeker de moeite waard zijn. Enkele ervan heb ik beschreven. Heb je zin om even bij te tanken en even te ontsnappen aan de drukte? Bezoek dan één van mooie parken in de stad.

Eten en slapen in Bangkok

Ik eet zelf erg graag streetfood. Op een nightmarket of zo aan een eetkraampje langs de weg. Laat je niet bang maken over de slechte hygiëne of kwaliteit. Het zijn de verhalen van ruim 30 jaar geleden. Het water wat er gebruikt wordt komt uit flessen.

*******************************

Hostel bij het centrum http://www.booking.com/Share-5t4ZpG

Mijn eerste hotel in Bangkok en gelijk een aanrader http://www.booking.com/Share-Kij040

Marriot http://www.booking.com/Share-LalVcnK

Waar boek ik wat?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

Kantoor en school

Geef een reactie