Besparingstips voor reizen in Zwitserland.

bergen en meren Zwitserland

Het is algemeen bekend dat Zwitserland een prachtig maar helaas ook duur land is.

Ik wil je een paar tips geven om geld te besparen of minder geld uit te geven in Zwitserland.

  • De ‘Swiss Travel Pass’ is gemaakt voor toeristen. Met deze pas kan je gebruik maken van alle treinen, bussen en boten door heel Zwitserland. Ideaal dus als je langere tijd en meerdere steden of regio’s wilt bezoeken. Met deze pas kan je ook  voordelig uit omdat je naar binnen mag bij bijna 500 musea. Bovendien mogen kinderen onder de 16 gratis reizen als de meereizende ouder(s) in het bezit is van een Swiss Travel Pass. Er zijn verschillende opties. Het beste is om langere trajecten af te leggen als je de pas inzet.

http://Swiss Travel Pass Swiss Half Fare card Swiss Travel Pass Flex Swiss Coupon Pass

Online kan je losse treinkaarten kopen. Op sommige trajecten zijn er super save prijzen. Dan daalt de prijs soms tot 1/3 van de normale prijs. Vaak reis je met de iets ouders treinen die nog steeds prima zijn. Of je reis duurt iets langer omdat de trein op meer stations stopt. En of eigenlijk altijd zijn het de rustige tijden.

Het treinnet in Zwitserland is extreem goed. Eigenlijk kan je zelfs in elk klein dorp komen met de trein of een bus. Benzine, tolwegen en parkeerkosten zijn hoog.

Mobile
  • Veel restaurants serveren een dagmenu in de middag. De prijs is stukken lager dan op een dinerkaart. De meeste restaurants hebben ook nog keuze uit twee of meerdere menu’s. Vaak zijn de tijden van 12.00 tot 14.00 uitlopend tot 16.00uur. Er zijn supermarkten Express. Zij serveren diverse producten waaronder ook warme gerechten. Ze zijn redelijk goed en betaalbaar. De meeste supermarkten bieden zelfs nog zitplaatsen. Of je koopt het en eet het op in bank in een park, aan een meer of aan een rivier.
  • Er zijn genoeg plekken die euro’s accepteren als betaalmiddel. Echter is het veel voordeliger om te betalen met Zwitserse Franken. Betaal je met je bankpas of creditcard dan kan je kiezen voor afrekenen in CHF of je eigen valuta. De optie CHF is meestal de goedkoopste optie.
  • Ik logeer regelmatig in een hostel. Op een kamer de ik deel met andere mensen. In Zwitserland kan je een kaart kopen voor de Jeugdherbergen. In 2019 koste de kaart CHF 33. Je krijgt bij elke reservering CHF 7 korting en op de 10 de overnachting krijg je 50% korting. De kaart is een jaar geldig. Tevens is de kaart te gebruiken on andere landen waaronder Duitsland en Engeland.
  • Wandelen is gratis. In een stad maar ook in de bergen. Vindt je een berg op- en aflopen te veel van het goede? Je kan ook een enkele reis met een kabelbaan maken. Dus heen lopen en terug met de kabelbaan of andersom.
  • Zwemmen is vaak gratis. In Zwitserland zijn er veel prachtige meren. De bergmeren zijn en blijven vaak erg koud. Echter zijn ze gratis. Heel veel mooie meren bieden prachtige badplaatsen gratis of tegen een kleine vergoeding. Er zijn toiletten en kleedkamers. Vaak is er nog een kleine kiosk met een kleine kaart voor eten. Kwalitatief zijn ze best goed en voordelig.
  • Water is vaak gratis. In Zwitserland zijn er heel veel fonteinen en waterpunten. Bijna al deze plekke hebben prima gratis drinkwater. Heel af en toe zal er bij een fontein, veelal in een stad, staan geen drinkwater. Kein Trinkwasser.

Geniet van de mooie bergen, meren en steden.

Lees waar ik was in Zwitserland https://www.sabinesmind.nl/reizen/reistips-en-ervaringen-zwitserland/

Je kan je kosteloos abonneren op mijn blog. En ook op Instagram en YouTube.

Miljoenen artikelen

Geef een reactie