Hoeveel geld kost een jaar reizen?

coulage van sabinesmind

Een van de meest gestelde vragen aan mij : Wat kost een lange reis? Wat heeft jou een jaar reizen gekost? Hoeveel geld kost een jaar reizen? Uiteraard ook een brandende vraag voor mensen die van plan zijn om te gaan reizen.

Een vraag waar geen eenduidig antwoord op is te geven. Het ligt er zeer aan in welk seizoen je reist. Welke landen of continenten je bezoekt. Welk vervoer je kiest. Wat voor soort accommodatie etc.

Iedereen wil het magische antwoord:

Hoeveel geld kost reizen?

Het liefst horen mensen de geheime tip. Hoe heel goedkoop en toch goed lang te reizen. Het liefst heel lang en heel goedkoop. Ik kan wel delen hoeveel geld mij een jaar reizen gekost heeft. Heel grof genomen kost een jaar reizen tussen € 10.000 en 30.000 per jaar.

Zelf heb ik in de twee jaar dat ik gereisd heb ongeveer € 20.000 per jaar uitgegeven. Mede doordat ik dure en goedkopere landen gecombineerd heb. Tussendoor heb ik ook nog housesitting opdrachten gedaan. Tijdens het reizen heb ik nooit gekookt.

Met het een, housesitting, bespaarde ik geld. Met telkens uiteten gaan was ik zo goed als zeker meer geld kwijt dan anderen. Het ligt zeer aan het type reiziger dat je bent. Of misschien beter gezegd. Het ligt erg aan het type reiziger dat je wilt zijn. Ik combineer gemiddelde accommodaties met budget accommodaties. Van een keer een privé kamer en dan weer een kamer delen in een hostel. Juist het combineren vond ik zeer fijn. Een keer de drukte en de reuring van een hostel. En dan weer even heel fijn een kamer voor mijzelf. Niet gelijk mij aankleden na het douchen.

Kosten van mijn duurste maand op een jaar reizen

Mijn duurste maand was in reizen in West Amerika. Die maand koste mij ongeveer $ 5.000. Mede doordat ik 24 dagen een auto heb gehuurd. Daar ik alleen reis zijn de kosten van een autohuur en de benzine behoorlijke hoog. Ik was er ook nog eens in Augustus wat bijna overal een duurdere reismaand is. De autohuur begon ik in San Francisco. Een prachtige plaatst in Californië en dat is dan ook nog eens de duurste regio van Amerika. Een auto huren is over het algemeen het duurste vervoersmiddel. Het belangrijkste is dat ik zeer heb genoten van die maand. Ik heb vele kilometers gereden en veel prachtige Nationale Parken bezocht. En een paar steden San Francisco, Las Vegas, San Diego etc.

Kosten van mijn goedkoopste maand op een jaar reizen

Mijn goedkoopste maand was in Laos. Een hele maand heeft mij ongeveer $ 1500 gekost. Inclusief bed, eten, activiteiten en vervoer. Azië staat sowieso al bekend als goedkoop continent. En in Azië hoort Laos toch nog meer tot de onbekende en daardoor ook wat goedkopere landen.

Enorm grote verschillen in kosten voor een lange reis

De verschillen tussen het goedkoopste en het duurste zijn groot. Reizen in een laagseizoen of naseizoen bespaart je erg veel geld. Houdt rekening dat seizoenen per continent anders kunnen lopen.

ReizenReizen

Voor mij waren duurdere landen:

  • Amerika
  • Belize
  • Hongkong
  • Zwitserland.

De voor mij goedkopere landen waren:

  • Laos
  • Vietnam
  • Colombia
  • Mexico
  • Guatemala.

Zo zie je dat er landen op meerdere continenten inzitten in zowel de dure als de goedkopere categorie.

Ga je reizen? ik heb een gouden tip voor je:

Ben je dan eindelijk begonnen aan je fantastische lange reis. Doe dan zoveel mogelijk wat je wilt doen. Mits je budget het toelaat natuurlijk. Waarom? Sla je iets over en heb je er achteraf spijt van. En heb je er zoveel spijt van dat je teruggaat naar dat land om het alsnog te doen dan is het nog veel duurder. Dus beter het in een keer het goed doen.

En

Thuis blijven kost ook geld!

ReizenReizen

Waar boek ik wat?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

Booking.com

Geef een reactie