Hoe vind je een vliegticket voor een mooie prijs?

vliegtuigvleugel

Te veel betalen voelt nooit fijn. Iedereen wil de beste en laagtste prijs. Met deze eenvoudige tips krijg je de beste prijs. Een mooie prijs voor vliegtickets.

  • Besparen op je vliegreis door in privé modus te zoeken of de cookies te verwijderen. Volgens sommigen is dat tegenwoordig niet meer zo. Maar de ervaring leert mij dat, als ik een tweede keer voor eenzelfde vliegticket kijk, de prijs altijd hoger is.
  • Op welke dag je een vliegticket zoekt bepaald ook de prijs. Zo blijkt uit onderzoek dat op dinsdag rond middernacht de prijzen het laagst zijn. Sowieso aan het begin van de week zijn tickets goedkopere. In het weekend lopen de prijzen op. (Meer vraag dan aanbod dus hogere prijs)
  • Kijk op meerdere websites. Zelf kijk ik altijd op skyscanner. Maar cheapticket of expedia of andere websites kan ook. Beide sites geven al de ticketprijs van meerdere maatschappijen. Zie ik een gunstig ticket dan check ik altijd nog de website van die vliegmaatschappij. Soms is het op de eigen website nog goedkoper.
  • Kijk ook altijd goed na de bijkomende kosten zoals reserverings- , bagage- en betalingkosten. De kosten verschillen per maatschappij.
  • Kan je vertrekken op dinsdag of op woensdag? Het zijn de goedkoopste vliegdagen. Ik heb mij zo al vaak honderden euro’s bespaart. Zaterdag en vrijdag zijn de duurdere dagen.   
  • Vertrekken of aankomen op een andere luchthaven kan ook besparen. Of vertrek i.p.v. Schiphol vanaf Eindhoven, Rotterdam of net over de grens.  Parkeren is er vaak ook goedkoper.
  • Zie je een gunstig vliegticket? Veel vliegtickets kan je kosteloos annuleren binnen 24 uur. Wel goed de voorwaarden lezen. Het geldt vaak als je langer voor vertrek boekt. Kan je nog rustig verder zoeken of er een nog lagere prijs is.
  • Lang vooraf een ticket boeken of juist heel kort van tevoren kan ook een hele mooie ticketprijs geven. Alleen gokken op kort voor vertrek maakt de keuze uit het aantal bestemmingen vaak wel minder.

De beste tip? Wees flexibel

Omdenken. Dus niet met een bestemming in je hoofd zoeken.  Maar kijken welke bestemming gunstige tickets heeft. Bijvoorbeeld KLM heeft 2 keer per jaar de wereld dealdagen. Je kan dan een bestemming uitkiezen die in de lange lijst van bestemmingen staat. 

Toegeven het bovenstaande kost tijd. Voor sommigen is het een hobby. Dingen uitpluizen. Het kan soms euro 10 schelen maar ook honderden euro’s.

Fijne reis gewenst.

Leestip: basis-paklijst-voor-een-reis-20-tips

ReizenReizen

Geef een reactie