Verzekeringen

pink pig year china

Voor veel mensen niet het leukste onderwerp. Je verzekert en betaald premie voor dingen die je wilt dat je ze niet nodig hebt of dat zij jou niet overkomen. Alleen mocht het onverhoopte je overkomen dan ben je zeer blij dat je het goed geregeld hebt.

Zorgverzekering.

Een verplichte verzekering in Nederland. Het ligt aan het door jou gekozen pakket wat en hoeveel er gedekt is in het buitenland. Je kunt dit vooraf nakijken/navragen. Een goede verzekering hebben is belangrijk maar dubbel verzekeren heeft geen nut.

Aansprakelijkheidsverzekering.

Deze verzekering beidt bij elke maatschappij een werelddekking. Kijk maar eens op je polis. Motorvoertuigen besturen is echter nagenoeg altijd uitgesloten.

Reisverzekering.

Deze verzekering biedt dekking tijdens je reis. Aan je spullen en aan ziektekostenverzekering. Vaak zelfs nog tandartskosten. Om dubbel verzekeren te voorkomen kijk even wat je ziektekostenverzekering al dekt. Mocht deze dekking al goed zijn kan jij je afvragen of jij je spullen wenst te verzekeren. Hoeveel waarde neem je mee op reis?

De premie van een doorlopende reisverzekering is vaak al gunstig als je 3 weken per jaar reist of 2 weken en een weekend. En je kan het niet meer vergeten te regelen. Handig toch? Vaak kan je kiezen uit een Europa dekking (deze biedt ruimer dan de landen die jij en ik onder Europa vinden vallen) of een werelddekking. Je kiest vaak of je 60 dagen achter elkaar reist of 180 dagen of zelfs een jaar. De premie per maatschappij kunnen erg verschillen. De dekking verschilt echter vaak ook. Hier telt ook weer goedkoop kan duurkoop worden.

Annuleringsverzekering

Deze verzekering dekt je reissom vooraf aan je reis tot en met de laatste reisdag. Mocht je onverhoopt niet op reis kunnen of je reis voortijdig moeten afbreken dan krijg je na rato je reisgeld terug. De gedachte is dat je op een later tijdstip alsnog de reis kan maken.

Reden om te annuleren is je eigen lijf en leven. Je reisgezelschap tot vaak maximaal 5 persen uit verschillende gezinnen. En je familie in eerste en tweede graad. Kijk even na je eigen situatie of je iemand moet bij verzekeren. Of als je een eigen bedrijf hebt kan jij je zakenpartner of vervanging tegen een kleine bijdrage verzekeren.

Een rustgevend idee om dit goed geregeld te hebben.

Buiten de deur of kostbaarhedenverzekering

Heb je deze verzekering dan dekt die vaak wereldwijd. Of je kan overwegen om 1 of meer spullen hier te verzekeren die echt waardevol zijn. En dan te kiezen om geen reisverzekering te nemen of een met een hoog eigen risico.

Motorvoertuigenverzekering

Je eigen auto is in het buitenland net zo verzekerd als in Nederland. Mocht jij je auto uitlenen aan een ander dan is de dekking ook gelijk.

Wil jij je auto tijdens je vakantie hoger verzekeren dan kan dat soms via een reisverzekering. Een Autopechhulp verzekering of een motor rijtuigenpechhulp verzekering. Vooral bergingskosten kunnen duur zijn.

Huurauto verzekering.

Een auto vooraf in Nederland huren is vaak goedkoper. De verzekeringen zitten vaak al bij de huurprijs is. Extra verzekeringen erbij afsluiten geven vaak dubbele dekking.

Tip:

Ondanks dat het niet leuk is loont het zich om je een keer goed in je polissen te verdiepen.

Je kan dan geld besparen omdat je precies weet hoe en wat je al verzekerd hebt. Het scheelt dubbele dekking.

En je hebt de geruststelling dat je alles zo geregeld hebt zoals jij het wilt.

Geniet van je reis.

Miljoenen artikelen

Geef een reactie