Uitjes tips in corona tijd

e-chopper uitje

Het is nog even doorbijten en volhouden met de coronarestricties. Corona tijd en toch iets leuks doen? Er zijn in Nederland best nog mogelijkheden daar de hotels, vakantieparken en bed and breakfast open zijn. Mits het hotel niet volgeboekt is kan je veelal ontbijten in de ontbijtzaal. En anders krijg je ontbijt op je kamer. Uitjes tips in corona tijd. Een uitje is altijd fijn.

Ga je een dag er op uit dan zijn er genoeg plekken waar je een hapje en drankje voor de lunch kan kopen. Voor het diner kan je ook ergens eten afhalen of laten bezorgen. Hotels zijn hier nu coulanter in dan in normale tijden. Veelal ligt er al bestek op de kamer nu eigenlijk iedereen daar eet.

Nederland barst van de mooie natuurgebieden, leuke dorpen, steden en wandelroutes. Tevens zijn er veel fietspaden en mountainbikeroutes. De boekjes met routes worden veel gekocht of download een app.

Huur eens iets bijzonders om de lockdown op te vrolijken

Leuk en bijzonder vervoer kan je huren. Een route is vaak voor handen. Wat te denken van een elektrischer chopper of big bike, solex. Of een step of elektrische step (Kickbike), elektrische scooter of Vespa. Een elektrische tuk tuk. Segway. Genieten van het rijden in een buggy, oude kever of oude eend.

Of ga lekker erop uit op een Tandem. Sla je slag met Midgetgolf of pitch and put.

Het water op altijd fijn

Bij mooi weer kan je lekker het water op met een kajak, kano, waterfiets, sup met een fluisterboot door vaarten. Gewoon dobberen op een luchtbedje of een luchtbed race houden is ook al fijn.

Wandelingen als uitje in coronatijd

  • In een veel grote steden zijn er juist nu speciale stadswandelingen samengesteld. Je koopt tegen een kleine vergoeding een wandelroute. De wandelroute voert je door de stad met vaak nog een toelichting en langs een paar horecazaken. Onderweg kan je dus iets te eten en drinken kopen. Zo wordt de horeca ondersteund en heb je een leuk uitje.
  • Maak gps-wandeling, Ga opzoek of verstop blije stenen/happy stones. Gegarandeerd tovert het een lach op je gezicht. Wandelen en een schat zoeken? Geocaching is grote hit bij jong en oud.
  • Op verschillende plekken in Nederland zijn er frituurwandelingen. Een wandelroute gekoppeld land horeca waar je een snack krijgt. Zo willen de kinderen of jeugd wel meewandelen. Veelal is reserveren vooraf noodzakelijk.
  • Autoroute rijden en genieten van eten. Er zijn door heel Nederland vele culinaire autoroutes uitgezet. Je koopt een route en een vier-gangen menu (varianten erop zijn er). Bij de startlocatie krijg je het routeboekje en vaak al de eerste gang. De routes variëren qua afstand, kosten en tijd. Veelal dien je binnen 4 uur bij het laatste punt aan te komen voor de culinaire afsluiting. Een mooie combinatie tussen genieten van de omgeving en je tong culinair te verwennen. Of huur een leuke, bijzondere auto en rijdt de route.
  • Speurtochten. Ze zijn er voor wandelaars, voor op de fiets of in de auto.

Maak een virtuele tour uit en toch thuis

Online is het mogelijk een virtuele tours te maken. Bezoek de Grand Canyon, de piramiden van Gizeh, de Chinese muur of Hollywood Boulevard etc. Van vele grote steden zijn er ook tours. Er zijn live streams voor concerten. Thuis en toch een op reisgevoel of een avond uit gevoel.

Online vertier in coronatijd

Escape room. Wijn of biertasting. Pub quiz. Cocktails maken.

Verschillende cursussen en workshops worden online aangeboden. Gewoon vanuit je eigen huis. Veelal wordt een pakket thuisbezorgd met soms een klein boodschappenlijstje. Wat te denken van een: Kookworkshops bijvoorbeeld BBQ-en of sushi maken. Fotograferen, schilderen. Bonbons maken. Keramiekmozaïek maken. Leer een instrument bespelen. Pimp een T-shirt, tas, slippers of porselein. Of maak een leren festivaltas.

Wat een mogelijkheden zijn er nog. Al geef ik toe dat ik het gevoel van mij vrij uit kunnen bewegen wel mis. Mijn favoriete uitje was een tocht op een E-chopper. Helaas was het super koud die dag.

Wat is jou favoriete uitje in deze tijd?

Waar boek ik wat?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

WonenWonen

Geef een reactie