Rugzak of koffer? Tips en trucs

Neem je een rugzak of een koffer mee op reis? Er zijn mensen die overtuig koffer fan zijn no matter where or when. En er zijn de eeuwige rugzak liefhebbers. Rugzak of koffer?

Ik laat het type reis bepalen of ik een rugzak of een koffer meeneem. Eigenlijk kan een rugzak of koffer bij elk type reis. Maar in sommige gevallen is er een praktisch verschil.

Voordelen van een koffer

Op een reis waarbij ik slechts naar 1 of 2 hotels ga. Of ik ga met de auto dan kies ik vaak voor een koffer. Een koffer op 4 wieltjes dat dan wel. Een koffer is overzichtelijker met in- en uitpakken.

Zelfs als je een koffer niet uitpakt is het toch overzichtelijker dan een rugzak. Bij een rugzak kan het zijn dat je altijd net het onderste moet hebben. Voor overzicht zijn, zowel bij een koffer als een rugzak, packing cubes een uitkomst.

Gewicht. In beide gevallen zal het gewicht zelf moeten meenemen. Of de koffer trekken of de rugzak op je rug hijsen en er mee lopen. Veel mensen vinden een koffer trekken minder zwaar dan dat ze hetzelfde gewicht in een rugzak op je rug moet meenemen.

In een koffer vervoer je beter en veiliger breekbare spullen. En voor veel mensen is het belangrijk dat je er met een kofferminder als een reiziger uitziet.

voordelen van een rugzak

Reis ik langer dan verplaats ik mij vaker dan heeft een rugzak mijn voorkeur. Ik gebruik het openbaar vervoer vaker als ik langer reis. Mogelijk ga ik zelfs met een boot. Doordat ik meer openbaar vervoer gebruik loop ik meer en langer met mijn bagage. Van het station naar het hostel en v.v. Niet alle straten zijn even prettig en egaal.

De historische kinderkoppen straat is prachtig om te zien. Maar met een koffer op wieltjes een crime. Je komt wellicht trappen tegen of je moet in en uit een boot klimmen. Of over een zandstrand lopen.

Tevens een voordeel van een rugzak is dat je beide handen vrij hebt. Om je telefoon in de hand te hebben voor navigatie. Bij het gebruik van openbaar vervoer. Je kunt optrekken aan beugels om een trein in te klimmen.

Een rugzak is van flexibeler materiaal en is dus makkelijk om nog ergers tussen te proppen of onder een stoel in het openbaar vervoer.

Of je nu een koffer of een rugzak kiest

Koop een goede kwaliteit in beide gevallen iets van een goede kwaliteit. Helaas is het bij koffers en rugzakken zo dat goedkoop duurkoop is. Dan is het al kapot bij aankomst op de eerste luchthaven.

Als handbagage heb ik sowieso een kleine rugzak. Met een koffer is een kleine rugzak ook goed te doen. Bij een grote rugzak doe ik de grote op de rug en de kleine voor op de buik. Net een schildpad. Je raakt eraan gewend. Het zal gaan voelen dat je een beetje in balans bent.

Kies waar jij je het meest prettig bij voelt. Komt er dan toch een keer een minder prettig moment dan baal je toch net iets minder van je keuze dan als je geluisterd hebt naar anderen.

Kies jij echt speciaal voor een koffer of rugzak?

Waar boek ik wat?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

ReizenReizen
Booking.com

Geef een reactie