Wat te regelen al ruim voor vertrek?

Geld en bankzaken op reis

De tijd voor je reis/vakantie kan behoorlijk hectisch zijn. Je moet en wilt nog vele regelen. En je wilt zeker niets vergeten. Wat te regelen al ruim voor vertrek?

Ik geef je reistips. Je kan ze gebruiken als lijstje. Om af te strepen wat je al gedaan hebt. Zo begin je ontspannen aan je reis.

Sommige dingen kosten tijd. Begin dus op tijd met het lezen van deze blog. En streep lekker af wat je al geregeld hebt. Let’s go.

 1. Paspoort. Je paspoort moet vaak nog 6 maanden geldig zijn na vertrek uit het land.
 2. Visa. Kijk of je een visa nodig hebt. Kan je het regelen bij aankomst? Hoelang is de visa geldig? Soms krijg je bij aankomst 30 dagen terwijl als je het vooraf regelt het langer kan. Kijk op de website van de ambassade zij geven de enige juiste informatie van dat moment. Regel je het in Nederland al? Het kan soms een maand duren voor jij je paspoort terug hebt. Of er is slechts 1 dag in de week geopend om het te regelen. Neem extra pasfoto’s mee
 3. Reis- en ziektekostenverzekering. Kijk wat je allemaal wilt en moet verzekeren. Dubbel of oververzekeren heeft geen zin.
 4. Vaccinaties. Welke vaccinaties moeten? Welke worden aanbevolen. Sommigen werken pas na een paar weken. Sommigen krijg je in 2 tot 3 keer toegediend. Bekijk het op tijd.
 5. Maak kopieën van je paspoort en de belangrijkst nummers en telefoonnummers. Ik heb er foto’s van op mijn telefoon en gemaild aan mijzelf. Ik heb altijd een kleurenkopie van mijn paspoort bij mij
 6. Tickets. Vooral je vliegticket. Heb je die op papier? Een kopie? De app van de maatschappij is superhandig. Of email je ticket.
 7. Boek voor de eerste nacht een hotel. Je zult moe zijn van de reis. Het is fijn als je dan al een adres hebt om naartoe te gaan.
 8. Controleer wat het weer op je bestemming is. Je zult de juiste kleding mee willen nemen.
 9. Bankpas en Creditcard. Werken zij op jouw bestemming? Wat Zijn de opname limieten?
 10. Noodgeld. Ik heb altijd wat contant usd en euro’s bij mij. Gewoon voor het geval dat betalen met een bankpas of creditcard een keer niet lukt of kan.
 11. Elektronica. Zorg dat alles volledig opgeladen is voor je vertrek. Je weet niet wanneer je weer kan opladen.
 12. Maps.me de beste navigatie app. Download de app en kaarten al thuis. Markeer je hotel al op de kaart.
 13. Boek al tickets. Weet je al wat je wilt zien of doen op de bestemming? Boek alvast ene ticket. Sommige populaire attracties zijn al maanden voor de tijd uitverkocht. Bijvoorbeeld Alcatraz, Anne Frank museum, Robben Island etc.
 14. Meld je reis online aan bij buitenlandse zaken. Je krijgt dan een bericht als er in het land iets veranderd qua de veiligheid
 15. Pen. Neem een notitieboekje en pen mee. Handig voor krabbels, adressen of telefoonnummers, kenteken noteren.

Alles geregeld? Wat fijn.

Ik heb meerdere reistips blogs en van bijna elk blog heb ik een YouTube video gemaakt.

Heb jij nog een aanvulling op deze praktische korte lijst?

ReizenReizen

Geef een reactie