Paspoort en tips

Geld en bankzaken op reis

Voor je reis naar het buitenland heb je een geldig paspoort nodig. Het enige document wat internationaal geaccepteerd wordt als identiteitsbewijs is een paspoort.

Een Nederlands paspoort geeft je toegang tot de hele wereld

Kijk ruim voor vertrek of je misschien een visum nodig hebt. Bij heel veel landen krijg je een formulier in het vliegtuig. Een visum op aankomst, visa on Arrival. In sommige landen kunnen er kosten aan verbonden zijn. Er zijn ook verschillende landen waarbij je het visum al voor vertrek uit Nederland moet hebben geregeld? Het kan ook zo maar veranderen vandaar https://visum.nl/visa-quick-check . Doe dit minimaal een maand voor vertrek om niet te laat te zijn.,

Bijvoorbeeld: Een aanvraag voor China vereist een overzicht van alle plaatsen, activiteiten en hotels ter plekke (als je visum akkoord is dan kan je gewoon doen wat je wilt niemand controleert de lijst)

Let op de geldigheidstermijn van je paspoort

In veel landen moet je paspoort na vertrek nog 6 maanden geldig zijn.

Waarom? Stel dat je ongepland nog langer moet blijven door bijvoorbeeld ziekte dan is je paspoort dan ook nog geldig bij vertrek.

Maak met je mobiel een foto van je paspoort

Ik heb foto in mijn mobiel en naar mijzelf gemaild.  Tevens is het handig om een of meerdere kopie van je paspoort mee te nemen. Kopie wordt geaccepteerd om te kijken of je betaalt met je eigen creditcard. Of om je aan te melden voor een tour of activiteit. Ik heb mijn originele paspoort zo min mogelijk bij mij.

Mijn paspoort is een van mijn waardevolste bezittingen

Het heeft mij op zoveel plekken gebracht.

Met mijn paspoort in mijn hand voel ik mij lichter en blij want ik weet dat er een reis op komst is.

Geniet van het feit dat je een paspoort hebt en als je geluk hebt dat je die ook nog gebruikt. Besef dat er veel mensen zijn die geen paspoort hebben. Om de trieste reden dat zij geen geboortebewijs hebben, het te bureaucratisch is en vaak gewoon onbetaalbaar,

Super handig en veilig is een moneybelt voor op reis

Audio & beeld

Geef een reactie