Hoe kies ik een bed?

Als iemand mij vooraf had gezegd dat ik vrijwillig op een slaapzaal ga liggen dan had ik je niet gelooft. Tot 2 jaar geleden had ik dat echt niet gelooft. Hoe kies ik een bed op mijn reizen?

Echter is een bed op een slaapzaal stukken goedkoper. In het begin reserveerde ik een bed op een vierpersoonskamer bij voorkeur een vrouwenkamer. Tegenwoordig slaap ik ook op grotere kamers met veel bedden. Belangrijk vind ik dat er een goed aantal douches en toiletten beschikbaar zijn.

Boven of onder?

Mijn voorkeur is een beneden bed. Al die trapjes zijn niet prettig en fijn. Ik lag wel eens in een bovenbed en moest midden in de nacht een keer naar het toilet. Het koste mij even tijd om te realiseren: Waar ben ik? Waar is het toilet? Maar vooral hoeveel traptreden het trapje had. En veelal beweegt een stapelbed als iemand zich omdraait.

Het liefste heb ik een bed met gordijnen. In Azië heeft bijna elk hostel gordijnen om een bed. Het geeft toch een gevoel van privacy. Een capsule of pod is ook fijn. Het is een bed in een grote muur. Een hokje met een matras. Je hebt een gordijn om te sluiten. Vaak heb je een eigen leeslamp en oplaadpunt. Beide vind ik een must.

Design en lifestyle

Kosten van een bed

Mijn goedkoopste bed was usd 5 zonder ontbijt en usd 7 met ontbijt beide waren in Laos. Mijn duurste bed was euro 90 inclusief ontbijt en gedeelde badkamer. De dure kamer was in Thun Zwitserland. Ik wilde per se in de stad slapen en dit was het goedkoopste bed. Anders moest ik 20 kilometer reizen. Dat had veel tijd gekost met openbaar vervoer en dat is ook nog niet echt goedkoop in Zwitserland. In de Verenigde Staten betaalde ik ook ongeveer usd 100 voor een motelkamer.

Graag heb ik een bed dichtbij het centrum. Ik wil graag mij lopend in en om de stad kunnen bewegen. Voor de toeristische attracties als voor restaurants als voor een kop koffie. Vaak zijn de bedden iets duurder. Echter heb ik zelden taxi kosten.

Alles is een keuze

Een afweging. Als ik ergens langer dan 2 nachten verblijf wil ik het een prettiger bed vinden dan als ik slechts 1 nacht op doorreis ben. Zeker neem ik ook wel eens een eigen kamer. Als ik dan ook nog een eigen badkamer heb is het een heerlijke luxe.

Een andere levensstijl geeft ook andere geluksmomenten. Ik vind het toch vaak grappig. Mij realiseren hoeveel bezittingen ik had. En nu mijn redelijk bezitting loze leven. Hoe ik nu hele eenvoudige dingen als een traktatie zie. Een verwennerij. Hoe gek kan het gaan in het leven. Voor mij telt. Hoe mooi kan het gaan in het leven.

Gewoon vaker ja zeggen.

Liefs

Sabine

Reizen

Handige tips?

Lees ook mijn andere reistips bijvoorbeeld

Leestip: https://www.sabinesmind.nl/reistips/basis-paklijst-voor-een-reis-20-tips/

Geef een reactie