Haast je niet op je reis. Tips en trucs.

Waarom je je niet moet haasten tijdens het reizen?  Wat je wint als jij je niet haast? Er zijn veel voordelen te halen uit go slow. Haast je niet op je reis.

Haast je niet op reis en je bespaart geld

De kosten van reizen zijn onder te verdelen in 4 categorieën. Bed, eten, activiteiten en vervoer.  Wanneer je haastig reist verplaats jij je vaker. Daardoor heb maak je dus meer vervoerskosten. Wanneer je bijvoorbeeld i.p.v. 10 steden er 6 bezoekt in een maand heb je minder vervoerskosten.

Blijf je langer in een stad dan verblijf je waarschijnlijk ook langer in dezelfde accommodatie. Langer een bed of kamerhuren verlaagd de gemiddelde prijs per nacht. Voor 1 nacht betaal je altijd de hoofdprijs. Blijf je bijvoorbeeld langer, 4 nachten of een week, dan daalt de gemiddelde prijs per nacht.. Verleng je ter plekke dan valt er vaak ook nog te onderhandelen over de prijs. De kosten van het wassen van beddengoed en schoonmaken van de bed en kamer dalen voor het hotel dat voordeel delen zij met de gasten.

Hoe krijg je een betere reis ervaring?

Verblijf je langer op een plek dan zal je een andere, vaak mooiere, ervaringen krijgen. Althans dat is mijn ervaring en mening. Je hebt meer kans om de cultuur, het gebied en de lokale bevolking te leren kennen. Je hebt meer tijd om goede deals te vinden. Leuke geprijsde restaurants en menu’s. Je kan gebruik maken van een vroeg entree korting of juist een late entree bij toeristische attracties. Bij een sommige musea wordt de prijs op het einde van de dag lager. Ik heb zelfs al een paar keer geen entree hoeven te betalen. Het was slechts een uur voor sluitingstijd. Vooral bij musea die je minder aanspreken is een uur soms genoeg tijd. Probeer dan wel vooraf te kijken wat de highlights zijn van het musea dat je die tenminste ziet.

Reizen is vermoeiend

Het overviel mij zelf hoe vermoeid ik raakte. Je bent continue aan het in- en uitpakken. Aan het plannen.  Aan het reizen. Je doet zoveel nieuwe indrukken op. Telkens weer je weg vinden in een hotel/hostel, stad en omgeving. Telkens in een ander bed slapen. Je staat altijd aan. Daarom is het verstandig om vrije dagen en/of middagen in te plannen.

Even niet op de klok kijken. Mooi tijd om de was te laten doen (in veel landen is het spotgoedkoop). Rustig na te genieten van wat je allemaal al gezien en gedaan hebt. Foto’s en video’s te bekijken en te bewerken. Of de tijd hebben om, een deel, van je komende reis te plannen. Lekker even een dag aan een zwembad of strand. Struinen over een markt. Relaxen.

En het is echt heel fijn om een keer terug te gaan naar dat ene tentje met eindelijk weer een keer lekkere koffie. Of naar die vriendelijke kok.

Reis langzamer dan je vooraf van plan was

Door rust in te bouwen houd je de energie over. En je houd enthousiasme over om door te gaan en te blijven genieten.

ps.

Ik heb een stel gesproken die in een jaar tijd nooit langer dan 3 nachten op 1 plek zijn gebleven. Beide waren oververmoeid. Echt wallen onder de ogen en geen energie uitstralen.  En toch gingen zij zo door. Dat hadden wij vooraf met elkaar afgesproken.

Ook zoiets: Blijf flexibel.

Waar boek ik wat?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

ReizenReizen

Geef een reactie