Goed voorbereid op reis. Kosten voor vertrek

wereld wegwijzer. Kosten van een reis voor vertrek

Voor de reis begint starten de uitgaven al en die kosten kunnen behoorlijk oplopen. Welke zaken moet je regelen? Hoeveel geld geef je al uit voordat je reis begint? Een reis wil je goed voorbereiden. Goed voorbereid op reis. Kosten voor vertrek

Het beste is dat je paspoort nog lang geldig is. Er zijn landen die eisen dat je paspoort nog 3 tot 6 maanden geldig is na vertrek uit dat land. Zorg dat je paspoort nog lang geldig is. Een paspoort kost gemiddeld € 75,-.

Tevens belangrijk om nog genoeg ruimte te hebben voor visa. Vele landen hebben een hele pagina nodig. De kosten van een visa variëren van € 10,- tot wel € 200,-. Dit kan je vooraf al regelen als je de exacte reisdatums weet. In ieder geval kan je vooraf de prijs al nakijken.

Twijfel je vraag dan een nieuw paspoort aan. Laat gelijk een extra setje pasfoto’s maken voor de reis. Dit kan handig zijn bij visa aanvragen c.q. Regelen. Kosten € 6,95

Rijbewijs. Ben je van plan een auto te huren check vooraf of je mag rijden met je Nederlandse rijbewijs. Sommige landen eisen een internationaal rijbewijs. Eenvoudig aan te vragen. Er zijn kosten aan verbonden. Kosten € 18,95.

Vaccinaties voor een lange reis

Begin ruim op tijd met vaccineren. Soms heb je 2 spuiten nodig van een vaccinatie voordat het werkt of het duurt even voordat het actief is. Laat je adviseren.  Je krijgt een vaccinatie paspoort mee deze heb je af en toe nodig. Gele koorts was bij mij het belangrijkste om aan te tonen. Redelijk standaard zijn:

  • Hepatitis A en B € 60,- + € 43,50 Gelijk een combo laten vaccineren is vaak voordeliger
  • DTP € 29,95
  • Buiktyfus € 42,95
  • Rabiës € 83,50
  • Gele koorts € 51,50

Verzekeringen voor een reis

  • Als Nederlander ben je verplicht om een ziektekostenverzekering (kosten ongeveer € 100,- per maand) te hebben. Controleer of je deze voor de reis wilt uitbreiden of versoberen. Versoberen? Als je ook een reisverzekering met werelddekking voor langere tijd (vanaf € 5,- tot € 15,- per maand) neemt dan kan er sprake zijn van een overlap. Dat kost geld en levert je niets meer op.
  • Reisverzekering kan je van heel eenvoudig tot heel uitgebreid afsluiten. Ik neem een eenvoudige omdat ik geen luxe en dure apparaten bij mij heb. De laptop heb ik of bij mij of in een locker.
  • Een annuleringsverzekering (kosten €2 tot € 5,- per maand) is een mogelijkheid. Bij sommige vliegtickets en hotelreserveringen is het al in de prijs in begrepen.
  • Ga je met je auto op reis? controleer dan welke papieren je nodig hebt om een land binnen te komen. Vaak is een groene kaart voldoende. Controleer of je autoverzekering dekking geeft in alle landen die je wilt aandoen of doorreist.

Geld uitgeven voor een reis begint al thuis

Bankzaken. Een bankpas. Bij voorkeur nog een 2de. Een creditcard. Zorg dat beide voor vertrek geactiveerd zijn en werkwijd werken. De meest geaccepteerde creditcards zijn die van Visa en Mastercard. Er bestaan heel veel soorten creditcards echter werken velen niet internationaal.

Handig kan zijn dat je iemand een volmacht geeft om ook je bankzaken te regelen. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Informeer je bank dat je langere tijd gaat reizen en in meerdere landen. Zo voorkom je dat ze uit veiligheid je bankpas blokkeren met verdacht van diefstal. Installeer de bankapp!

Pas indien nodig aan of zeg op je verzekeringen en abonnementen. Dit kan je geld besparen. Bijvoorbeeld autoverzekering, autobelasting, inboedelverzekering, tijdschriften of kranten, telefoonabonnement, sportabonnementen.

De reis start voor de meeste mensen met een vliegreis. Het ligt er zeer aan waar je naartoe gaat wat de kosten zijn. Ben je flexibel qua vertrek dag dan kan je vaak veel geld besparen. Vliegen op een dinsdag of woensdag is vaak het gunstiger. Een retourticket kan soms voordeliger zijn dan een enkele reis. Een wereldticket is er al vanaf € 1300,- maar dit kan snel oplopen tot € 4000,-.

Je bagage wil je ook goed voor bereiden. Mogelijk heb je nog een rugzak, koffer, schoenen, zonnebril of zoiets dergelijks nodig. Ik heb een artikel geschreven over mijn basis tips wat je zou kunnen meenemen. http://basis-paklijst-voor-een-reis-20-tips/

Bagage gepakt?

Alles gecontroleerd?

Deur achter je dicht gedaan?

Dan kan het avontuur beginnen.

Waar boek ik wat?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een reactie