Geld en bankzaken op reis. Bankmeisje geeft tips

Geld en bankzaken op reis

Reis en geld. Geld en bankzaken voor op je reis wilt je goed geregeld hebben. Verrassingen op dat vlak zijn zeer onaangenaam. Ik geef je hier mijn tips. Wist je dat ik ruim 25 jaar bij een bank heb gewerkt?

Ik kan alleen met je delen hoe ik het altijd doe. En tot op heden heeft het bij mij prima gewerkt. In totaal is dat toch 2 jaar reiservaring aan een stuk. En al vele “losse” korte reizen en zomervakanties.

Bankpassen en creditcard op een lange reis

Ik heb 2 bankpassen van 2 verschillende rekeningen. Als je langer reist is een creditcard zeer noodzakelijk. Om online vlieg-, treintickets, entreekaarten te reserveren. De meest geaccepteerde creditcards zijn van Visa en Mastercard. Er zijn heel veel soorten meer die echter internationaal veel minder geaccepteerde worden.

Regel dat al je bankpassen en de credit geactiveerd zijn en dat ze wereldwijd werken. Het kan handig zijn om je bank te informeren over je reis. Zo wordt er niets geblokkeerd i.v.m. verdacht van diefstal.

Onthoudt je pincodes. Schrijf je het op bestaat dan is er er altijd de kans dat iemand anders het briefje vindt.

Noodgeld is een must op een wereldreis

Ik zorg altijd dat ik contant “noodgeld” bij mij heb. Voor het geval mijn bankpas/credit cards niet werken. De geldautomaat leeg is. Hoeveel noodgeld heb je nodig? Ik heb usd en euro’s bij mij van beide ongeveer 50 tot 100.

Verdeel je geld. Over je rugzak, dag rugzak, portemonnee, sokken, schoenen. Of zoals ik in mijn bh. Of in je money belt. Op een reisdag heb ik mijn creditcard en iets geld in mijn bh. Op een niet reisdag heb ik altijd alleen het meest noodzakelijke bij mij.

ReizenReizen

Money belt op reis

Ik weet dat vele reizigers zeggen dat een money belt je een makkelijke prooi maakt dat je er uitziet als een reiziger. Alleen op een reisdag heb ik de money belt om. Heel overzichtelijk alles op een plek. Ik draag de money belt ook hoog op mijn lichaam. Onder de kleding. Net onder mijn bh en dan links. Net onder de oksel. Dus niet op je buik op je kleding. Mijn motto is: Zolang is mijn paspoort en creditcard heb ik het okay.

In mijn money belt zit mijn vaccinatiepaspoort. Ik stop er geprinte vliegtickets in. Altijd zit er een kleuren kopie van mijn paspoort in. Een extra setje pasfoto’s. Eigenlijk alles wat ik nodig heb bij het inchecken van een vlucht, trein en hotel. Bij het inchecken doe ik Money belt af en overhandigen wat zij nodig hebben. Zodra het klaar is is het beter om gelijk weer alles op de vaste plek terug te stoppen. Doe ik mijn Money belt weer om. En dan pas stap ik in de menigte in.

Er zijn landen die regels hebben hoeveel contanten je mag invoeren en uitvoeren. Hogere bedragen moet je schriftelijk aangeven. Veelal betreft het de lokale munteenheid.

Instaleer de app van je bank op je mobiel. Super handig als je snel iets wilt nakijken of regelen. Op veel plekken heb je gratis wifi tot je beschikking. Al is mijn advies om je bank app te gebruiken op je 4G. De beveilig op wifi is vaak niet sterk.

Praktische tip van een oud bankmedewerkster

Neem op vrijdag al genoeg geld op voor het hele weekend. Regelmatig zijn geldautomaten al op vrijdagavond leeg. In het weekend worden de geldautomaten niet bijgevuld.

Waar boek ik wat?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Booking.com

Geef een reactie