Verrassende tips voor een betere reiservaring

oude vrouw vietnam

Het zijn de niet de meest gebruikelijke tips. Wellicht zijn het de meest ongebruikelijke reistips die je ooit gelezen hebt. Of wel. Verrassende tips voor een betere reiservaring.

Denk- en/of gedrag tips. Lees deze tips door en je zult gegarandeerd een mooiere reiservaring hebben. Sommigen dingen zijn zo eenvoudig dat ze niet worden benoemd en juist die tips zijn de beste.

Geduld heb je nodig op reis

Heb veel geduld. Reizen kost tijd. Vaak zul je moeten wachten. Wachten tot jij verder kan of het verder gaat. Wachten omdat het tempo in een land anders is dan je gewend bent.

Laat je comfort zone thuis. Nou ja voor zover als je dat kan en wilt. Dingen zijn anders. Anders schoon. Minder schoon. Of misschien luider. Of misschien voller of leger. Donkerder of lichter. Als jij je comfort zone thuis laat zal het reizen makkelijker en ook nog goedkoper worden.

Accepteer en respecteer. De regels, wetten, waarden en normen van je bestemming. De cultuur is er anders en zij hebben hun eigen regels. Bijvoorbeeld ook bij het bezoeken van een attractie of het nu een tempel is of een natuurpark.

Wees nieuwsgierig of open minded op reis

Je stapt een andere cultuur en wereld in. Kijk eens goed om je heen. Stel vragen als je iets bijzonders ziet. Of als je iets ziet wat je niet begrijpt. Mensen zijn vaak trots op hun land en cultuur. Zij vertellen je graag interessante dingen. Mensen laten je dingen zien. Voor je het weet eet je met locals mee. Zeg vaker JA. Je zult meer beleven en ervaren als je vaker ja zegt als zich een mogelijkheid aanbiedt.

Lach. Dingen gaan anders. Niet alles zal op rolletjes gaan. Mogelijk zullen er dingen mis gaan. Lach om de situatie. Het is vaak het enige wat je kan doen op dat moment.

Positieve instelling. Probeer altijd positief te blijven. Bus gemist? Er komt ooit een volgende. Waar is een bed? Hostel vol? Zij bellen graag rond om je te helpen. Vliegtuig vertrekt niet? Wat is een alternatief? Het is niet levensbedreigend. Mijn mantra is: Als ik mijn paspoort en creditcard nog heb is het prima.

Praat met mensen. Let wel op dat er landen zijn waar negatief praten over politiek, religie en/of de koninklijke familie niet geoorloofd is en/of gewaardeerd wordt. Vaak zie je de houding van je gesprekspartner wel veranderen.

heb een Lach op je gezicht

Nog een keer een lach. Lach is een universele taal. Loop rond met een lach en je zal ook positiever benaderd worden. Logisch toch. Je lacht zelf ook sneller naar iemand die lacht. En je bent zelf ook net dat stukje vriendelijker als iemand lacht.

Dankbaar. Wees dankbaar voor het feit dat je kan reizen. Het is niet iedereen gegund. Niet iedereen op de wereld heeft de beschikking over een paspoort.

Geniet. Bovenal vergeet niet te genieten.

Ik weet zeker dat je nog wel een keer aan dit lijstje denkt als je reist.

Heb je vragen en/of opmerkingen?

Stel ze gerust. Ik beantwoord ze graag.

Ging het bij mij wel eens totaal anders dan gepland? Zeker. Lees maar eens https://www.sabinesmind.nl/blog/ervaringen-en-of-avontuur-1-3/ of https://www.sabinesmind.nl/blog/een-afwijkende-reisdag-in-monteverde/

ReizenReizen

Geef een reactie