Besparingstips voor reizen in Duitsland.

pink pig year china

In Europa is Duitsland zeker geen duur vakantieland. Het is een betaalbaar land. En verrassend genoeg een land met voor iedereen wat. Natuur, steden, cultuur, strand, bergen, meren, attractieparken etc.

Graag geef ik tips om geld te besparen of minder geld uit te geven in Duitsland tijdens je vakantie of reis. En veel van deze tips gelden ook bij andere bestemmingen.

 • Bus is echt zeer goedkoop. Er zijn meerdere aanbieders. Flixbus heeft in heel Europa een uitgebreid route netwerk. https://www.flixbus.nl/bus-reisplanne
 • Trein. Comfortabel en als je vroeg boekt ook betaalbaar. Of als je voor langere tijd in Duitsland reist koop je een German Rail Pass. Afhankelijke van het aantal dagen dat je wenst te reizen betaal je of je koopt een DB card waarbij je op elk ticket dat je koopt korting krijgt. https://www.bahn.com/nl/view/aanbod/passen/germ
 • Meerijden. Er zijn app’s waar mensen een zitplaats in hun auto aanbieden om van A naar B te reizen. Bijvoorbeeld blablacars. Bij mij paste het vaak qua vertrektijd niet.
 •  Goedkoop overnachten. Goedkoop overnachten kan op een camping, in een jeugdherberg,  hostel of een kamer in een budget hotel. De prijs en kwaliteit is vaak goed. Helaas is de inrichting soms achterhaalt en/of somber. Schoon is voor mij het belangrijkste.
 • Free walking tour. In heel veel steden zijn er gratis stadswandelingen. Je leert meer over de stad. Vaak heeft de gids ook goede tips over festivals, activiteiten en restaurants op dat moment. Aan het einde van de tour geef je een fooi. Op internet typ je in Free walking tour en de plaats.
 • Musea. In veel steden zijn 1 dag per week of per maand een aantal musea gratis of met een hoge korting. Soms geldt het voor een avondentree of na een bepaalde tijd.
 • Eten. Niet op een toeristische plek eten bespaart vaak al veel geld. Bestel een dagmenu. In veel plaatsen wordt het alleen als lunch aangeboden. Lunch uitgebreid en neem een goedkopere maaltijd in de avond.
 • In Duitsland is een Imbiss een eetgelegenheid met een aanbod van typische Duitse gerechten. Currywurst, bratuwurst en patat etc. Of eet Falafel, kebab of iets dergelijks. Het is vaak stukken goedkoper dan een Duitse maaltijd.
 • Drinken. In Duitsland is in de meeste plaatsten drinken in het openbaar toegestaan. Koop je drinken bij een supermarkt en ga op een leuke plek zitten bijvoorbeeld aan het water, de rivier of in een park. Vaak zijn er in een stad ook genoeg bankjes.
 • Wandelen is gratis. En veel mooie en of belangrijke gebouwen en gevels zijn gratis van buiten te fotograferen. Bijvoorbeeld de vele oude binnensteden. En van binnen zelfs kerken. Allemaal gratis. In de bergen wandelen is ook gratis. Of ga alleen heen of terug met een kabelbaan en wandel het andere deel.
 • Fietsen. Huur een fiets je komt toch net het stuk verder dan lopen. Je ziet meer van een stad dan als je met een ondergrondse reist en vaak is het goedkoper. Veel steden bieden ook elektrische steps aan. Als nieuwe klant krijg je na het downloaden van de app een paar minuten gratis of hoge korting als nieuwe klant.
 • Zwemmen. Op veel plekken is zwemmen in een rivier of meer toegestaan. Er zijn nog veel mooie plekken waar het zelfs gratis kan.
 • Toeristenboekjes. Veel steden hebben kortings- of bonnenboekjes voor kortingen.De kortingen zijn bijvoorbeeld op entree bij musea of attractiepark of gratis kop koffie etc. Vaak te verkrijgen bij je hotel of de VVV.
 • Citycard. Veel steden bieden combinatietickets aan voor het openbaar vervoer, musea en andere toeristische attracties. Je betaald een bedrag en dan heb je  een aantal dagen reizen binnen een zone gratis. Je kan gratis of met hoge korting naar een toeristische attractie of krijgt een gratis drankje bij eten of entree. Vaak te verkrijgen bij je hotel of de VVV.
 • Is een land goedkoper dan Nederland? Meestal is dan alles goedkoper ook shampoo, deodorant maar ook de supermarkt. Neem het niet mee maar koop het ter plekke.

Veel plezier met deze nuttige tips. Geniet van je reis of vakantie.  

Lees waar ik tot nu toe was in Duitsland https://www.sabinesmind.nl/reizen/duitsland/

Je kan je kosteloos abonneren op mijn blog. En ook op Instagram en YouTube.

Cadeauwinkel

 

Geef een reactie