Begin je dag vroeg. De voordelen

chichen itza

Iedereen heeft zijn eigen dag en slaapritme. Allemaal prima.. Echter zitten er heel veel voordelen aan om je dag vroeg te beginnen. Uiteraard zijn sommige inkoppertjes. En sommigen zullen je overtuigen dat je dag vroeg beginnen echt fijn is.

  • Er is minder verkeer op de weg. De kans op een file is stukken kleiner. Als je naar buiten gaat, is het overal heerlijk rustig. 
  • Er zijn minder toeristen en mensen. Het mooiste is als je gelijk bij opening al aanwezig bent. Veel toeristen die in een groep reizen komen pas rond 10 uur of later aan. Tevens is het fijn om genoeg tijd te hebben om alles te bekijken en doen

Populaire plek bijna voor jezelf

In Mexico bij Chichen Itza, de bekende Maya ruïnes, zat ik om 7 uur in de ochtend in dezelfde bus als het personeel. Bij opening waren er nog geen verkopers en weinig toeristen. De eerste 2 uur had ik het tempelcomplex nagenoeg voor mij alleen. Begin dus bij de highlights zodra het daar drukker wordt ga je de rest ontdekken. Bijkomende voordeel dat er minder mensen op je foto of video staan.

  • In de ochtend zijn de temperaturen nog redelijk aangenaam. Zodra het dan echt te warm wordt heb jij alles al gezien en gedaan.

De mooiste foto’s en video’s

  • In de ochtend is het licht vaak mooier. Vooral een voordeel voor je foto’s en video’s.
  • De meeste mensen voelen zich in de ochtend ook een stuk energieker dan later op de dag.
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
  • Heel soms is er een early bird korting. Of zelfs dat de eerste paar mensen gratis naar binnen mogen.
  • Je hebt meer tijd om te genieten van een hele fijne dag.

Vroeg beginnen en geen volle dag planning? Dan heb je zeker ook nog tijd om lekker op een terras te gaan zitten. Je foto’s te bekijken. Lezen in het park. Nog even zwemmen. Vooral fijn op het warmste van de dag. Je kan de schaduw opzoeken. Of neemt een siësta.

Reis je alleen?

Als alleenreizende vrouw vind ik het ook prettiger om een reisdag van A naar B te maken in daglicht. Het geeft toch meer een gevoel van veiligheid dan als het donker is. In een nieuw land of op nieuwe bestemming is ook prettig aankomen met daglicht. Zo heb je de tijd om de omgeving te verkennen. Belangrijke informatie over veiligheid in te winnen. Mogelijk al een keuze te maken voor een restaurant of nog snel even boodschappen doen voor de avond valt.

Heb jij nog meer tips of redenen voor vroeg beginnen? Deel ze in een reactie.

Waar boek ik wat?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

ReizenReizen

Geef een reactie