Wie heb ik gesproken tijdens mijn reis?

Ik spreek veel verschillende mensen. Sommigen kort en slechts eenmalig sommigen wat vaker. Soms geef ik mensen een bijnaam want alle namen onthouden is niet te doen.

Santa

Een man van ruim zestig jaar. Lang grijs haar en een baard. Hij verhuurt verschillende appartementen en huizen en heeft meerdere vrachtwagens. Jaren lid geweest van de hells angels. Gaandeweg kreeg ik toch zeer de indruk dat hij voor zaken in Guatemala was. Precies midden tussen zijn stad en de witte handel.

Margrit

Uit Oostenrijk. Ik kom haar op drie verschillende momenten tegen. De laatste keer was op een ochtend om te ontbijten. Margrit had mij al aangeven dat zij een heftige periode achter de rug heeft. Tijdens het ontbijt deelt zij haar grote verdriet met mij. Haar dochter Isabel is overleden aan eierstokkanker toen zij 28 jaar was. Ik laat haar vertellen over haar dochter. Vooral over wie en hoe zij was als mens en vraag of ik een foto mag zien. Een mooie frisse meid met mooi, lang blond haar. Margrit haalt toch een beetje troost uit dit moment. Een verdrietig maar ook warm moment om iets te kunnen betekenen voor iemand.

Kristi

Een huisgenoot van mij. 52 jaar uit de bergen in het hoge noorden van USA. Zij is graag getrouwd dan voelt zij zich meer verbonden met een groter geheel. Het is zijn vijfde huwelijk. Bij alle voorgaande vrouwen gingen beiden vreemd. Het is haar derde huwelijk. Man 1 mishandelde haar. Na een zoveelste opname in ziekenhuis is zij bij hem weggegaan. Door deze ervaring heeft zij zich om laten scholen tot verpleegster. Man 2 zit vast voor een gruwelijke, bloederige moord met voorbedachten rade, de politie vermoedt zelfs dat het niet zijn eerste moord was…… Hij heeft de moord aan haar bekend maar voor hij was opgepakt en vastzat waren pittige tijden. Bedreigingen had hij gemaakt. En toch een derde huwelijk. Ach zegt zij: als dit huwelijk stopt of hij sterft, trouw ik zeker weer. Ik ben graag getrouwd. Ik heb altijd hoop en vertrouwen op het goede. Dat was nog eens een totaal ander gesprek met happy hour.

Humun

Een man afkomstig uit Afghanistan. 63 jaar. Zijn verhaal om te gaan reizen is uniek: ik wilde vluchten voor veroudering!  Helaas kun je niet vluchten voor veroudering al zie ik er erg goed uit voor mijn leeftijd (hij heeft een punt maar ik voed zijn ijdelheid maar niet). Hij reist al langer samen met zijn 14-jarige Yorkshire terriër, Tinkerbell. Hij vindt zich net zo knap als Peter Pan (vermakelijk). Nu wil hij een boek gaan schrijven. Het echte verhaal over de oorlog in zijn land. Werktitel is: de popcorn oorlog. Reden: als hersenen ontploffen lijkt het popcorn en he hebt geen gezonde hersenen als je oorlog voert en mensen vermoordt.

Paula

Jonge dame uit Chili. Roze haren. Netkousen aan op een boottocht (ik zou jammer vinden dat ze kapot gaan). Tatoeages zelfs een kleine in haar gezicht en piercings. Kort om een fleurig type die lekker zichzelf is. Super vriendelijk. Zij helpt mij als ik de gids niet goed versta.  Haar Engels is best goed. Zij wil waarschijnlijk emigreren naar Mexico. De politiek in Chili is niet prettige. Eerst heeft zij in verschillende regio’s in haar land geprobeerd. Nu wil zij het in een ander land proberen. Als ik haar op straat tegenkom is ze zo enthousiast als zij mij ziet. Leuke enthousiaste dame. Toevallig gaan wij op dezelfde bustocht naar Palenque.

Jane

uit New Mexico. Het is haar tweede jaar in tulum om Spaans te leren. Zij is al 30 jaar advocaat voor indianenstammen i.v.m. waterrechten. In New Mexico is een tekort aan water. Bizar idee dat haar specialiteit nog steeds bestaat na jarenlang strijden. Ach zegt zij soms verandert er iets positiefs en soms negatief. Een lieve en intelligente vrouw.

Tulum

Mijn geweldige kleurrijke huisgenoten en hun vrienden in Tulum. Een atelier voor schilders. Het is een komen en gaan van mensen. Er hebben heel veel mensen een sleutel van dit huis. Officieel huur ik het van Valentina. Oorspronkelijk uit Mexico-stad. Zij woont samen met Emmanuel. Oorspronkelijk uit Argentinië. Een dag woonde Amy uit Canada er nog. Op de dag van haar vertrek kwam Emmanuelle uit Montreal al in huis. Bezoekers de mooie Marizio en zijn studente. Emma Rubens (check haar kunst. Wat een supergezellige dame) en Patricia. Allen schilders. Zij willen een collectief vormen om samen aan alle vraag te kunnen voldoen. Mooie en leuke gesprekken gehad. Super hartelijke mensen,

Drie dames

Zij waren op 2 dagtochten bij mij. Allen uit Mexico. Catherina kan het beste Engels. Zij wonen grof weg tussen Mecico stad en de Pacifische kust. Een leuke koloniale stad waar vroeger ook toeristen kwamen. Nu niet meer omdat de omgeving erg onveilig is geworden. Een drugsbaron is overleden. Zijn aandeel is onderling verdeeld over 7 concurrenten en die schieten op elkaar om een groter aandeel te krijgen. Zij kan het schieten gewoon horen in haar huis. Zij voelt zich niet meer veilig. Binnenkort zijn er verkiezingen en allen beloven het drugsprobleem te gaan oplossen. Echter zegt niemand hoe zij dat gaan oplossen. Zij zegt ook dat wordt niet opgelost. Er is te veel corruptie en er worden mensen heel erg rijk van. Triest voor een mooi land. Ik duim voor haar.

Booking.com

Geef een reactie