Welkom 2022! Ik heb zin in je 😊

Ik las eens de quote: Ein neues Leben kannst du nicht anfangen, aber täglich einen neuen Tag. Vertaald. Een nieuw leven kun je niet beginnen maar dagelijks wel een nieuwe dag. (citaat van Henry D. Thoreau). Is dat niet mooi om 2022 mee te beginnen?

Een mooie zin met zoveel mogelijkheden.

Goede voornemens horen voor velen bij een jaarwisseling. Mooier is het toch als je het jezelf gunt om elke dag een mooie dag te beginnen.

Positieve instelling

Dankbaar zijn en je dankbaar voelen draagt bij aan een positieve levensinstelling. Er zijn al heel veel studies over gemaakt. Iedereen wil toch een positief mens zijn.

Ik wil niet beweren dat ik er echt dagelijks aan denk. Aan dankbaar zijn. Bij mij is het een diepgeworteld gevoel geworden. Sommigen noemen het misschien een mantra, een motto, levensinstelling geef het een naam. Graag deel ik mijn lijst van dankbaarheid met jullie. Mogelijk heb je er iets aan. Zo niet even goede vrienden.

Ik heb de afgelopen jaren gemerkt en gehoord dat een paar van mijn tips en denkwijzes anderen hebben geholpen. Kijk daar word ik toch blij van. Iemand een beter gevoel over zichzelf te geven. Een collega noemt mij de hoteltherapeute.

Mijn lijst waar ik dankbaar voor ben is eenvoudig.  

Voor sommigen is het misschien te belachelijk simpel. Voor mij werken zij heel positief.

  • Elke morgen is het fijn dat ik weer wakker word en dat in goede gezondheid. Al moet ik ook toegeven dat de pijntjes, kwaaltjes en geluiden bij bewegingen meer worden. Bijna continue een leesbril op. Mijn lichaam heeft een paar opwarm stappen nodig om geolied te worden. Ik word steeds meer een diesel.
  • Dat ik geboren ben in een Westers land met mogelijkheden en sociale voorzieningen. In lockdown krijg/kreeg ik deeltijd ww.
  • Ik heb nog nooit oorlog meegemaakt.
  • Een van mijn meest waardevolle bezittingen is mijn Nederlandse paspoort Een paspoort waarbij ik eigenlijk naar alle landen van de wereld kan reizen.
  • Ik ben zeer blij dat ik heb toegegeven aan de keuze om een goede baan en een fijn huis op te geven voor een niet gepland leven. Twee jaren heb ik alleen maar gereisd. Een supergrote droom die ik heb kunnen waarmaken. Het reizen had geen andere reden dan reizen aan zich. Ik was en ben niets kwijt.
  • De vele verschillende soorten mensen die ik over de hele wereld heb ontmoet. De mooie contacten. Mensen die soms voor slechts een uur, een dag of een paar dagen mijn beste vriend waren tijdens het reizen. De velen waar ik zelfs nu nog mee in contact ben. Van iedereen heb ik iets geleerd of ben mij weer bewust geworden van iets dat ik vergeten was.  
  • Een eigen kamer en badkamer. Om kosten te sparen heb ik regelmatig op slaapzalen geslapen. Ik deed het vrijwillig. Voor ik begon te reizen had ik het echt niet van mijzelf verwacht. Ik was en ben gesteld op mijn privacy. De kostenbesparing, de ervaring en de contacten maakten het ruimschoots goed. Mijn voorkeur heeft een slaapcapsule. Een gordijntje waar je achter bent. Zo’n eenvoudig dun gordijntje is al genoeg om privacy te voelen. Zelfs twee jaar naar mijn laatste langere reis ben ik nog steeds super blij met een eigen kamer en badkamer. En ja bij een volgende langere reis zou ik zeker ook weer op een slaapzaal gaan. Ik wissel het graag af. Zowel voor de kosten als de ervaring.
  • Een mooi boek lezen of een goede film zien.
  • Mooi en lekker eten. Eten is een feestje. Tja ik heb geen sla figuur.
  • Sinds ik geen eigen huis meer heb maar als een soort nomade door het leven ga ben ik minder materialistisch geworden. Ik voel mij er een stuk vrijer door. Minder bezit. Ik ben de eigenaar van een auto, rugzak, waterkoker, senseomachine, e-reader en schoenen en kleding.

Gewoon de basis:

eten, drinken, een bed, een dak boven je hoofd, vrienden, familie, vrijheid.

Ik ben nooit uitgeleerd. Regelmatig stap ik toch nog in een oude valkuil.  Al zeg ik graag dat ik ze steeds sneller herken dus er niet meer zo diep in val. Soms is er zo’n dag dat ik niet vooruit te branden ben. Heb ik een off day. Heel af en toe mag ik van mijzelf toegeven aan een onwijze slechte bui, uur of dag. Even lekker zwelgen in zelfmedelijden of luiheid. Maar dan geef ik mijzelf een symbolische schop onder de kont. Weer door. Ook dat hoort erbij.

Andere mensen, contacten, ervaringen, belevenissen dragen zo bij aan mijn levensgeluk. Alleen ben ik zelf de persoon die mijzelf gelukkig kan maken. Ik moet weten wat ik wil en nodig heb. Vertrouwen hebben in mijzelf. Denken in mogelijkheden. Weten dat ik zelf het stuur in de hand heb. Ik kan elke dag een andere keuze maken.

Voor velen is de zoektocht: Wat is de zin van het leven?

Ik was zo blij toen ik ergens las:

De enige zin van het leven is dat je de beste versie van jezelf wordt

Ik keur hem goed.

Heb jij een mantra of motto? Ik lees die graag

BoekenBoeken

Geef een reactie