Verlenging

sabine mensink van sabinesmind

Een verleging. Niet van een wedstijd of van een contract maar van de lockdown.

Afgelopen dinsdag zou het hotel weer open mogen naar de regionale lockdown. Twee weken lockdown in een nieuwe omgeving is best goed te doen.

Al waren twee dagen achter elkaar op een elektrische fiets te veel. De fiets was niet echt het probleem. Het veel te kleine zadel wel. Auw. Wat een zadelpijn had ik op de tweede dag. Je zou toch denken overgewicht zacht is. Dat vet zacht is. Helaas. Zadelpijn.

En sinds afgelopen Maandag is heel Duitsland in een lockdown.

De regionale lockdown was erop gericht het virus niet buiten de regio te verspreiden. In de regio was de horeca gesloten. In de regio zelf mochten mensen zich verplaatsen.

Al neemt het wel bizarre vormen aan. Steden die normaal goed bezocht worden. De straten zijn bijna verlaten. En in een paar plaatsen geldt er in het centrum Maskerplicht.

Het lijkt een andere wereld

De landelijke lockdown is voor minimaal vier weken. Ik keek uit na het einde van de lockdown. Het gewone leven hier beginnen. Ik heb slechts een week gewerkt.

De landelijke lockdown is strenger. Alleen noodzakelijk reizen. Werk, dokter bezoek en boodschappen. Geen dagtochten. Alle horeca dicht. Sportscholen dicht. Scholen zijn gedeeltelijk nog open. De controle op de reisbeperkingen worden verscherpt.

En ik keek zo ernaar uit om te beginnen in het nieuwe hotel. Weer lekker in een werkritme te komen. Geen nachtdiensten meer.  Deze nieuwe omgeving ontdekken. Ik ben nog geen 20 kilometer verwijderd van Salzburg. En ik mag er niet naartoe. Tuurlijk. Salzburg blijft en kan ik over een paar weken ook nog bezoeken. Maar toch.

Het grijpt mij erg aan

Weer geen vrijheid. Ik zit in een nieuwe omgeving waar ik niemand ken. Het hotel is dicht. Ik kom er bijna dagelijks om een ritme te hebben en toch ook ingewerkt te worden. Maar de vrijblijvendheid is niet echt fijn meer.

De dagen worden korter. Het weer is voor de tijd van het jaar nog steeds goed. Maar het is toch herfst. Het regent vaker. De temperatuur daalt langzaam. De dagen lijken steeds meer op elkaar.

Het is zo eentonig. Het is saai. En dat nog minimaal 4 weken meer. Geen 2 maar 6 weken lockdown. Minimaal 6 weken. Oef.

Ik kijk uit naar kerst. Normaal geef ik niet echt speciaal om kerst. Maar ik kijk nu al uit naar kerst. Hopelijk is de lockdown dan voorbij.

Blijf gezond

Mooi en gezondMooi en gezond

4 gedachten over “Verlenging”

 1. Hoi Sabine, het klinkt allemaal zo triest en dat is het natuurlijk ook. Ik hoop dat jouw nomale positieve instelling je door deze tijd heen helpt. En ik hoop voor heel Duitsland dat deze 6 weken veel verschil zal maken in de corona cijfers en dat mensen zich na deze 6 weken ook aan de “gezond verstand” regels zullen houden. Sterkte in je isolement en pobeer de gouden randjes te vinden. ⛅️

  1. Hey Wilma,
   Hier zit nu de boel dicht zodat het hopelijk met kerst weer open is.
   Vanochtend schijnt de zon iets dus dat is een mooie start.
   Liefs
   Sabine

Geef een reactie