Soms zit er veel tegen

mainau bloemeneiland aan Bodensee

Mijn start in Tirol was best heftig. Pittig.

Soms heb je de pech dat alles tegenzit. Maar dan ook alles. Tijdstip van indiensttreding waarbij niemand tijd heeft om je in te werken. De stress bij ongeveer iedereen binnen het bedrijf op de allerhoogste stand staat. Ik mij door taalbarrières erg eenzaam voelde.

Het maakte dat ik mij heel erg onzeker ging voelen. Ik begon te twijfelen aan mijn eigen kunnen. Het was een hele nare ervaring.

Ik begon op een kamer bij het hotel. Handig zou je zeggen met 2 tel op je werk. Echter was ik dus ook nooit echt los van het werk. En de locatie is zeer afgelegen. Midden in de natuur. In het bos. Tussen bergen. Prachtige omgeving. Echter geen goede omgeving om sociale contact op te bouwen.

Na bijna 4 weken mocht ik (wel binnen 48 uur heel erg spoedig snel svp) naar een personeelskamer in een huis in het dorp. Voordeel is dat je een eigen kamer hebt. De kamer is ruimer. Je bent echt even weg van het werk. In het huis wonen 6 mensen in totaal. Allen personeel. Wij delen 1 ruime keuken. En met 3 mensen een badkamer en apart toilet. En een groot voordeel is dat iedereen in meer of mindere mate Duits spreekt.

Op de ochtend van mijn verhuizing. Na een nachtdienst. Ging ik verhuizen naar het dorp. Al mijn bezittingen in de auto.

Ik had alles bij mij in de auto. En ik dacht. Ik zou nu zomaar weg kunnen rijden. Zomaar ergens anders naartoe. De vrijheid tegemoet. Gewoon weg. Waar dan ook. Ik deed het niet. Ik heb een werkcontract. En ik wist dat mijn 2 mannelijke huisgenoten hadden ingestemd dat ik bij hen op de mannen etage welkom ben.

En nu? Ik heb mijn situatie met bekenden gedeeld. De koe bij de horens gepakt.  Ik had een afspraak ingepland met de directrice. Dat gesprek heeft zeer geholpen. De directrice begreep veel situaties en herkende ook veel van waar ik tegen aanliep. Er is een plan van aanpak opgezet.

Iedereen verdient een tweede kans.

En ik kon door de gesprekken uit de negatieve bubbel stappen. Al is dat niet iets wat van de ene op de andere dag lukte. Het ene moment gaat het beter dan het andere moment. Maar toch, het is een keuze. Om het negatief te zien of positief.

Wat een leerschool. Ik dacht met mijn vele reiservaringen dat ik niet zo snel uit het veld te slaan was. En zie hier. Bam. Dat gedeelte raakte mij ook en dat droeg niet bij aan het verbeteren van de situatie.

Veelal kreeg ik de tip: Blijf jezelf. En iets anders kan ook niet.

Ik zelf, de versie 2.0, is weer terug bij het denken in mogelijkheden. En het denken in mogelijkheden geeft alweer zo’n gevoel van vrijheid. De vrijheid voelen maakt dat ik het anders bekijk en ervaar.

De zomerdrukte en de vakantieperiode zijn een beetje voorbij. Er zijn veel dingen veranderd binnen het bedrijf en er komen er nog veel veranderingen aan. Niet door mij. Want die transformatie was al begonnen voor ik kwam.

En wat zo erg hielp. Ik was 2 dagen op reis. Een super minitrip. Even naar de Bodensee. Oh mijn hart en ziel werden zo blij. Reizen. Ontdekken. Nieuwe omgeving. Ik zoog het op in die 2 dagen. Ik houd van reizen. Ik ben verliefd op reizen. Want ja zo voelde mijn hart. Vlinders. Fladderende vlinders. Een super warm en opgetogen gevoel.

Reizen.

En ik heb gelijk een paar dagen vast laten leggen dat ik weer op pad kan. Maandag heb ik 5 dagen vrij. 5 hele dagen om te gaan waar ik maar wil. Dat vooruitzicht maakt dat ik al dagen met een grote lach op mijn gezicht loop. Wat een heerlijk vooruitzicht.

Ik ga meer van Oostenrijk bewonderen. Geen straf en wel wijsheid in deze tijd om in het land te blijven.

Herken je mijn verhaal of passie?

Liefs

Sabine

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

4 gedachten over “Soms zit er veel tegen”

  1. Kijk, je bent er weer wat wijzer. Gelukkig is de knop weer om. Sabine 2.0 in Oostenrijk, BAM, klasse Sabien. En blijf je gevoel volgen! Wat heerlijk, die 2 dagen, en straks weer 5 dagen, hoppa, zo klink je weer als jezelf:) Knuffels van ons xx

  2. Niet alles kan van een leien dakje lopen, zo zie je maar weer. Ik ben blij dat je uit die negatieve ervaring bent nu. Geniet van je 5 dagen ontdekken!

Geef een reactie