Social media en ik

grafische weergave met vrouw in beeld

Ik ben niet supermodern. Al lukt het mij redelijk om goed bij te blijven in deze moderne, snelle wereld.

Computers en ik. Laten wij het erop houden dat wij aan elkaar moesten wennen. Techniek en ik zijn niet de beste combinatie. Nadat wij aan elkaar gewend waren, de computer en ik, ontstond er een steeds inniger band.

Een computer met internetverbinding. Goud waard. Tijdens het reizen is internet niet altijd aanwezig. En vaak, mocht het al aanwezig zijn, dan is het zooo traag. Ja je kan rustig iets anders gaan doen.

Op die computer kan en doe ik van alles. Nieuws volgen. Af en toe een uitzending gemist kijken. Mijn blog schrijven. Mijn YouTube kanaal bijhouden. Video’s maken. Heel veel meer dan ik ooit verwacht had dat ik er mee zou doen.

Waarom? Ik had nooit verwacht dat ik het allemaal zou kunnen. En nog sterker. Ik had nooit verwacht dat ik het leuk zou gaan vinden. Maar dan ook echt leuk.

Tegenwoordig doe ik het meeste op mijn mobiel. Mijn vader van 84 snapt er niets van. Je loopt de hele dag met je telefoon. Je kijkt de hele dag op je telefoon. Klopt. De telefoon is mijn minicomputer. Handzamer. En vaak ook nog sneller. Maar langere teksten tik ik liever op mijn laptop.

En hoe meer je kijkt en kan op een computer. Hoe meer je ziet en leert. Hoe eenvoudiger is het om op social media te gaan. Ik laad tijdens het reizen geregeld een app op mijn telefoon. Een die handig is voor die bestemming. En zodra ik er weg ben gooi ik de app er weer af. Vaak zijn het de apps voor taxi’s in die regio. Voor het openbaar vervoer in die stad etc.

Instagram was ik vanaf mijn eerste dag fan van. Om meerdere redenen. Het is een goede, altijd aanwezige, back-up van mijn foto’s. (Iets minder stress als je telefoon in een toilet valt.) Ik gebruik het ook om mensen te volgen. Tijdens het reizen ontmoet ik zoveel mensen. Een kort contact kan toch ook diep zijn. Het is leuk om de mensen van die ontmoetingen te volgen. Instagram is daar geweldig voor. Ik zie mensen vertoeven over de hele planeet. Ik zie waar ze zijn en wat zij doen. En. Het is heerlijk als de zin volgt. U bent bij!

Facebook en ik is minder innig. Ik snap FB prima. Echter het kost zoveel tijd. Ik heb nog nooit gehad dat ik alles gezien had. De melding u bent bij kent FB niet.

YouTube en ik. Mijn laatste social media liefde. Ik gebruik mijn eigen kanaal. Maar bovenal zoek ik er van alles op. Of het nu Spaans leren is. Of het computersysteem van mijn nieuwe baan. E-learnings. Video’s om te lachen etc. Wat een goede zoekmachine. Je kan het zo gek niet bedenken of er is een video over. Hoe een vaatwasser schoon te maken tot een vuur in te natuur maken. Verzin het en het is er. Geweldig vind ik dat.

Nu deel ik op Sabinesmind blogs. Al is reizen nu helaas niet mogelijk. Tips geven kan altijd. Zodra het weer kan en mag dan ga ik er weer meer op uit. Genoeg materiaal voor YouTube en een blog.

Ik deel graag mijn ervaringen, uitdagingen, belevenissen en gedachtekronkels in een blog. Ik hoop dat mensen ervan genieten. Dat zij erom lachen. Dat het een inspiratie is. Dat het helpt om te denken in mogelijkheden. Dat het helpt dat jij je dromen uit kan laten komen. Misschien vindt jij er een vakantiebestemming door. Alles is mogelijk. Alles komt voorbij. Dus ik monteer en tik nog lekker verder.

Liefs

Sabine

MobileMobile

Geef een reactie