Schiphol januari 2018

Het begin als reiziger

Op Schiphol bestaat mijn afscheidsteam uit vier vriendinnen. Best wel apart. Dat ken ik alleen van de televisie. Ik check mijn bagage in. En daar bij het inchecken zegt de dame dat ik te lang in Guatemala wil blijven. Langer dan mag en ik dus niet op de vlucht mee mag!

Ik leg rustig uit dat ik een rondreis ga maken door heel Midden-Amerika en op de hoogte ben van het maximaal aantal dagen in een land. Zij zoekt wat op de computer en is het niet echt met mij eens. Volgens haar is de vliegmaatschappij verantwoordelijk voor de controle op het maximaal toelaatbare aantal dagen van een verblijf. Uiteindelijk roept zij een collega erbij de die heeft gelukkig gezond boerenverstand en zegt houd je aan het maximale aantal dagen en u mag mee. Had ik ook niet anders verwacht maar de gedachte bekruipt mij toch dat natuurlijk niet alles op rolletjes zal verlopen.

Nog even een kop koffie drinken met gebak en dan moet ik toch echt door de douane.

Knuffelen, beste wensen, pas goed op jezelf en tranen. Er komen tranen bij iedereen. Lief, warm en fijn.

Dan draai ik mij om en loop naar de douane. Nog een keer omdraaien en zwaaien. En dan loop ik daar alleen. Heel even denk ik. Wat heb ik gedaan? Wat ga ik doen?

Maar dat is nog geen minuut

Ik heb het gewoon gedaan.

Ik ga het doen!

En ik ga er het beste van maken.

Want het is mijn reis en dus is alles wat ik ga doen okay.

En mocht het onverwachts erg tegenvallen dan kan ik altijd nog eerder terugkeren naar Nederland. Wat een vrijheid.

7,5 maanden reizen door Midden-Amerika.

Mijn lang gewenste lange reis zonder tijdsdruk.

Booking.com

Geef een reactie