München. Leven en werken

vrouw met een groot glas bier

Ik neem je even mee in een korte opsomming van de stad. Niet de toeristische dingen maar het leven in deze stad. München

Volgens veel mensen een van de beste leefsteden van Duitsland. Sterker nog volgens velen een van de betere leefsteden van Europa. Misschien wel van de wereld.

Het is een van de groenste steden. 20% van de stad is groen. De Englischer garten is een van de grootste stadsparken van de wereld.

München is een erg rijke stad. Er zijn veel grote en dure bedrijven gevestigd. En daar werken mensen die een heel riant salaris verdienen. Er zijn grote villa’s in en rondom de stad. Er komt heel veel belastinggeld binnen. Veel van het geld wordt uitgegeven aan het woongenot in de stad. Ik heb gehoord dat de Englischer garten elke ochtend wordt schoon gemaakt door de gemeenste. Sowieso is het een hele schone stad.

De stad is erg gegroeid de laatste paar jaren. Ondertussen komt 1 op de 5 bewoners al niet meer uit Duitsland. Een mooie internationale mix van bewoners. Persoonlijk vind ik dat erg fijn. Al de talen die je hoort. De grote variatie in restaurants.

Er wonen ongeveer 1,5 miljoen mensen. Wat betekend dat het de 12 grote stad in Europa is. Het mooie is dat het totaal niet zo voelt. München voelt meer als een groot dorp. Het openbaar vervoer is goed. Okay de S-bahn hapert vaak als het waait en sneeuwt (wordt aan gewerkt). De U-bahn en de bus gaan prima.

Ik heb echter gelijk een fiets gekocht. Je bent en blijft een Nederlander. Er zijn erg veel fietspaden door de stad. En op andere wegen staat er duidelijk aangeven dat de fietsers op de straat mogen fietsen. De stad is overzichtelijk en je bent redelijk snel overal.

Een klein avontuur had ik al op de fiets

Ik fietste terug van een gezellige avond uit om mensen te leren kennen. Aanpassen is belangrijk dus een biertje hoort erbij. Bestel je hier een bier dan krijg je een half liter. Na 2 bier stap ik op mijn fiets. Mijn oriënteringsvermogen is tijdens het reizen ergens achtergebleven (vindt u het stuur het aub terug). Ik heb op mijn mobiel een app. Maps.me. Een geweldige app om alles te vinden en niet te verdwalen. Mijn kamer als markeer punt ingevoerd. Ik moet nog net iets meer dan zeggen: Naar huis. Maar dan kom ik er ook.

Opeens stopt er een politieauto naast mij. Speaker aan stoppen. Ay ik dacht gelijk al mobiel in de hand! Een jonge dame en heer komen op mij af. Weet u waarom wij u aanhouden?

BoekenBoeken

Euh nee. Ik ben nieuw in München.

P. U heeft uw telefoon in de hand. Het is verboden en gevaarlijk.

Ik. Oh sorry dat wist ik echt niet. Ik ben nieuw in München en ken de weg niet dus gebruik ik de navigatie om terug te komen bij mijn kamer.

P. Hoe lang bent u hier al? Waarom bent u naar München gekomen? Wat voor werk doet u? Waar komt u nu vandaan? Heeft u iets gedronken (gek dat ze dan eigenlijk alcohol bedoelen maar algemeen drinken zeggen). Hoeveel heeft u gedronken? Echt niet meer? U mag niet dronken op een fiets.

Ik. Ik kom uit een kroeg. 2 bier. Echt niet meer. Nou ik heb wel alcohol op maar dronken ben ik zeker niet. Ja hoor ik wil wel blazen. Maaaaaar ik heb echt net het laatste bier uit mijn glas gedronken.

P. pakt de blaastest uit de auto.

Ik krijg netjes een in plastic verpakt tuitje. Die moet ik zelf uit het plastic halen en in het apparaat duwen. P. houdt wel het apparaat vast. Het tuitje mag ik houden.

Conclusie: Ik heb alcohol gedronken.

Ja dat had ik zelf al gezegd. De uitleg: Op de fiets is iets meer toegestaan dan in de auto. Voor de auto zat ik te hoog. Ik fietste echt heel recht en was ook door groen verkeerslicht gegaan. Maar de mobiel mag niet in de hand. In mijn mandje van de fiets mag nog net, voor nu, ook te gevaarlijk. En. Ik mag door.

Pff een klein beetje kneep ik hem wel. Ik dacht dat is een goede binnenkomer in de stad. En ja ik heb nu een heel eenvoudig een super goedkoop gevalletje gekocht om mijn mobiel aan het stuur te bevestigen.

Een bekende van mij vindt het zo speciaal. Jij kletste je vorig jaar onder een boete uit in het openbaar vervoer (ik had niet gestempeld) en nu weer bij de politie. Wat een geluksvogel ben jij.

Waar ik mij de komende tijd vooral op verheug is als het mooier weer wordt. Vanaf de bovenste etage in het hotel heb ik een fantastisch uitzicht. Ik zie de Frauenkirche en de bergen!

Ik ben dol op bergen en meren. De stad en zijn prachtige omgeving wil ik ontdekken, ervaren en beleven. Op een vrije dag en ook als ik een paar dagen achter elkaar vrij heb.

En de biergartens zijn zo gezellig. Op heel veel plekken zitten er, als het weer maar iets mee zit, al mensen op het terras. Aan picknicktafels. De mensen uit Beieren staan bekend om hun stugge karakter. Tot op heden heb ik het nog niet gemerkt. Protsi.

Ja ik ben een van die rare mensen die bijna de hele dag met een lach op haar gezicht loopt (of fietst). Voor nu voelt het zeer goed om hier te zijn.

Liefs

Sabine

DrankDrank

40 gedachten over “München. Leven en werken”

  1. I’m amazed, I must say. Seldom do I encounter a blog that’s both educative and engaging, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The problem is an issue that not enough folks are speaking intelligently about. Now i’m very happy that I stumbled across this in my search for something relating to this.

  2. Hello, I do believe your web site could possibly be having internet browser compatibility issues. Whenever I take a look at your website in Safari, it looks fine however when opening in IE, it has some overlapping issues. I just wanted to give you a quick heads up! Besides that, excellent site!

  3. I absolutely love your website.. Very nice colors & theme. Did you create this website yourself? Please reply back as I’m hoping to create my own site and would love to find out where you got this from or just what the theme is named. Many thanks!

  4. I blog often and I really thank you for your information. This article has truly peaked my interest. I am going to bookmark your site and keep checking for new details about once per week. I subscribed to your RSS feed as well.

  5. Hi, I do think this is an excellent blog. I stumbledupon it 😉 I am going to return once again since I saved as a favorite it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to guide other people.

  6. Hi there! I could have sworn I’ve been to this website before but after looking at a few of the posts I realized it’s new to me. Anyhow, I’m certainly happy I found it and I’ll be bookmarking it and checking back frequently!

  7. I blog often and I seriously appreciate your information. This great article has really peaked my interest. I am going to bookmark your site and keep checking for new information about once per week. I opted in for your Feed as well.

  8. Hi there! This post couldn’t be written much better! Going through this article reminds me of my previous roommate! He continually kept talking about this. I am going to forward this article to him. Fairly certain he’s going to have a very good read. Thank you for sharing!

Geef een reactie