Mensen ontmoeten

sabine mensink van sabinesmind mensen ontmoeten

Wanneer je baan wegvalt, vallen ook veel sociale contacten weg. Contacten vallen weg. Dan valt mensen ontmoeten weg.

Ik was mij daar zeker al van bewust. Al heb ik nog steeds contact met een paar fantastische oud-collega’s van de Rabobank. En ik ben daar zeer blij mee. Echter heb ik in München slechts 2,5 maand gewerkt. Voor de meeste van die collega’s heb ik ongeveer dezelfde leeftijd als hun moeder. De gruwel haha. Veel te oud dus.

Met een paar mensen zal ik zeker nog een keer afspreken. Ik heb met een paar mensen toch in een korte tijd een soort band opgebouwd. Vaak komt dat dat je mooie gesprekken hebt. Voor mij mooie gesprekken. Voor beide mooie gesprekken. Ik werkte in een internationaal team. Dat past perfect bij mij.

Niets mis mee om een koetjes en kalfjes gesprek te hebben

De regels rond mensen mogen en kunnen ontmoeten versoepelt. Dat was echt zo fijn nieuws. Het is legaal om mensen buiten je huishouding te ontmoeten. Liefst niet met heel veel mensen. Liefst buiten en op 1,5 meter afstand. Prima. Alles beter dan niets.

Ik lees dat veel mensen het te vroeg vinden. Dat mensen het te gevaarlijk vinden. Ik kan dat best begrijpen. Iedereen beleeft deze tijd op zijn eigen manier. En iedereen zal dan ook omgaan met de versoepeling zoals die bij hem of haar past. Gelukkig door de moderne tijden is beeldbellen heel handig. Het is bijna hetzelfde als in een ruimte zijn. Op dezelfde plek zijn. Bijna hetzelfde.

Maar nu mag ik weer met mensen afspreken. Ik had met Matt afgesproken voor woensdag. Oh want het mag weer. Nog blijer werd ik op vrijdag. Matt: Ben je druk? Het is zulk mooi weer laten we naar het park gaan. Een vriend van mij komt ook. Ja. Ja, ja.

Goh wat kan je blij worden van zo’n eenvoudige vraag

Een paar uur zaten wij in het park. Heerlijk weer, biertje en knabbels. Het hing overal in de lucht. Blije mensen. Blije gezichten. Mensen die zo blij zijn om elkaar weer te mogen ontmoeten. Echt ontmoeten. Mensen zijn sociale wezens.

Die paar uur in het park. Het maakt toch dat ik mij weer meer mens voel. Dat ik mij weer meer mijzelf voel. Het was een top dag. Zo’n dag met een gouden randje. Zo’n dag waar je later aan denkt. Wat deed jij als eerste toen je weer met mensen mocht afspreken?

Liefs

Sabine

ps Matt is een goede bekende

4 gedachten over “Mensen ontmoeten”

  1. Hoi Sabine
    Een dag uitblazen in een park wat kan dat toch vrijheid geven .
    Dat voelt goed .
    En oude collega’s is ook fijn voor contact. Iets weer om wat te bij de kletsen.
    Sabine gaat je goed groetjes alie

Geef een reactie