Meest (niet) gestelde vraag

De meest gestelde en tegelijk ook de meest niet gesteld vraag is:

Waar betaal jij het van?

Hoe financier jij jouw levensstijl?

Een klein beetje kan ik die vraag begrijpen. En toch ook weer niet. Schijnbaar zijn alle vagen okay als je een andere levensstijl hebt. Het maakt zelfs niet uit hoe persoonlijk de vragen kunnen zijn. Welke vraag is nog meer persoonlijk dan deze? Seks. Heb jij seks tijdens het reizen? Echt vraagt iemand dat? Ja zeker. En mensen vragen het nog zonder te blozen ook.

Maar goed ik dwaal af.

Hoe betaal ik mijn levensstijl?

Heel eenvoudig. Ik heb bijna 28 jaar gewerkt. Mijn woning heb ik verkocht met overwaarde. In dat huis woonde ik meer dan 20 jaar. Alle verbeteringen en onderhoud aan de woning betaalde ik met eigen geld. Mijn auto heb ik verkocht. En totaal buiten mijn comfortzone huurde ik een kraam op een vlooienmarkt. Ik verkocht er verschillende spullen maar vooral Tupperware en veel jasjes/blazers. Zo’n kraam huren leverde toch nog euro 188 op na aftrek van de huur. Daarnaast is er nog een spaarrekening.

Design en lifestyle

Het is wel zo dat als ik ruim van tevoren mijn nieuwe levensstijl had bedacht dan had ik veel meer spaargeld kunnen hebben. Ik leefde altijd een redelijk royaal leven. Royaal qua eten, theater, vakanties en weekendjes weg. Kleding en nog meer kleding. Schoenen en nog meer schoenen. Ja erg veel kleding en schoenen had ik. Mijn woning was een eengezinswoning met 3 slaapkamers. Voor mij woonde er een gezin met 4 kinderen. Ik had geen inloopkast. Mijn hele bovenverdieping was een kledingkast. Echt waar. Vraag maar aan mijn vader.

Ik had dus stukken zuiniger kunnen leven. Dan was er veel meer spaargeld geweest. Gelukkig heb ik altijd genoten van dat royale leven. Ik leefde zo omdat het kon. En nu is mijn leven dus totaal anders. En leef ik mijn nieuwe levensstijl omdat het kan.

Tot op heden leef ik dus van de verkoop van mijn bezittingen.

En ja er gaat dus alleen maar geld uit en er komt niets binnen. Dat klopt. Voelt dat gek?

De eerste tijd is dat zeker gek. Geen werk. Geen inkomen. Alleen maar uitgaven. Nu zie ik het gewoon als een feit.

En de vervolgvragen op de geld vraag beantwoord ik niet. Met hoeveel geld ben je begonnen? Hoeveel overwaarde had jij? Hoeveel spaargeld had jij? Het bedrag is niet heel erg bepalend.

Besparen op je uitgaven en keuzes maken bij je uitgaven brengt je veel verder dan geld op de bank. De ene bestemming is stukken goedkoper dan een andere. Een bed in een hotel is duurder dan een bed in een dorm. Zeker heb je geld nodig dat ontken ik niet. Echter is het slechts een onderdeel van de reis. Reizen is vooral beleven, ervaren, doen, zijn etc.

De komende blogs beantwoord ik meer vragen. Heb je een vraag? Gewoon stellen.

Mijn motto.

Zeg vaker ja in het leven. Als je vaker ja zegt in je leven beleef je veel meer. Je ervaart veel meer. Je komt verder in het leven voor ja te zeggen.

Evenals mijn andere motto.

Denk in mogelijkheden.

Wat zou jij doen als alles mogelijk is?

Liefs

Sabine

Huishouden

2 gedachten over “Meest (niet) gestelde vraag”

  1. oud verhaal sabine wist ik al gaat niemand iets aan dus kan je verder laten voor wat het is.maak er wat van in Afrika ga maar naar Botswana wilde dieren bekijken of naar okavanga delta leuke tijd en tot ziens ronald

Geef een reactie