Lockdown

vrouw met masker en zonnebril

Ik zit in de enige regio in Duitsland die in lockdown is.

Een week ervoor reed ik met een volgepakte auto de grens over van Oostenrijk naar Duistland. Netjes een corona test gedaan zodat die nog geen 48 uur oud zou zijn bij de grensovergang.

ik had al 4 negatieve testen

Wat natuurlijk heel positief is. Echter zou de laatste test 3 dagen te oud zijn. Dus op eigen kosten een coronatest gedaan. Bij de grensovergang stond niemand. Tuurlijk zijn de grenzen open. Echter had ik met de maatregel van alleen noodzakelijke reizen en met een negatieve corona testuitslag reizen verwacht dat er een controle zou zijn. Niets. Niemand.

In Oostenrijk was ik net over de grens en zeer dicht bij Duitsland. Nu zit ik heel zuidelijk in Duitsland vlak bij de Oostenrijkse grens. Mijn telefoon is er vaak maar druk mee. U bevindt zich in Duitsland. U bevindt zich in Oostenrijk. En weer Duitsland etc. Soms in een paar minuten tijd. Het geeft mij toch een gevoel om aan het reizen te zijn.

Op maandag had ik een sollicitatiegesprek. Op dinsdagochtend 08.00 uur startte mijn eerste werkdag. Een heel ander soort hotel. Toch nog 50 kamers. Supergrote wellness. Meerdere sauna’s en behandelkamers. Groot restaurant met een Michelin ster. Een prachtige werkomgeving. En voor mij een mooie uitdaging om al die verschillende reserveringen te leren.

Corona is overal en dus ook hier. Op twee feestjes bij mensen thuis zijn er heel veel mensen ziek geworden. De besmetting is als een lawine. De cijfers stijgen enorm. En dan komt er een persconferentie. Berchtesgardenerland moet in lockdown. Precies de regio waar ik in zit. De grens tussen een andere regio is ongeveer op 1,5 kilometer. Helaas. Het hotel moet minimaal 2 weken dicht.

Binnen 24 uur moeten alle gasten het hotel verlaten

Tijd genoeg om deze nieuwe woonomgeving van mij te verkennen. Boodschappen doen mag. Buiten een frisse neus halen op de fiets of wandelend mag.

Van het hotel mogen wij als nieuwe medewerkers van de receptie de elektrische mountainbikes gebruiken. Het verzoek is ook om deze tijd te gebruiken om de omgeving te verkennen zodat wij gasten tips kunnen geven.

Twee dagen op een fiets met een te klein frame en een nog kleiner zadel geeft heel veel zadelpijn. Oef. Op een regendag lekker gebruik maken van het zwembad. Voor gasten is het gesloten maar wij mogen het gebruiken. Het voelt als pure luxe. Het zwembad voor mij alleen.

Op straat is het overal weer extreem leeg en rustig. Het blijft bizar. In sommige steden moet je zelfs in het centrum een mondkapje op.

Ik heb genoeg interesses en dingen te doen. Wandelen, zwemmen, fietsen, lezen, Spaans leren etc. Twee weken is te overzien. Hopelijk blijft het daarbij.

Ach een locksdown met mooi weer is toch minder erg dan een lockdown met slecht weer.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2 gedachten over “Lockdown”

Geef een reactie