Lange leve sociale media! 11.000 maaltijden gedoneerd

Hoe gaat het met de eetmunten?

Goed. Geweldig. Eerlijk? Fantastisch dekt de lading het meest.

Ik heb meerdere keren in de gaarkeuken geholpen. Nog veel meer eetmunten gekocht. Want er is spontaan een heel mooi lief warmhartige sociaal project ontstaan. Mijn lieve zeer gewaardeerde oud-collega J. vroeg mij of zij geld aan mij mocht overboeken om meer eetmunten te kopen en uit te delen.

Wat als een blog begon omdat het zo toepasselijk wereldvoedsel dag. En die dag begon met een brandalarm. Het verhaal om te delen echt zo geschreven was. Mijn meest persoonlijke en sociale blog schreef zichzelf. Omdat alles aanwezig was op deze ene dag. De juiste mensen. De juiste situaties. Al zijn die situaties heftig, intens en verdrietig. Een situatie waar je niet voor kiest. Een situatie waarin het super lastig om er weer uit te komen. Al helemaal als je het alleen moet doen. Want is er hulp? Durf je hulp te vragen? Aan wie dan? Wie ziet mij nog als mens? Wie ziet mij?

Ik ben vorige week ruim 2 uur met een dakloze door de stad gelopen. Je had de blikken van een paar mensen moeten zien. Je praat toch niet met een dakloze. Hannes is 38 jaar en dakloos. In vertel over jou staan zijn antwoorden op mijn vragen. Natuurlijk zit er meer achter wat hij vertelt heeft. Er niet slechts 1 waarheid.

Hannes nam mij wel mee in zijn wereld. Dat beetje wat hij wel heeft wilde hij met mij delen. En hij wilde het delen met al zijn vrienden die wij tegenkwamen. Een pak van 4 muffins. 3 gaf hij er aan kleine kinderen. En die ene van chocolade hield hij zelf. Chocolade is zijn lievelingseten. Ongeveer de helft ervan gaf hij aan anderen. Omdat zij het vast ook lekker zullen vinden en ook honger hebben.

Misschien klopt je leven dan niet helemaal. Misschien klopt er iets in je hoofd niet helemaal omdat je op straat bent beland. Maar je hart. Je hart is van goud! Van jouw lach. Jouw gulheid, Jouw mooie blik op de wereld. Jouw mooie blik op het leven. Jouw mooie blik op de mensen. Daar kunnen wij nog veel van leren.

Klussen

Want zegt Hannes. Hoe kan het dat al die zogenaamde vrije mensen gevangen zitten in hun mobiele telefoon. Zij zien en horen helemaal niet meer wat er om hen heen gebeurt. Ik zou echt niet iemand als vriend willen die meer naar zijn telefoon kijkt dan naar mij. Het zou je vader of moeder maar zijn. Dat is toch zielig.

Muntjes om te eten Zuid-Afrika

eetmunten

Oh ja de blog heet lang leve de sociale media. Haha. Zo gaat het.  Door de eerste donatie te vermelden in mijn facebook bericht kwam er een stroom van donaties binnen. Heel fijn vanaf het eerste moment. Ik, en waarschijnlijk als mijn donateurs ook niet, hadden niet voorzien en überhaupt niet durven te dromen dat het een geweldig project wordt.

Een project waarbij er nu al zoveel geld is opgehaald dat de teller al over de 11.000 maaltijden staat. 11.000 maaltijden aan mensen in Kaapstad. Mensen die u niet kent. Mensen die u nog nooit hebt gezien. Een maaltijd geven aan iemand die je waarschijnlijk ook nooit zal zien. Treffend schreef iemand: Ieder mens heeft recht op een maaltijd.

En zo moet het zijn.

Iedereen heeft recht op vrijheid, water en een maaltijd (en nog veel meer maar dat is een mooie basis).

Naïef?

Ik heb het vaker gehoord

Je denkt te positief?

Ook gehoord.

Jij ziet de wereld mooier dan die is?

Ook gehoord.

Laat mij lekker naïef, positief en mooi over de wereld en de mensen die er wonen denken.

Het heeft mij tot hier gebracht. Het heeft een fantastisch project opgestart.

Dat is toch positief?

Er zijn veel meer goede en lieve mensen die graag hun tijd en of geld doneren. En ik voel mij super bevoorrecht dat ik al die mensen kan helpen om anderen te helpen.

Fijne dag gewenst van mij de eetmuntendame, de waterdame, de gever, de engel, de goede fee. Zo een paar namen die mensen mij geven

Ik ben en blijf Sabine.

Ps. Heb je de start van het project gemist? De aanleiding? Klik op deze link en je kan het lezen. En het verhaal delen? Fijn. Ga je doneren? Nog fijner en alvast super bedankt vanuit Kaapstad. https://www.sabinesmind.nl/blog/een-maaltijd-hier-kost-1-rand-6-eurocent/

Gezondheid

2 gedachten over “Lange leve sociale media! 11.000 maaltijden gedoneerd”

Geef een reactie