Ik, mijn kilo’s en mijn coronakilo’s

sabines mind in de winter

Geheel onverwachts gebeurt het niet. En toch sluipt het er langzaam op. Kilo’s. Mijn eeuwige strijd met mijn gewicht. Nu dus naast mijn eigen kilo’s ook nog eens de corona kilo’s. En de verrassing waar ze vandaan komen. Dus laten we het heel intiem eens hebben over: Ik, mijn kilo’s en mijn coronakilo’s

Of het leven niet al saai genoeg is nu?

Of het leven niet al zwaar genoeg is nu?

Helaas heb ik een zwaartepunt bereikt in mijn gewicht

Tenminste dat hoop ik toch zeer. Dat het ooit niet nog erger wordt en hoger wordt dan het nu is. Gelukkig heb ik mijn lengte mee. Daarnaast verdeeld mijn lichaam de extra redelijk proportioneel over mijn lichaam. Of is dit iets dat ik mijzelf wijsmaak?

Ik ben een positief ingesteld mens. Mijn zelfspot is vaker wel dan niet aanwezig. Een woordgrap is snel gemaakt. Mijn huidige quote is: Ik heb mijn eigen kilo’s meegenomen en mijn coronakilo’s.

Ik wil zeker niet de spot drijven met mensen of ziektes. Echter klopt mijn gevoel niet met mijn spiegelbeeld. Misschien denk je: Je kijkt toch in een spiegel? Nou schijnbaar slaan mijn hersens het niet zo op. Want soms zie ik mijn reflectie in een ruit en dan denk ik oef. Ik ben zwaarder dan dat mijn mind zich voelt.

Tijdens mijn reis en ook nu in mijn nomade leven heb ik geen weegschaal bij mij. Kleding rekt mee. Dus het valt slechts een beetje op. Ik zal daar niet over liegen. Maar nooit zo erg als de plotselinge reflectie in een ruit. Ay.Een reactie die ik kreeg was. “En je wandelt zoveel”. Waarop ik reageer: Kan je nagaan hoeveel ik eet? Mijn hersens en mond werken in gelijk tempo. Ik kan mijzelf verrassen met mijn eigen opmerkingen

Op de logeerkamer bij mijn vader staat nog mijn oude weegschaal. Handig om te wegen hoe zwaar de rugzak is als ik weer eens reis. Nu ben ik erop gaan staan om toch maar eens de harde feiten onder ogen te komen. Eerlijk?

Ik had medelijden met mijn weegschaal dat die zo hoog moest gaan

Confronterend? Zeker. En dat terwijl ik echt veel wandel. Daarnaast huppel ik regelmatig mee met sportvideo’s. En ook oefen ik regelmatig met de gekleurde weerstandsbanden.

Cijfers liegen niet. Mijn weegschaal zal dus niet liegen. Mijn doel om fitter te zijn met 50 blijft staan. Dan maar kijken en in de gaten houden wat het met mijn gewicht doet.

Tijdens een van mijn vele wandelingen met vrienden. Vertelde ik mijn coronakilo quote. De invulling van mijn dagen. Over het leven zonder keuken en feit dat er bij het personeelseten zelden groente zit. Om te zorgen dat ik geen vitaminetekort krijg ik elke dag een zak rauwe wortels eet.

Toen hoorde ik het zeer verrassende nieuws dat er in wortels heel veel suiker zit en heel veel calorieën.

Echt. Ik heb mij nooit afgevraagd hoeveel calorieën er in gezonde producten zitten. Omdat ik denk dat variatie in eten het wel rechttrekt. Echter had ik nu geen variatie in de groente. De wortels waren goedkoop en voorhanden.

Een beetje een opluchting was het wel. Want dat ik iets meer snaaide geef ik toe. Het was echt verveel eten. Vooral als het om 4 uur al donker en koud is. Dan duren de avonden lang dan knaag ik een zak wortels weg. Maar zo extreem veel meer of vet had ik echt niet gegeten.

De hallelujastemming is zeker nog ver te zoeken. Maar geen wortels meer eten werpt zijn vruchten af. Of beter gezegd in deze het werpt zijn kilo’s af.

In vijf weken weeg ik vijf kilo minder. Ik volg nu een worteldieet. Ik eet allesbehalve wortels. Zonder gein. Ik wandel en let meer op wat ik eet. En nu met een keuken kan ik zelf zorgen voor een betere variatie in eten en dus ook in groentes.

Mijn strijd met mijn gewicht met kilo’s en nu dus ook coronakilo’s

Mijn strijd met de kilo’s. Mijn strijd met mijn kilo’s zal wel levenslang zijn. Mijn gezondheid is goed en dat is het belangrijkste denk ik dan. Ik wil er toch een positieve gedachte aan overhouden.

Mooi en gezondMooi en gezond

Meer blog over mij, mijn leven en ervaringen?

2 gedachten over “Ik, mijn kilo’s en mijn coronakilo’s”

Geef een reactie