ik ben lang in China

great wall chinese muur china

Ik ben 1.78 lang volgens mijn paspoort. Het is hooguit 1.80.

In Nederland is dat tegenwoordig een redelijk normale lengte.

Ook voor een vrouw. Echter zijn de meeste Chinezen heel erg klein. Af en toe word ik zonder schaamte aangestaard.

In de bus op het vliegveld van Xian staan vijf vrouwen. De meesten hebben voor het eerst gevlogen. Terwijl de landing al is ingezet en het cabine personeel ook zit. Klikken zij de riemen los en hangen over elkaar heen door het raam naar buiten te kijken. Een leuk gezicht al die enthousiaste dames. De een wijst nog harder dan de ander. Er wordt flink verbouwt op de luchthaven dus moeten wij met een bus naar de terminal. In de bus wijzen ze al naar mij en giechelen. Een van de dames komt voor mij staan en kijkt omhoog of dat ik een reus ben. En vrolijk blijven lachen. Dan pakt zij haar telefoon om een selfie te maken. Best lastig als je zelf klein bent om de lange persoon, die pal achter je staat in een overvolle bus, goed op dezelfde foto te krijgen. Ze wijst een vriendin aan om dan maar op afstand een foto te maken. Nu willen de andere dames ook op de foto. Het wordt een sessie van 4 foto’s voordat iedereen er echt duidelijk op staat met mij. Oh je ik moest echt een arm om hen heen slaan. En maar lachen.

Ik zie van zulke situaties de humor in en lever graag een bijdrage aan een blije dag.

Wie weet waar die foto’s nog terecht komen.

Booking.com

Geef een reactie