Hongkong

Mijn eerste reis van 2019 start.

Met de bus naar het hotel. Nou een hotel kan je het niet noemen. Het is een groot gebouw met heel veel kleine kamers. Het is meer een bed met muren er omheen. Echt klein en dan die douche. Ik kan amper naast het toilet staan om te douchen. De kamers lijken te zijn gemaakt in oude woonappartementen. Het complex zelf is zeer beroemd in Hongkong.

Na 2 vluchten en een vertraging van een uur, sta ik in Hongkong. De reclames beloven de mooiste wereldstad van Azië. Dat belooft heel veel goeds.

Chung King Mansions. Zo heet het complex. In mijn reisgids: De ghetto van de stad wordt het genoemd. Daar waar alle minderheden samen komen. Daar waar je spotgoedkoop nepartikelen kan kopen. Daar waar eten van over de hele wereld goedkoop wordt verkocht. Daar waar de politie regelmatig controleert. En dan ook nog in het hele gebouw. Eindelijk ben ik met veel omzwervingen op mijn kamer. Superhard gebons op de voordeur. Eerst negeer ik het. Het bonzen houdt echter aan. Er is geen kijkgat in de deur dus op goed geluk open in de voordeur. Drie politieagenten. Iedereen moet zijn originele identiteitsbewijs laten zien. En zo snel zij er waren zijn ze ook weer weg.  

Helaas ben ik grieperig aangekomen. Slapen in een vliegtuig lukt mij sowieso zelden dus vroeg het bed in. Oef een hard matras. Ik ben vele uren van de planeet. Inclusief hoestbuien en koorts. In bed blijven in een nieuwe stad is geen optie dus met watten in mijn hoofd duik ik de stad in.

Hongkong is vooral een hele schone stad

Hongkong is vooral een hele schone stad. Met nette bewoners die zich aan de regels houden en rustig in een rij wachten als het nodig is. Niets geen duwen of voorkruipen. Voor een grote stad is er weinig verkeer op straat dus ook erg weinig getoeter. Het meeste verkeer zijn de bussen en taxi’s. Grappig wat het eerst kan opvallen als je ergens voor het eerst komt. Hongkong is echt een wereldstad. Het is heel lang een kolonie van Engeland geweest. Heel veel dingen, zoals straten, zijn in Chinees en Engels dus het is super eenvoudig om hier de weg te vinden. Tevens is het gebouwd op een klein compact stuk land. Weinig grond en heel veel mensen betekend dus heel veel wolkenkrabbers. HK was er vroeg bij met hoogbouw omdat er een grote noodzaak voor was en is.

Doordat ik grieperig was en geen groepstour heb gemaakt heb veel minder mensen gesproken dan normaal. Op de rondvaartboot door de haven sprak ik een stel uit LA. Hun zoon wil in 12 maanden alle Disneyparken van de wereld hebben bezocht.

Bella 28 heb ik beschreven in een blog. Een superleuk gesprek was het.

Hongkong heeft mij positief verbaast en verrast zelfs al was ik grieperig. Een hele grote stad met veel minder lawaai dan je zou verwachten. Een breed scala aan attracties. Echt een stad die voor iedereen genoeg te bieden heeft.

De kop van het reizen in 2019 is eraf. Het was een goed begin. Blij dat ik reis.

Volgende bestemming: China

2 gedachten over “Hongkong”

Geef een reactie