Ervaringen of avontuur?! 3/3

green milkshake

Zelfs na een lange tijd reizen. En dat al maanden alleen. Zonder noemenswaardige incidenten. Krijg je soms toch nog een stresstest. Of maak je een soort van beginnersfout. Ervaringen en avontuur. Het ligt dicht bij elkaar.

Een dag East Londen. Ook een uitdaging. Bij aankomst is er geen stroom. De landelijke verdeling om het te besparen. Ruim op tijd ga ik naar de luchthaven. Van wat ik gezien had is er een koffietentje met goede koffie.

Alles verloopt soepel. Het is een binnenlandse vlucht dus alles is iets soepeler. Het vertrek is op tijd. Mijn gids van de tuinenroute, Nicolaas, haalt mij op. Wat een service.

Na ruim een maand ben ik weer terug in Kaapstad. Ik heb nog een week voor ik weer vertrek naar Nederland. Grappig om Nicolaas na ruim een maand weer te zien en spreken. Vrolijk kletsend brengt hij mij naar het hostel.

En tja het ging ook allemaal te soepel. Ik moet mijn bed betalen. Paniek. Geen telefoon. En geen creditcard. Zoek. Weg. Iets wat ik normaal nooit samen wegstop. Mijn telefoon en creditcard. Nooit samen. Normaal bewaar ik de creditcard in mijn beha. Alleen op het strand heb ik het maar even in de creditcard in mijn telefoon gestopt.

Waar had ik de telefoon voor het laatst?

In het vliegtuig dat weet ik zeker. Ik had een whatsapp bericht van een zus. Met wifi wilde ik het bericht beantwoorden. Mijn telefoon staat nog aan. De berichten komen binnen. En met bellen gaat de over. Goed nieuws. Bij diefstal is het allemaal gelijk uit en weg.

Nicolaas brengt mij terug naar de luchthaven. Onderweg hebben wij een soort van geforceerd normaal gesprek. En grappen ook. Oh kijk hoe mooi de zonsondergang is. Best een foto waar. Ach pech telefoon weg.

Bij de informatiebalie is een vriendelijke mevrouw. Zij schrijft een papier uit dat ik terug kan naar de bagageband. Misschien ligt de telefoon nog op het toilet. Niets op het toilet dat zou ook haast te mooi zijn.

De bagage informatiebalie van de vliegmaatschappij. De jongeman heeft nog niets gehoord en gezien. Zijn eerste vraag is: Wat voor telefoon heb jij? Een Samsung 10. Zijn reactie is: Oh die wil niemand. Daar zit een track and trace op, Oude telefoons hebben ze liever.

De jongeman belt om contact te krijgen met de schoonmaakploeg. Gelukkig is het toestel nog aanwezig. Er zit niets op dan wachten. Ik krijg zelfs een kopje water aangeboden. U bent vast erg geschrokken dat maakt dorstig. Voor uw gezelligheid drink ik een kopje water met u mee.

Ik vind het echt aandoenlijk attent

Nicolaas staat aan de andere kant te wachten. Hij heeft geen idee wat er gebeurt. Een berichtje sturen lukt natuurlijk niet. Pech telefoon weg.

De jongeman legt uit dat de luchthaven waarschijnlijk de beste plek is om je telefoon te verliezen. Alle medewerkers moeten door een detectiepoortje als zij binnenkomen en weer naar huis gaan. Op het identificatiebewijs staat hoeveel telefoons die persoon heeft. Vertrekken met een telefoon meer is uitgesloten. Er worden dan geen vragen gesteld. Wel wordt de politie gelijk ingeschakeld.

De kans dat een andere reiziger belang heeft bij je telefoon is ook best klein. Een geruststellend gesprek. Hij zegt zelfs: U zult versteld zijn hoeveel telefoons en andere waardevolle dingen wij hier hebben. Bijna niemand neemt de moeite om het op te halen. Iedereen denkt dit is Kaapstad het is vast gestolen.

Er komt een bericht. Er is een telefoon gevonden. En 10 minuten later.

Het is nog mijn telefoon ook

De dame zegt nog: Hoe kan u nu uw telefoon vergeten. Zelfs nog met een creditcard.

Niet vergeten dus. Mijn beste gok. In plaats van in mijn tas is die ernaast geschoten.

Dit is toch echt een behoorlijke grote dosis van weer geluk hebben.

Ik stuur gelijk Nicolaas een berichtje. Telefoon terug.

Zijn reactie. Tuurlijk jij wel!

En zo voelt het ook best wel. Op de momenten dat het telt lijkt het geluk mee te zitten.

De jongeman zegt nog lief: Mevrouw ik ben heel blij voor u. En ik ben blij voor mijzelf dat u niet ging huilen. Ik heb een hekel aan tranen.

Wat een schatje.

Uiteraard doe ik gelijk de creditcard weer in mijn beha.

Ik denk echt dat ik een liter zweet ben kwijtgeraakt in die korte tijd.

Je maakt wat mee.

En soms meer of andere dingen dan je wilt.

Twee dagen die een goede test waren: Hoe gaat u om met stress?

Geslaagd ben ik wel.

Liefs,

Sabine

Mooi en gezondMooi en gezond

Geef een reactie