Wat een ervaring en avontuur

Werken op een cruiseschip. Wat een ervaring en avontuur. Een hele andere manier van werken en leven. Ik denk dat het met niets te vergelijken is.

Men zegt dat het leven aan boord snel gaat. De dagen rijgen zich aan elkaar. Eigenlijk weet niemand welke dag het is. Iedereen werkt toch elke dag (behalve de zangers). Er zijn dagen dat ik de ochtend een paar uur werk. Een paar vrije uren tussendoor werk en dan de avond weer een paar uur. Soms weet ik dan niet of iets die ochtend gebeurd is of de dag ervoor.

Vele van mijn collega’s zeggen dat de gasten hun hersens niet mee aan boord nemen. En soms zijn er echt bijzondere momenten.

Een paar grappige gebeurtenissen:

  • Is dit schip al eens gezonken?
  • Afreis dag in Hamburg met de koffers in de terminal. Mijn vrouw heeft al haar broeken in onze koffer gepakt en heeft nu niets meer om aan te trekken.
  • Slapen jullie als personeel ook aan boord?
  • De overtocht van Engeland naar Frankrijk: Oh varen we niet de gehele tijd langs de kust zodat ik mijn app kan gebruiken?
  • Kunnen de mensen aan land mij ook in het Duits verstaan?
  • Wij hebben de koffers op de gang gezet. Nu staan wij in de pyjama voor de deur en hebben ons buitengesloten.

De hele sollicitatieprocedure tot aan de dag van vandaag is een hele ervaring en avontuur. Ik had het niet willen missen.

Een unieke ervaring. Ik heb veel lieve en mooie collega’s van over de hele wereld ontmoet. Vele leuke en unieke gasten. Heerlijk eten en vele gezellige uren in de bar. Genoten van de uitzichten. En dan vooral van het uitzicht op Noorwegen.

Soms komen er onverwacht dingen op je pad die je niet kan laten liggen. In mijn geval kreeg ik een baan aanbod vanuit een oude sollicitatie. Ik word weer een landrat.

Het gebrek aan daglicht is vanaf het begin al een ding geweest. En als je niet echt onder de indruk van strepen bent dan is de scheepvaart minder mijn ding.

Waar ik nu naartoe ga?

Na de bekende wintersportplaats Saalbach Hinterglemm. Ik die niet aan wintersport doet. Die liever zon en warmte heeft dan sneeuw en kou.

ik kijk er naar uit. Weer een nieuwe ervaring en avontuur.

Waar boek ik wat?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2 gedachten over “Wat een ervaring en avontuur”

  1. Geweldig Sabine, weer een hele ervaring rijker. Heel veel plezier in de bergen. Ik hoop dat je het fijn naar je zin zult hebben. Ik wacht jouw nieuwe verhalen weer af.

Geef een reactie