En weer door

sabine mensink van sabinesmind

Ik ben gestopt met de baan in Reutte.

En geloof het of niet. Er zijn best veel vacatures in de hotellerie. Onder de noemer elk voordeel heeft zijn nadeel en v.v.

Veel hotels zijn dicht geweest. Of zijn zelfs nu dicht. Personeel zoekt een andere baan. In deze tijd besluiten veel mensen om in een andere sector te gaan werken. Gastvrijheidseconomie is te grillig vooral in deze tijd.

Wat betekend dat veel hotels bij heropening veel nieuw personeel zoeken. En ook dat hotels die openblijven ook een groot verloop hebben in het personeel.

Afgelopen maandag had ik een sollicitatiegesprek. Door de omstandigheden moest ik nog een coronatest doen. Vaak is de uitslag slechts 48 uur geldig.

Maandag met een negatieve uitslag wat dus positief is de grens over. Geen enkele controle nergens.

Het was wellicht een van de kortste sollicitatiegesprekken ooit. Mijn cv was al goedgekeurd. Ik was op tijd voor het gesprek. Zag er verzorgd uit. Mijn Duits is goed genoeg. Rondje door het hotel. Wanneer kan u beginnen?

Nu!

Nu?

Ja hoor ik heb nog vakantiedagen van het vorige hotel. En ik heb al mijn spullen al bij mij in de auto. Geregeld.

Een nieuwe baan. Nieuwe werk omgeving. Nu in Duitsland. Wellicht een veiligere keuze in deze tijd. Duitsers reizen altijd redelijk veel in eigen land. In deze tijd zeer belangrijk.

Na ongeveer 1,5 uur zit ik al op mijn tijdelijke personeelskamer op 2,5 kilometer van het hotel.

Ik ben flexibel. En zo wil ik ook zijn. En dat heeft mij enorm geholpen deze keer. Dinsdag om 08.00 uur had ik al mijn eerste werkdag. Gelijk in het diepe

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2 gedachten over “En weer door”

Geef een reactie