Een korte ervaring

Op zondagavond 6 uur kom ik aan in Hinterglemm. Nergens brandt er licht. Niemand op straat. Echt pikkedonker is het overal. Jeetje het lijkt wel een spookdorp. Zo vreemd. Waar ben ik dan nu beland? Ik ga werken aan de receptie van een 4 sterren hotel. Een prachtig hotel met super mooie kamers.

Het wintersportseizoen start hier pas begin december. Maar dat er dan echt helemaal niets open is had ik niet verwacht. De supermarkt is 6 dagen per week open. De bakker is 6 ochtenden per week open. En dat is het dan. Overdag is er bijna niemand op straat. Zodra het donker is echt niemand te zien.

Een nieuw collega ontvangt mij en brengt mij naar mijn kamer. Een personeelskamer onderaan een piste vlak naast het hotel.

In de kamer staat al bagage en twee bedden. Dus ik zeg al dit lijkt mij niet goed. Ik zou een kamer alleen krijgen. Het is een foutje de kamer is voor mij en het tweede bed gaat er nog uit. De bagage verplaatsen wij naar een andere ruimte. Prima miniappartement en allemaal nog redelijk nieuw.

De volgende ochtend meld ik mij bij de afdeling personeelszaken voor een persoonlijke kennismaking. In het winterseizoen heeft het hotel heel veel personeel. De reactie op mijn verbazing dat er twee bedden in de kamer stonden. Dat de kamers gedeeld worden door twee personen is zeer wenselijk. Mij is toegezegd dat ik een eigen kamer krijg en dat wil ik ook graag. Op de kamer is er geen enkele mogelijkheid van privacy.

Ik ben aangenomen voor de receptie. Sinds januari 2020 heb ik aan de receptie gewerkt bij verschillende hotels en op een cruiseschip. Er bestaan vele hotelsystemen. Hoe meer je er kent hoe makkelijker het wordt om een andere systeem te leren kennen.

In Hinterglemm wordt er druk gerenoveerd. De werkplek van de receptie is aan een restauranttafel. Al met al was ik er twee weken waarin in vooral veel inventaris gedaan heb. Ramen gelapt. De gasteninformatie heeft gewijzigd van zomer naar de winter informatie. Opruimwerkzaamheden etc. Er was een tekort aan werkplekken. Ik zag het en kon het begrijpen dat het even behelpen was.

Een collega kreeg opeens de mededeling dat zij de kamer ging delen. Geheel onverwacht. De aanvullende mededeling was dat de nieuw aan te komen college ook niet wist dat zij de kamer zou moeten delen. Dus het kan zijn dat zij eerst schrikt. Ik denk dan zo ga je niet met mensen en personeel om.

Ik kreeg geheel onverwacht de mededeling dat zij niet met mij verder willen. Mijn moedertaal is niet Duits. Wanneer ik de vertaalmachine gebruik kost dat te veel tijd dus ben ik te langzaam. Het hotel heeft het nodig dat de kamers gedeeld worden. Maar bij een vriendin van de eigenaresse zoeken zij met spoed een receptioniste en daar kan ik zo beginnen.

Totaal verbazing van mij kant. Het hotel is nog niet eens open. Ik heb nog niet eens een week aan de computer gewerkt. Veelal moest ik lang wachten op nieuwe taken wanneer ik een taak af had. Het is zoals het is. De winter en wintersport zijn niet mijn favoriet. Hinterglemm betekent achter in de glemm. Achter in de vallei. En dat is het ook. Je rijdt 17 kilometer om bij de grote weg te komen.

Het kan soms raar en onverwacht totaal anders lopen. Denken in mogelijkheden. Ik heb mijn spullen ingepakt en gesolliciteerd. Op naar een nieuw avontuur.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Waar boek ik wat?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

Booking.com

4 gedachten over “Een korte ervaring”

 1. Toch wel jammer dit soort ervaringen. Maar vanuit mijn oogpunt denk ik toch “it’s their loss”. Ze weten niet wat ze verliezen want aan jouw installing mbt werken, zal vast en zeker nog steeds niets mis zijn.
  Veel succes voor de volgende plek

  1. Leuk is het zeker niet. Dank je.
   Het bizarre is dus ook nog dat het hotel nog niet eens heropend was.
   Ik heb nog niet eens in een werkend bedrijf gewerkt.
   Het is zoals het is.
   Er zit stad, strand en meer zon in de pen

Geef een reactie