De laatste dag van een jaar

De laatste dag van 2020 is daar. Velen doen een reflectie van een jaar net als je bij veel banen hebt. De Laatste dag van een jaar maakt veel mensen melancholisch.

Over 2020 ga ik kort zijn.

Net als voor velen is het een heel bizar jaar geweest. Een jaar wat niet te plannen viel. Een jaar waarin het heel lastig is om even op bezoek te gaan bij familie en vrienden. Hoewel de afstand zoveel kleiner was dan in vele andere maanden.

Ik mis de mooie contacten

De omarming. Knuffels. Mooie gesprekken. Ik mis het reizen, ontdekken en de vrijheid in beweging.

Zeker was het niet alleen een slecht jaar. Maar. Ik hoop toch echt dat in 2021 mijn leven weer meer terug gaat lijken op mijn leven van voor 2020.

Vandaag mag ik nog een paar uurtjes werken in het hotel. Hetgeen vast betekend dat ik er ben voor de aanwezigheid en er niet echt werkzaamheden zijn. De receptie is, zonder de feestdagen, toch 6 dagen per week bezet. Voor bereikbaarheid voor alles en iedereen. Gasten, personeel, leveranciers en als paar extra handjes.

In ongeveer de helft van het jaar in lockdown: ben ik wel bijgeslapen. Heb ik genoeg gewandeld. Had ik veel te veel tijd om te eten. Heb ik heerlijke boeken gelezen. Heb ik heel veel meer films en series gekeken. Heb ik genoeg inspiratie opgedaan voor dag tochten, reizen en online ideeën.

Ook heb ik veel moeite moeten doen om vrolijk, positief en gemotiveerd te blijven.

Het is gelukt. En het blijft mij vast ook lukken.

Maar een normaler leven met een wekker die gaat. Met een baal uur. Met wallen onder mijn ogen van te weinig slaap. Met een beetje stress. Met mij haasten. Met meer werkdagen dan vrije dagen.

Het wordt de eerste, en hopelijk ook laatste keer, dat ik een jaarwisseling alleen ben. Er is een avondklok van 21:00 uur tm 05:00 uur. Ook vandaag.

Ik zeg. 2021! Kom maar door

Ps. Wanneer ben jij voor het laatst over een sloot gesprongen? Ik gisteren nog haha. En het lukte nog.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Bol.com Algemeen

2 gedachten over “De laatste dag van een jaar”

  1. Sabine, ik wens je toch ondanks alles een prettige jaarwisseling 😘
    En hopen op een gezond 2021
    Mag altijd graag jouw mailtjes lezen!

    Groetjes,
    Ria en Bertus

Geef een reactie