Cadeau tips voor reizigers of expats

sabine mensink van sabinesmind

Een goed cadeau geven is lastig. Sterker nog. Ik vind het al lastig als iemand mij vraagt wat zou je graag willen hebben. Ik geef je cadeau tips. Deze kunnen altijd al zijn ze zeker goed voor reizigers en expats.

In dit blog cadeau tips. Geschikt om te vragen en/of te geven (aan iemand die voor langere tijd op reis gaat). Sommige dingen zijn voor iedereen fijn om te hebben.

Een boek lezen altijd fijn

E-reader. Handig op lange reisdagen. Lange wachttijden. Op het strand etc. Een licht apparaat waarop je honderden boeken kunt laden.

Een e-reader beschermhoes tegen krassen, zand etc is praktisch. Ik schuif soms geld in het hoesje. Zo heb ik wel geld bij mij maar geen portemonnee.

Selfie stick. Leuk om zelf ook eens op een foto te gaan.

Nooit verwacht van mijzelf.

Tripod. Ook handig om selfie en/of video te maken.

Reisstekker. Het lijkt een onding maar reis je over meerdere werelddelen of meerdere landen toch handig om bij je te hebben.

Kabelorganizer. Handig alle snoeren en kabels overzichtelijk bij elkaar. Nooit meer iets kwijt. Nooit meer iets in de knoop.

Packing cubes. Overzichtelijk je bagage inpakken. Het scheelt tijd in zoeken. Maar ook minder kans dat je iets achterlaat. Ik heb ze los gekocht in verschillende kleuren.

Toilettas. Beste tip ooit. Toilettas met ophanghaak en waterdicht. Nooit meer gedoe of ruimte gebrek. Hang het aan de deurklink, handdoekhaak, spiegel etc.

Deze tips zijn ook voor expats of nomades

Rugzak met laptop vak. Ik gebruik deze als handbagage en als dag rugzak. De meerdere vakken maakt het opbergen overzichtelijk. Rood is mijn favoriete kleur.

Moneybelt. Ik gebruik dit alleen op reisdagen van A naar B. Maar dan is het echt fijn om alle belangrijke documenten en paspoort dichtbij en bij elkaar te hebben. Ik draag het hoog. Bijna onder de oksel. Dus op zij.

Dagcrème met zonnefactor. Een must. Een tube is praktische dan een pot.

Powerbank. Omdat je nooit weet wanneer je kan opladen en je het toch gewend bent. (moet ik de handbagage bij vliegen)

Oordoppen/herriestoppers. Op een slaapzaal een must. Ook handig onderweg

Telefoon. Deze maakt zeer goede foto’s en video’s. Handig dat je 2 simkaarten tegelijk kan gebruiken. Ter plekke koop ik een lokale simkaart als ik langer dan een maand denk te blijven

Microfyber handdoeken en strandlaken. Sneldrogende en licht in gewicht handdoeken voor douchen, strand, zwembad

Hervulbare waterfles. Dopper heeft al vaak tot een gesprek geleid. Velen vragen zich af wat het is en hoe het werkt.

Notitieboekje met pen. Voor tips, adressen, gedachten, ideeën etc.

Cijferslot flexibel draad. Voor je rugzak, dagrugzak, koffer, locker.

Een rugzak van goede kwaliteit. Neem niet een te lichte kleur. Meer vakken is makkelijker met dingen verpakken en pakken. Osprey heeft standaard een regenhoes in de rugzak. Ik gebruik de regenhoes bijna elke reisdag. Het helpt dat niemand ongevraagd iets in je rugzak kan stoppen. Of dat er misschien toch iets uit je rugzak valt. Ik heb er ook wel eens een jas tussen gedaan toen het toch te warm werd.

Flightbag. Tijdens een vliegreis een must. Op de bagageband gaan de meeste rugzakken kapot. Jammer. Neem een ruime flightbag dan kan je er bij de check-in nog iets bij in stoppen mocht dat nodig zijn,

Regenponcho. Licht in gewicht. Past over je rugzak heen. Praktisch.

Zwitserszakmes. Een goed praktisch item voor vele dingen te gebruiken. Vooral de schaar gebruik ik vaker. Het wordt als een wapen gezien. Niet in je handbagage stoppen.

Powerbank. Tussendoor opladen. Vooral als je veel foto’s maakt en terugkijkt loopt de batterij snel terug. Je wilt geen fotomoment missen doordat je telefoon leeg is……..

Neem je dan een crème of bodylotion mee. Deze kan je gebruiken voor gezicht, lichaam. Als aftersun. Sommigen gebruiken het zelfs als zonnebrandcrème. Een alles kunner.

Vochtige reinigingsdoekjes voor gezicht en handen. Met een makkelijke huid heb je niet meer nodig. Geen gesleep met lotion, tonic en watjes.

Iedereen heeft andere wensen en gewoontes. Ik neem al vele jaren multivitaminen en als extra magnesium. Maar ook pleisters zijn raadzaam. Even als paracetamol.

Heerlijke boeken voor inspiratie, voorpret, kijkplezier.

Ook handig. Lippenbalsem met een gekleurd glansje. Zo lijkt het toch nog een beetje of je lippenstift op hebt en het verzorgd.

Meindl wandelschoenen. Wat een fijne, goedzittende schoen. Ik liep er zo in weg. Tijdens het reizen heb ik deze wandelschoenen mee, een paar sneakers. En outdoorsandalen ik heb de gekleurde versie net iets vrolijker.

Boeken voor op de e-reader. Deze serie leest zo fijn weg.

Spelletjes. Uno is denk ik het meeste gespeelde spel bij reizigers. Snel uitteleggen en eenvoudig te spelen. En toch altijd spannend.

Zeep en dus een zeephouder. Lichter dan douchegel. Gaat langer mee dan douchegel. En neemt minder ruimte in dan douchegel.

Iedereen is anders. Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Veel reizigers hebben een slaapmasker. Of een waszak (ik gebruik gewoon een grote plastic zak). De lijst kan heel lang zijn. Veelal ben je niet op echt hele afgelegen plekken dus kan je in een winkel genoeg kopen. Al zal het niet je gebruikelijke merk zijn.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Waar boek ik wat?

Vliegtickets eenvoudig en snel over https://www.skyscanner.nl/

Een bed eenvoudig en snel over https://www.booking.com

Soms reserveer ik een bed over https://www.airbnb.nl/

2 gedachten over “Cadeau tips voor reizigers of expats”

Geef een reactie