Al die kleding.

En dan ben ik na bijna 4 maanden weer even in Goor. Met een rugzak vol met vuile kleding. Eigenlijk was ik dit keer helemaal niet zo lang weg. Het langste was ik bijna 8 maanden aan een stuk weg. Al is het reizen en het leven geen wedstrijd.

Het terugkomen in mijn vertrouwde omgeving is altijd weer een warm bad. Mensen weer zien en spreken. Vertrouwde winkels en producten. Wat dan?

Zomergoud van Bakkerij Nollen. De eerste zo herkenbare hap. Zo lekker. En. Sate Hawaii bij bar bistro de Olde Smidse. Ontelbare keren heb ik het al gegeten. Het hoort voor mij bij Goor.

Ook nu natuurlijk vaak de vraag: Wat is je plan? Hoe lang plan je nog zo te leven?

Ik heb er geen antwoord op. Ik plan mijn leven niet zover vooruit. En. Nu door corona blijkt maar weer eens dat het leven niet goed te plannen valt.

Luisteren naar mijn gevoel. Doen wat goed voelt. Doen wat mijn gevoel mij ingeeft. Denken in mogelijkheden. Kijken waar kansen liggen.

Ik maak ook afwegingen en keuzes. Net als iedereen. Alleen vind ik andere dingen nu belangrijker dan eerder. Daarom ben ik zo blij dat ik elke keer mij weer verbaas over de hoeveelheid kleding. De kleding die nog bij mijn pa hangt. Mijn gevoel ten opzichte van bezit, geld en tijd is veranderd. Geen waarde oordeel. Maar het is echt veranderd. En dat voelt goed. Misschien veranderd het ooit weer. Dat zie ik dan wel weer.

Daarom de verbazing over de kleding

Ik had al zeker de helft weggedaan toen ik mijn huis verkocht. NU verslijt ik een paar schoenen en die vervang ik. Niet meer bijkopen. Okay. In Nederland heb je toch kleding voor 4 verschillende seizoenen. Hier heb je iets meer nodig dan als altijd maar de zon schijnt.

Mijn kast jongt aan. Haha. Via de achterkant kruipt de kleding weer in de kast. Het kan niet anders. Ik heb net weer een grote tas weggebracht. En tegelijk vind ik het ook een mooi gevoel. De verbazing over al die kleding. Al dat “bezit”. Het bezit wat ik nu heel anders waardeer.

Of beter gezegd: Ik vind het nu zo overbodig veel

Ik voel mij vooral heel erg vrij. Enorm rijk. Die rijkdom heeft niets met geld en bezittingen te maken. De rijkdom zit hem echt in gevoel, ervaringen belevenissen. Onbetaalbaar.

Ik begrijp heel goed dat niet iedereen zo kan en wil leven. Dat veel mensen het eng zouden vinden. Dat mensen mijn levenstijl te onzeker vinden.

En toch? Krijg je de kans. Komt er een mogelijkheid op je pad?

Doen!

Echt doe het.

Het zal je leven zeker veranderen. Verrijken. Het zal je zoveel meer geven dan je ooit voor mogelijk hield.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Bol.com Algemeen

Geef een reactie