50 jaar. Een heuse Sarah. Een mijlpaal.

collage 50 jaar

Zondag was een dag met een gouden randje. Ik tik de 50 aan. 50 jaar een mijlpaal. Een Sarah. Een vreugde dat je het haalt en ook nog in goede gezondheid bent.

Ik ben zo verwend en in de watten gelegd. I.p.v. van een feestdag werd het een heel feest weekend. Dit was een van de beste en fijnste weekenden. Veel dierbare, lieve mensen gesproken en gezien.

Doordat het ongewis was hoelang ik zou blijven. Of ik op 30 mei nog wel in Goor zou zijn. Had ik al twee uitjes cadeau gekregen. Kijk aan alles zit ook altijd een positieve kant. Heerlijke cadeaus. Het beste cadeau. Samen tijd met elkaar doorbrengen. En natuurlijk samen eten. Dan is het feest compleet.

Een heel weekend feest

Vrijdag was ik met een dierbare vriendin een dag in Elburg. Wat is dat een leuke, mooie en prachtige stad. Het weer was super. En dan ook nog in goed gezelschap.

Mijn zus en zwager stellende hun tuin ter beschikking voor de zondag. Zaterdag overdag stond in het teken van boodschappen doen en stoelen klaarzetten. Dat er iets te gebeuren stond was duidelijk. Ik kreeg een instructie. Zaterdagavond moet jij thuisblijven bij pa. Overdag deden mijn zus en mijn vader al geheimzinnig. Dat wat er komen zou leuk en gezellig zou worden wist ik zeker.

Op stap met vier oude dametjes

Zaterdagavond. Opeens stonden er vier vrouwen als oude vrouwtjes verkleed in de kamer. Geen woord hebben ze gezegd. Dat had ik niet verwacht.Zo leuk. Ik werd meegenomen in een auto versierd met 50-jarige vlaggetjes. Flink toeteren en zwaaien. Al was het na 8 uur dus rustig op straat. Het kon de pret niet drukken.

Ik ging meuten (een borrel drinken) bij mijn oom en tante en een vriendin. Wat een vrolijkheid. De vriendinnen hadden het huis versierd bij een van hun. Een heus spandoek voor het raam. Binnen was het ook prachtig versierd. En een tafel vol met hapjes. Pas bij het huis gingen de maskers af en begonnen de oude vrouwtjes te praten.

Op het spandoek was zelfs een foto waarvan ik het bestaan vergeten was. Zo is het een aaneenschakeling van heel veel grote, kleine en ook lieve verrassingen. Het was een superfijne avond. Waarbij de wijn rijkelijk stroomde. Waarbij herinneringen werden opgehaald en gemaakt. En samen huilen van het lachen.

Vrienden en familie zo fijn

Ik wist al dat ik een gelukkig mens ben met zulke dierbare vrienden. En dat werd dit weekend nog meer bevestigd. Tijd, kosten noch moeite zijn bespaard. Vele mensen zijn er uren mee druk geweest. Ook familie natuurlijk.

Als blijvende herinnering heb ik vele foto’s. Een fotoslinger met lampjes. Een prachtige armband met daaraan een bedel de initialen van vriendinnen. Een eigen kletspot. Bloemen. Kaarten. Heel veel berichtjes. Overweldigend. Ik heb mij nog nooit zo jarig gevoeld.

Een heel weekend alleen maar genoten. Gelijk was het een mooie manier om ook weer gedag te zeggen. Donderdag rijd ik weer naar Beieren. Op 1 juli opent het hotel weer. Vooraf zal ik al ingedeeld worden. Ik regel daar een vaccinatie en nog een paar andere dingen. Dan kan ik vol goede moed, zin en enthousiasme eindelijk weer aan het werk. En niet onbelangrijk. Ik kan de omgeving ontdekken.

Als bloggger heb ik ook even geneusd op internet. 50 jaar in cijfers is toch een keer leuk.

Geboren 30 mei 1971 rond 2 uur in de ochtend. Het was eerste Pinksterdag en het beloofde wederom een warme dag te worden.

Mijn ouders hadden al twee dochters. Om de spanning voor mijn vader niet te lang op te bouwen ben ik eerst met mijn voeten geboren. Verrassing weer een meisje. Dat was ook de reden dat ik in Hengelo in een ziekenhuis ben geboren.

Sterrenbeeld Tweelingen

Chinese astrologie het jaar van het Varken

De zon kwam op om 5:28 en ging onder om 21:47

De maan was 32% zichtbaar

De Nederlandse bevolking telde 13.180.641 mensen. Ongeveer de 50/50 verhouding tussen vrouwen en mannen.

50 jaar dat zijn:

18.263 dagen

438.263 uren

26.297.438 minuten

1.577.784.463 seconden

Het nieuws was: Geslaagde lancering van de Mariner 9 Marssonde.

Nummer 1 in de top 40 was

UNDERNEATH THE BLANKET GO – gilbert o’sullivan

Wow wat een zalig weekend was dat. Op naar de volgende 50 jaar.

Geef een reactie