2021 loopt op zijn eind

collage 2021

Het einde van het kalenderjaar eindigt. Een moment om terug te blikken. Een emotioneel intens jaar. 2021

Afscheid in Juli

2021 zal voor altijd het jaar zijn waarin ik definitief afscheid moest nemen van mijn moeder. Door de ziekte Parkinson en Parkinson dementie neem je telkens al een stukje afscheid. De ziekte werd groter en mijn moeder kleiner. Gelukkig kon ik bij haar zijn op haar laatste reis. Verdriet en dankbaar dat haar lijden voorbij is vliegen door elkaar heen. Het gemis zal altijd blijven.

50 jaar in mei

Wat een gave mijlpaal was dat. Het enige positieve aan covid19 was dat ik door de lockdown in Goor was. Ik had bij mijn afscheidsfeest in Januari 2018 al gezegd: dit is het laatste feestje dat ik geef na het reizen is het geld op. Totaal overrompeld was ik dan ook door de gulheid van vele lieve mensen. Ik heb mijn 50ste verjaardag gevierd,  verdeeld over 5 feestjes. Duizendmaal dank aan vrienden, familie en oud-collega’s. Ik zeg 50 worden is fantastisch.

Lockdown

Ik las maanden terug de opmerking: Ik ben al vaker in lockdown geweest dan in een relatie. Bij mij staat de teller eind 2021 gelijk. 3-3. Wat een trieste constatering. Niet om het aantal langdurige relaties. Wel om het feit dat een hotel al 3 keer moest sluiten. En dan vooral met in het achterhoofd dat het nog lang niet voorbij is.

Reishart

Net als iedereen moet je het maar doen met de situatie waar je in zit. Het beste ervan maken. Ik ben gaan werken in hotels om een werkende nomade te worden. In mijn vrije tijd de omgeving verkennen. Reizen en werken combineren. In de omgeving waar ik nu werk is genoeg te zien en te doen. Echter zat alles op slot.

Ik begrijp best dat voor velen reizen een luxe is. Geen noodzakelijk iets. Er zijn zeker veel belangrijkere dingen. Meer essentiële dingen. Echter mochten de kappers weer open omdat vele mensen dat zo nodig hebben. Zoals sommige mensen de kapper nodig hebben, make-up, een huisdier, sporten, winkelen. Noem maar op. Zo heb ik het nodig om te reizen. Nieuwe plekken te bezoeken. Mijn reishart werd onrustig. Ik werd onrustig.

Behang

Salzburg is zo’n fantastische mooie stad. Ik ben de tel al kwijtgeraakt hoe vaak ik daar al was. Vaak ga ik er voor een dag naartoe. Evenals het ook zo mooie Bad Reichenhall. Of een boottocht maken op de Chiemsee. En er is nog veel meer moois.

En zo mooi als ik het allemaal vind had ik een langer uitje nodig. Gelukkig gaf ik toe aan mijn onrust. Zo heb ik toch in 2021 nog een beetje kunnen reizen. Qua kilometers niet eens ver van mijn huidige woonplek maar dat hoeft ook niet. Tapettenwechsel noemen ze het hier: Wisseling van behang.

Dag 2021

Ik hoop nog veel verschillende behangen te mogen bewonderen en ontdekken. Op mijn uitjes in 2021 en in mijn huidige baan heb ik weer veel diverse personen leren kennen. Er zaten weer een paar prachtige paradijsvogels bij. Ontmoeten, beleven en ervaren. Ik hoop wel dat 2022 een jaar wordt met minder lockdown en meer vrijheden.

Bedankt voor alle prachtige ontmoetingen. De gewonnen fles Sekt staat al buiten op mijn balkon te koelen voor de jaarwisseling. Afscheid nemen van een toch wel vreemd en verdrietig jaar. Proosten en hopen op een beter nieuwjaar.

Blijf gezond

Bleib Gesund

Stay healthy

Sabine

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

12 gedachten over “2021 loopt op zijn eind”

 1. Een heel emotioneel jaar voor jou Sabine, mooie emoties, verdrietige emoties.
  Het hoort bij het leven, maar het huidige leven is zo vreselijk anders dan we gewend waren.
  Ik hoop dat 2022 jou veel plezier zal brengen waar je ook zult zijn.
  Gelukkig Nieuw Jaar.❤️

 2. Mooie woorden Sabine!
  Hoop dat 2022 een jaar voor je mag worden waarin weer meer gereisd kan worden met veel gezondheid , geluk , liefde en sprankelende ontmoetingen😘

 3. Sabine, wat een bewogen jaar. Een van ups en downs. Ik mocht bij een hoogtepunt zijn: jouw 50ste verjaardag in de tuin van Geeske. Erg gezellig en leuk je weer te zien. Ik hoop dat 2022 je alles gaat brengen wat je graag wilt, maar bovenal gezondheid. Liefs uit Almelooo

   1. Sabine wat een mooi jaaroverzicht heb gemaakt. Met ups en douws. Het zijn jouw belevenissen van dat jaar. Je heb. Al heel wat gezien van de wereld. Verder wens ik jouw een heel mooi Nieuwjaar toe. Met nog veel mooi plekjes te ontdekken waar je ook bent. Een heel goed vooruitzicht int nieuwjaars oma Faber

Geef een reactie